in , ,

Konflik Semakin Meruncing Dalam Drama Bersiri NURLAILA

Konflik dalam hubungan Imran dan Laila, lakonan Aedy Ashraf bersama Hana Aqeela yang mula mengakui ada rasa cinta di hati masing-masing namun berat untuk mengakuinya membuatkan penonton tidak senang duduk.

Begitu juga perbalahan antara Imran dengan ayah tirinya, Khalid yang semakin meruncing juga meresahkan hati pengikut setia drama bersiri “Nurlaila” di TV1. Penonton mula rasa tidak sabar mahu menyaksikan bagaimana rahsia disembunyikan Khalid lakonan Zamarul Hisyam mula terbongkar satu persatu.

Semakin menghampiri pengakhiran episod siarannya, drama kekeluargaan dan cinta yang tragis penuh dengan pengajaran dan pedoman arahan Heykal Hanifah ini dinantikan siarannya setiap Isnin hingga Khamis, pukul 6.00 petang di TV1. 

Menampilkan gandingan pelakon utama Hana Aqeela, dan Aedy Ashraf, drama ini turut dibintangi oleh Amyza Aznan, Zamarul Hisyam, Kamarool Hj Yusoff, Rusdi Ramli, Ku Fridah, Neera Azizi, Farahdhiya, Nor Albaniah, Fimie Don dan Ruminah Sidek. 

Konflik Semakin Meruncing Dalam Drama Bersiri NURLAILA

Kisahnya bermula dengan perjalanan kisah hidup pemuda bernama Imran, anak orang kaya sering bergaduh dengan ayah tirinya, Khalid kerana tidak setuju dengan sikap ayahnya yang selalu mempersiakan ibunya, Aina yang sedang menderita penyakit barah otak.  

Imran anak muda yang tidak mahu terikut dengan ayahnya dan mahu membina hidup sendiri sememangnya sentiasa panas bila berhadapan dengan Khalid. Mereka berdua sering bertelagah dan tidak pernah sependapat. Di tengah pergolakan itu aka nada Aina yang seringkali mencuba sedaya upaya untuk menjernihkan hubungan anak beranak itu.

Di luar pengetahuan Aina, Khalid menjalin hubungan sulit dengan Sara, setiausaha di syarikat milik mereka. Ketika Imran memutuskan keluar dari rumah untuk menenangkan diri, dia secara tak sengaja bertemu dengan gadis kampung bernama Nurlaila. Laila sebenarnya sedang melarikan diri daripada konco bapa ayam, Pak Tono yang ingin menjualnya sebagai pelacur.

Imran menyelamatkan Laila dan memberinya tempat menumpang teduh. Laila rasa terhutang budi terhadap lelaki itu. Imran kemudiannya memberikan sejumlah wang kepada Laila dan menyuruhnya pulang ke kampung. Laila sebaliknya serba salah kerana takut orang-orang suruhan Pak Tono memburunya sehingga ke kampung. Apatahlagi Mak Long yang pernah menjanjikannya kerja sewaktu di kampung adalah ibu ayam yang mencarikan pelacur untuk Pak Tono.

Telahannya tepat. Dia berjaya diburu oleh orang suruhan Pak Tono namun sekali lagi dia bernasib baik diselamatkan oleh Imran. Laila kemudiannya tumpang berteduh di kondo milik Imran yang turut dihuni Mak Som, orang gajinya.

 Hubungan mereka mulai rapat namun Laila sedar akan kedudukannya. Sementara itu Khalid mula bertindak menyeleweng duit syarikat dan mahu menggunakan Imran sebagai ‘kambing hitam’. Namun Aina lebih percayakan anaknya itu. Laila cuba menasihati Imran supaya berbaik dengan ayah tirinya itu. Imran melenting memarahi Laila supaya tidak masuk campur dalam urusan keluarganya.

Konflik Semakin Meruncing Dalam Drama Bersiri NURLAILA

Satu hari Imran diberikan tawaran oleh Aina bahawa segala harta miliknya akan diberikan kepada Imran sekiranya anaknya itu berkahwin. Dia terfikirkan Laila dan mahu menawarkan sejumlah wang yang berguna untuk Laila melunaskan hutang keluarganya dengan Pak Tono. 

Sementara itu Khalid mula tidak senang duduk mula merancang banyak muslihat dalam fikirannya semata-mata mahu menjatuhkan Imran. Dia tidak mahu Imran hidup bahagia sampai bila-bila. Sara pula menikamnya dari belakang bila tidak diberikan wang. 

Kehadiran Laila juga berjaya menyatukan Aina dengan ibunya, Nek Kiah yang lama terpisah. Aina cuba menyembunyikan penyakitnya kerana tidak mahu nenek Imran itu sedih dan terpaksa pula menjaganya.

Namun di sebalik semua itu rupa-rupanya tersembunyi satu hakikat. Apakah sebenarnya yang disembunyikan Aina daripada pengetahuan semua orang? Bagaimana pula kesudahan kisah cinta Imran dan Laila? Ikuti penamat ceritanya di TV1. 

Bagi mereka yang tidak sempat untuk menonton di TV, anda berpeluang menontonnya menerusi portal online, RTM Klik (rtmklik.rtm.gov.my) dan rtm mobile. Muat turun aplikasinya di Google Play dan App Store.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Samsung Lancar Galaxy A53 5G & Galaxy A33 5G, Ini Ciri Yang Anda Perlu Tahu

Formula One Driver George Russell Becomes A Puma Ambassador