in

Ada Sebab Konsert Madonna di Singapura Diklasifikasikan R18

Teka-teka apakah Ratu Pop, Madonna akan mengadakan persembahan di Singapura terjawab apabila penganjur mengesahkan Konsert Madonna Rebel Heart Tour bakal menghangatkan republik itu pada 28 Februari ini.

Namun, konsert jelajah dunia yang mula dilancarkan September lalu di Kanada itu hanya dibuka kepada penonton berusia 18 tahun ke atas. Penganjur konsert, Mediacorp VizPro mengesahkan Konsert Madonna Rebel Heart Tour di Singapura diklasifikasikan R18 iaitu di bawah ‘Sexual References’ dan dianjurkan satu malam saja.

Madonna

Pengumuman itu dibuat melalui status Facebook di laman rasmi syarikat terbabit. “Jadi hanya individu berusia melebihi 18 tahun dibenarkan masuk ke stadium,” kata penganjur.

Mengikut peraturan di Singapura, konsert atau sebarang bentuk hiburan di tempat awam adalah di bawah tanggungjawab Pihak Berkuasa Pembangunan Media Singapura (MDAS) yang turut menggariskan peraturan kepada industri perfileman dan penyiaran.

Namun, ini bukan kali pertama persembahan mega pop di republik itu diklasifikasikan kandungan dewasa. Ini kerana konsert Adam Lambert pada tahun 2013 juga diletakkan di bawah kategori ‘Advisory 16 and Above’.

Pas VIP paling mahal

Mengikut kenyataan media, Konsert Madonna Rebel Heart Tour akan diadakan di Singapore National Stadium. Kaunter tiket mula dibuka Selasa depan di Box Office Stadium, premis SingPost atau melalui online via Sports Hub.

Ahli kelab peminat Madonna, Icon mendapat kelebihan apabila berpeluang mendapatkan tiket serta pakej VIP lebih awal bermula hari ini, mulai jam 10 pagi hingga kaunter ditutup jam 5 petang esok. Sebagai tambahan, pemegang kad Citi daripada Citibank berpeluang merebut pembelian prajualan tiket yang dibuka selama dua hari mulai Sabtu ini disusuli pemegang kad OCBC pada Isnin depan.

Madonna Rebel Heart Tour 2016 dibawa ke Singapura di bawah syarikat Live Nation Global Touring yang bekerjasama dengan East West Best.

Tiket dijual pada harga RM331 hingga RM2,049 manakala tiket VIP diedarkan pada kadar RM3,952 setiap satu. Ini menjadikan pas masuk konsert untuk VIP paling mahal di Singapura setakat ini.

Singapura adalah satu daripada lokasi jelajah Ratu Pop berusia 57 tahun itu di Asia yang turut membabitkan Jepun, Hong Kong, Taipei, Macau, Bangkok dan Manila.

Sumber: Berita Harian

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Ulasan Pembaca & Penonton Filem THE FOREST

Taylor Swift Lancar Muzik Video OUT OF THE WOODS