in ,

Koleksi Gambar Penyanyi Bil Musa Yang Ohsem

Seorang lagi penyanyi song writer baru, mahu dikenali dengan nama BIL MUSA atau nama sebenarnya Nabilah Musa mahu berdiri sebaris dengan nama besar di bawah lembayung label Yuna Room Records. Mulai bermain piano seawal usia 7 tahun dan berjaya mencipta lagu sendiri seawal umurnya 16 tahun. Cukup meminati muzik dan cenderung menghasilkan lagu di usia muda menjadikan Bil Musa begitu teruja untuk menghasilkan yang terbaik yang lebih fresh buat penggemar muzik.

Tidak kiralah lagu Melayu atau English, kedua-dua bahasa digunakan menjadi perantara mesej kehidupan untuk pendengar. Dipengaruhi dengan muzik indie, Bil Musa punya iltizam dan imej sendiri dalam menghasilkan lagu mengikut jalan cerita.

Lahir pada 4 Oktober 1993, beliau memegang ijazah pengajian Major Broadcast di Taylors Lakeside Subang.

Selain kelahiran Diandra Arjunaidi yang dikatakan gagal memancing minat pendengar muzik tempatan, nampaknya Yuna Room Records mempertaruhkan bakat Bil Musa. Budiey ucapkan good luck buat Bil Musa.

Korang boleh mengenali beliau di laman sosial ini:

Facebook.com/bilmusa
Twitter.com/bilmusa
Instagram.com/bilmusa

Bil Musa

Bil Musa

Bil Musa

Bil Musa

Bil Musa

Bil Musa

Bil Musa

Bil Musa

Bil Musa

Bil Musa

Bil Musa

Leave a Reply

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Tambang Istimewa Bagi Kesemua Destinasi Asia & Australia

Ulasan Album Terbaru Bil Musa THE BEACH