in

Lagu Buai Kumpulan Coda Siti Nurhaliza Productions

Kumpulan Coda pula mempertaruhkan single pertama berjudul Buai yang dicipta oleh Coda sendiri dan liriknya oleh Zura. Lagu Buai pernah dinyanyikan oleh Coda sewaktu muncul dalam rancangan Zoom In Bersama Siti Nurhaliza tidak lama dulu.

Lagu ini antara 10 lagu yang dimuatkan dalam album Coda yang akan menemui peminat selepas hari raya kelak. Menurut Coda, kumpulan ini bersungguh-sungguh mahu menempatkan nama mereka sebaris kumpulan muzik terkenal lain menerusi bakat yang mereka miliki.

Kelebihan kumpulan ini adalah kerana mereka mampu mencipta lagu, menulis lirik dan membuat susunan muzik sendiri. Rakaman album Coda dibantu oleh gitaris ternama Nan yang bertindak sebagai penasihat dan penerbit album mereka.

What do you think?

73 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply
  1. Aku rasa bukan~ .. from what i’ve heard diorang ni msuk audition yang held by SNP tuk cari artis rakaman… ni lah dia.. CODA~.. hehehehe…

  2. CODA ni pernah jadi top3 dkt hitz.tv blast off. xsangke plak diorg di sign up by snp. gempak gilerr tu. n excuse me diorg bukan band emo ok. n maksud CODA plak is tanda muzik dlm music sheet. kalo sape blajar theory music mesti tau punye..yg bangang je xtau pape. WTF

  3. aku rase makhluk2 yg emo tuh yg sebenarnye yg start emo.. asal ade kene mengena nga ct jer mula la masuk nak dengki2 pastu nak emo lebih2…. tnya org ape dpt tp xtnya pada diri sendiri ape yg die leh dpt dgn dengki kat org. org leh tau la perangai cam lu org… xpayah nak label org emo.. org xleh sebut bangang tp die bole jer… ko igt budiey nyer blog ni ko conquer? so sorry even budiey pon xkenal ko aku rase…

  4. bukan diorang yang cari SNP…SNP yang nak singed up diorang….diorang pun bukan sedare mare siti….sedare Islam yelah… :-)…and ummm….jgn cepat judge diorang..genre muzik diorang lain…gi masuk blog…diorang diinfluenced J-pop…which means japanese pop…so, sape yang biase dengar and minat J-pop..u guys will know nape lagu diorang ni lain skit…starting je dah grengg…grengg….grengg…so, hopefully jgn dinilai CODA cepat sgt… give’em a chance…will ya…?? 🙂

  5. a.m.e .. klau budiey x knal aku @ others yg kau kata emo tu … apa kaitan dgn kau?? nmpak sgt hati busuk nk ckp org lbih2 drp tuan punya blog ni … which part yg budiey kata x leh bgi komen lbih drp 1? apsal bdy wat ruangan komen? knp x kna cantas pun? kau buat je lah blog yg x bgi org bagi komen @ chat … itu pun klau ada org nk join .. x pnh2 aku jmpa blog yg mcm kau ckp tu! bdy mmg x knal aku -jmpa brdepan, tpi aku pnah chat dgn budiey.. x de lak dia sbut apa yg kau kalut tu!!

    dh klau tuanku mizan @ pak lah x tahu psl note muzik coda tu .. kau nk pggil dia bangang gak ke??

  6. apa nak gaduh-gaduh , aku rasa Honeybee tu sekadar bertanya bukannya
    emo pun…….yg dah tau tu bagitau aje la tak yah nak cakap org lain bangang pulak, bahasa menunjukkan bangsa

  7. aku suke gler band coda nie…nk2 akir ngn baby or fredie..
    tu sume nye…dak2 area masai…
    aku penah jumpe kondom kat studio baby mse aku jamming kat stu…
    law dpt jmpe dye…memg aku cium puas2…
    pelok kwat2….
    akir tuh budak penggawe an?fredie ue budak masai….
    aku kenal…..cayalah….keep it up geng….

  8. ske ngat coda!stat minat ms blast off..tp xtau plak coda ad msk rentak juare..mcm xseswai jek..wuu..tp pape pon coda ttp best.keep it up coda!gd luck!

  9. Papepon,… Vokalis si mie a.k.a white…is my buddy…not just a Vokalis…he’s also an architect…and still the best in URBAN COMIC…keep it up pal…

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Drama Ampang Medikal Lakonan Rusdiana Rusdi & Julia Ziegler

Gambar Selebriti di Karpet Merah FFM21