in

Lagu Kau dan Aku Ciplak Lagu Cemburu SEVENSOUL?

Drama Kau dan Aku telah menjadi program TV Bahasa Melayu yang kedua paling popular di Astro Ria ketika ini selepas Sehati Berdansa yang sudah berakhir.

Dikatakan, drama muzikal bersiri ala High School ini telah menjadi kegemaran golongan remaja yang juga menjadi peminat setia Akademi Akademi Fantasia. Ini kerana sebilangan besar pelakonnya adalah terdiri daripada bintang AF seperti Mila, Aril, Noni, Akim dan ramai lagi.

Sebalik populariti yang diraih oleh Kau dan Aku, Budiey ada mendengar tentang desas desus mengatakan lagu tema Kau dan Aku adalah hasil ciplak dari lagu CEMBURU dendangan grup R&B dari Indonesia, SEVENSOUL. Untuk info semua, lagu CEMBURU telah dicipta lebih dulu dari lagu Kau dan Aku iaitu pada tahun 2007.

Samada kebetulan atau tidak, namun setelah Budiey mendengar kedua-dua buah lagu ini, memang ada persamaan dalam melodi kedua-dua lagu ini. Cuma lirik aje ditukar.

Tak caya cuba dengar:LAGU KAU DAN AKU


LAGU CEMBURU

Kalau minggu lepas, kita dihebohkan dengan isu saman lagu Wanita dendangan Dato’ Siti Nurhaliza yang dikatakan menciplak lagu penyanyi dari Indonesia, tapi sekarang, ada juga komposer dari Indonesia yang menciplak lagu dari komposer negara mereka sendiri!

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Ucapan IZ di Banglore India Sempena Tahun Baru 2010

Gambar Majlis Akad Nikah Serina & Salahudin Ghafar