in , ,

Kumpulan Nuren Perkenalkan Pemenang di Anugerah Pilihan Ibu 2023

Anugerah Pilihan Ibu 2023 mengumumkan lebih 100 jenama pemenang, termasuk PARKROYAL COLLECTION Kuala Lumpur, Zinus, LG PuriCare, CK Bidan dan Molfix Malaysia

Motherhood.com.my, platform keibubapaan utama Malaysia di bawah Kumpulan Nuren, meraikan senarai lebih 100 jenama luar biasa di Anugerah Pilihan Ibu 2023 di PARKROYAL COLLECTION Kuala Lumpur hari ini. Majlis anugerah, yang direka untuk memberi penghormatan kepada jenama ibu dan bayi yang paling selamat dan paling inovatif dalam pasaran Malaysia, telah kembali sekali lagi tahun ini, mengesahkan kepentingan berterusannya dalam ekosistem yang bertenaga komuniti keibubapaan.

Mengiktiraf jenama yang telah memberikan sumbangan besar dalam menyokong ibu dan wanita sepanjang perjalanan keibuan, anugerah tahun ini menampilkan pencalonan merentas pelbagai kategori termasuk penjagaan bayi, pendidikan anak-anak dan keluarga. Fasa pengundian, yang berlangsung selama sebulan dari Mac hingga April 2023, menyaksikan penyertaan lebih 7,000 pengundi dari seluruh negara, membuang undi mereka pada jenama yang paling dipercayai dan digemari.

Dengan lebih 130,000 undian daripada pengundi yang mengambil bahagian, Anugerah Pilihan Ibu 2023 dengan bangganya menyaksikan jenama seperti PARKROYAL COLLECTION Kuala Lumpur, Zinus, LG PuriCare, CK Bidan, Molfix Malaysia, Bmama, Fisher-Price,CryoCord, BiO-LIFE, Seriously Addictive Mathematics Babylove, Bio-oil, Blackmores, FiFFY, Coby UV, Corvan, Shapee, Panasonic dan banyak lagi, memenangi sebagai jenama teratas tahun ini. Jenama ini memberikan sumbangan penting kepada dunia keibuan dan keibubapaan, menawarkan produk dan perkhidmatan berharga yang memenuhi keperluan unik dan cabaran membesarkan anak.

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Nuren, Petrina Goh merasmikan Anugerah Pilihan Ibu 2023 dengan ucapan penghargaan.

Mengucapkan tahniah kepada pemenang Anugerah Pilihan Ibu 2023, Petrina Goh, Pengasas Bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Nuren, menyatakan, “Menjadi ibu bapa adalah perjalanan luar biasa yang penuh dengan cabaran, menuntut komitmen yang tidak berbelah bahagi, dan aliran keputusan yang berterusan untuk kesejahteraan anak anda- menjadi. Dalam ekosistem keibubapaan Malaysia yang rancak, di mana tiada manual arahan, sumber yang dipercayai dan produk inovatif memainkan peranan penting dalam melicinkan laluan. Sungguh menggembirakan melihat jenama yang berdedikasi komited untuk menyokong ibu bapa dan menjadikan perjalanan ini lebih memperkaya”.

Melangkah Lebih Baik untuk Keluarga Malaysia

Pada majlis itu, tiga jenama menonjol sebagai pemenang kehormat Anugerah Pilihan Ibu 2022. PARKROYAL COLLECTION Kuala Lumpur memenangi anugerah untuk Best Urban Family Hotel kerana dedikasinya mencipta pengalaman keluarga yang luar biasa yang mencipta kenangan yang berharga dan kekal.

“Dengan rasa syukur yang tidak terhingga kami menerima Anugerah Pilihan Ibu yang terkenal untuk Hotel Keluarga Bandar Terbaik. Penghargaan ini menegaskan dedikasi kami untuk mencipta pengalaman keluarga yang luar biasa di PARKROYAL COLLECTION Kuala Lumpur. Kami mengucapkan terima kasih yang tulus kepada Motherhood Choice kerana mengiktiraf usaha kami. Ini anugerah ini merupakan bukti komitmen kami yang tidak berbelah bahagi untuk menyediakan keluarga dengan kenangan terindah di tengah-tengah Kuala Lumpur. Kami berharap dapat meneruskan perjalanan mencipta detik-detik yang tidak dapat dilupakan untuk semua tetamu kami,” kata Encik Cristian Nannucci, Pengurus Besar Kompleks PARKROYAL COLLECTION Kuala Lumpur.

Jenama tilam dan perabot global, Zinus, telah dianugerahkan penghormatan Tilam Paling Selesa, menyerlahkan dedikasi mereka untuk memberikan keselesaan dan kualiti yang tiada tandingan dalam dunia tilam.

“Kami amat berterima kasih atas anugerah ini yang disampaikan oleh Motherhood dan kepada ibu bapa yang mengundi kami. Sebagai orang baru di Malaysia, terutamanya dalam pasaran yang sangat kompetitif, kami sentiasa bersemangat dalam memberikan yang terbaik kepada pelanggan kami, menawarkan produk dan perkhidmatan yang berkualiti; dan memenangi anugerah ini memberi kami peneguhan komitmen yang tidak berbelah bagi pasukan kami untuk kecemerlangan dan mengejar kehebatan. Ia juga merupakan bukti bahawa jenama kami semakin kukuh setiap hari. Dan ia memberi inspirasi kepada kami untuk terus berusaha untuk kecemerlangan dan komitmen dalam menolak sempadan dalam memberikan nilai yang luar biasa kepada pelanggan kami dan menjadikan jenama Zinus sebagai nama terkenal di Malaysia,” kata Encik Loo Yee Mun, Pengarah Zinus Malaysia.

Barisan penulen air LG Electronics, LG PuriCare, telah dianugerahkan anugerah Penulen Air Tanpa Tangki Terbaik Rumah Pintar.

“Di LG Electronics, kami berdedikasi untuk meningkatkan kehidupan keluarga di Malaysia dengan menawarkan produk paling selamat dan berkualiti tinggi secara konsisten. Kami amat bersyukur kerana dipilih oleh ibu bapa Malaysia sebagai penerima anugerah ini untuk rangkaian LG PuriCare kami, yang menekankan komitmen kami untuk menyampaikan penyelesaian termaju yang mengutamakan keselamatan dan kesejahteraan pelanggan kami serta keluarga mereka,” kata Cik Sam Hoo, Pengurus Pemasaran Kanan LG PuriCare.

Pengaruh Supermum Bersinar di Anugerah Pilihan Ibu 2023

Selain meraikan jenama terkemuka, sekumpulan 20 ‘momfluencers’ yang sangat memberi inspirasi turut diberi penghormatan di Anugerah Pilihan Ibu 2023, termasuk Yuyu, Wendyiyi Lee dan Sunn Stephanie. Pengaruh Supermum ini adalah daripada komuniti Ibuencer.com di bawah payung Kumpulan Nuren, yang secara konsisten berhubung dan memperkasakan ibu di seluruh Malaysia. Dengan kehadiran meriah mereka di pelbagai platform media sosial, mereka membuka perbualan tentang topik penting seperti penjagaan diri, keseimbangan kerja-kehidupan, kesihatan mental dalam kalangan ibu dan banyak lagi.

Gambar 20 pengaruh Supermum di atas pentas sebagai penerima Anugerah Pengiktirafan Supermum.

Semasa acara itu, selebriti terkenal Awal Ashaari dan Scha Alyahya turut berbangga diberikan Anugerah Pengiktirafan Ibu Bapa Super atas sumbangan besar mereka kepada komuniti keibubapaan Motherhood. Mereka telah menunjukkan contoh terbaik kepada ibu bapa yang lain, menekankan kepentingan memupuk dan memastikan kesejahteraan anak-anak.

Sesi sidang media bersama Petrina Goh (kiri), pasangan Duta Jenama Molfix, Scha Al-Yahya dan Awal Ashaari (tengah), Joanne Wong dan Connie dari Molfix Malaysia (1 dan 2 dari kanan).

Acara itu juga memberi penghormatan kepada panel pakar, termasuk pakar kesihatan dan pemakanan dari pelbagai industri, yang telah memainkan peranan penting dalam komuniti Keibuan, memberikan pandangan dan sokongan berharga kepada rangkaian ibu bapa yang meluas di Malaysia.

“Saya amat berbesar hati menerima Anugerah Pilihan Ibu sebagai salah seorang Panel Pakar. Perjalanan setiap keluarga adalah unik dan istimewa, dan saya benar-benar bersyukur kerana diberi peluang untuk memainkan peranan dalam membentuk pengalaman tersebut. Anugerah ini hanya membakar semangat saya untuk terus memberikan bimbingan pemakanan yang luar biasa untuk menyokong perjalanan indah keibuan,” Jayden Lee, Pakar Pemakanan & Ketua Pegawai Eksekutif Verdulife Sdn Bhd.

Acara itu menarik lebih 300 tetamu, termasuk wakil jenama dari pelbagai industri, pengaruh Supermum, rakan media dan rakan kongsi Kumpulan Nuren. Perhimpunan ini bukan sahaja meraikan pencapaian cemerlang tetapi juga memupuk persekitaran rangkaian yang bertenaga, menawarkan para hadirin peluang berharga untuk berhubung dan bekerjasama. Dalam ekosistem keibubapaan Malaysia yang berkembang pesat, ia membuka jalan kepada peneraju industri, wakil jenama, dan momfluencers untuk mewujudkan perkongsian baharu.

“Pada terasnya, Anugerah Pilihan Ibu bukan sekadar majlis dan anugerah; ia mewakili komitmen kami untuk memperkasakan ibu, memberi mereka suara, dan meraikan pilihan mereka. Di Kumpulan Nuren, kami berdedikasi untuk kecemerlangan dan menerobos sempadan dalam industri yang unik dan berkembang ini,” tambah Petrina.

Menyedari kuasa transformatif keibubapaan, Motherhood berdedikasi untuk menyediakan sokongan penting, sumber dan komuniti asuhan untuk ibu bapa. Dengan menyatukan pakar, ibu bapa dan penjaga melalui usaha mereka, Motherhood berharap dapat memupuk pertukaran pandangan dan pengetahuan untuk memupuk ekosistem yang lebih teguh dan menyokong semua ibu bapa.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Anugerah Pilihan Ibu 2023, sila rujuk senarai pemenang dalam Lampiran atau layari http://www.motherhood.com.my/motherhood-award-2023. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Motherhood Parenting SuperApp, sila muat turun SuperApp di sini: http://www.motherhood.com.my/superapp/.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

HAFIZ NAFIAH

20 Tahun Menanti, Hafiz Nafiah Akhirnya Arahkan Filem Sulung MAT KOLA

RIOT

Riot! Papar Isu Gangguan Seksual, Buli Siber Dalam Kalangan Anak Muda