in

Lydiawati Belasah Pengkid Kerana Ganggu Privasi

Baru-baru ini kecoh mengenai video dramatis popular era 80 an Lydiawati memukul serta menendang seorang wanita pengkid di laman sosial Facebooknya.

Menerusi video yang berdurasi 1.02 minit dan 1.29 itu merakamkan Lydiawati yang berang memukul serta menendang wanita berkenaan yang dikatakan menganggu privasinya serta keluarga.

Memetik laporan Media Hiburan online, Lydiawati berkata, dia bertindak demikian untuk memberi pengajaran kepada wanita itu supaya tidak mengulangi perbuatannya yang sering menganggu hidupnya serta keluarga.

“Selama 2 tahun saya berdiam diri dan bersabar dengan tidak membalas segala mesej serta panggilan darinya, tetapi kebelakangan ini dia cuba mencabar kesabaran saya selama ini dan menganggu keluarga saya,” katanya menerusi status Facebook miliknya.

Tambah Lydiawati lagi, dia terpaksa bertindak begitu demi keselamatan diri dan anak-anak serta keluarga.

“Kerana wanita itu, saya mengalami tekanan emosi dan trauma. Lebih teruk lagi, saya berasa tidak selamat di rumah sendiri, lebih-lebih lagi anak-anak ditinggalkan ketika saya ke set pengambaran,” ujarnya.

Katanya lagi, tujuannya memuatnaik video berkenaan hanyalah bagi memberi pengajaran kepada semua yang menontonnya.

“Terpulang kepada anda semua ingin bercakap atau menuduh saya, saya terima kritikan anda semua dengan hati yang terbuka dan ikhlas menerimanya,” ujarnya.

Lydiawati turut memohon maaf sekiranya ada pihak yang kurang senang dengan tindakannya itu.

“Saya ingin memohon ampun dan maaf dengan apa yang berlaku. Sebenarnya saya bukan merasa megah dan bangga dengan kejadian yang berlaku ni, bukan saya minta simpati atau minta anda semua meyokong saya dalam perkara ini,” ujarnya lagi.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Filem BATMAN V SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE Apa Kata Penonton?

Senarai Penuh Finalis Top 5 Anugerah Bintang Popular Berita Harian ABPBH 29