in , ,

Kelibat Aliff Aziz & Ruhainies di Mahkamah Syariah Hari Ini Timbul Tanda Tanya

Pelakon dan penyanyi popular, Aliff Aziz, bersama pelakon Ruhainies, dilihat berada di Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur selama tiga jam.

Mereka dilihat masuk ke mahkamah pada jam 8.40 pagi dan hanya keluar pada jam 11.50 pagi. Ini menimbulkan tanda tanya dalam kalangan peminat dan orang ramai mengenai tujuan sebenar mereka berdua hadir ke sana.

Sebenarnya, masih belum jelas apakah alasan mereka ke mahkamah pada hari tersebut. Bagaimanapun, ramai yang membuat spekulasi bahawa kehadiran mereka mungkin berkaitan dengan kes tangkap khalwat yang berlaku pada 9 Mac lalu.

Kes ini mendapat perhatian ramai dan kehadiran mereka di mahkamah menambah lagi teka-teki mengenai perkembangan kes tersebut.

Beberapa sumber melaporkan bahawa Aliff dan Ruhainies telah dibebaskan dengan jaminan sebanyak RM1,500 setiap seorang.

Mahkamah dijadualkan akan menyambung prosiding kes ini pada 3 Julai nanti. Selain itu, sumber yang rapat dengan Aliff Aziz juga mengesahkan bahawa tujuan mereka hadir ke mahkamah memang berkaitan dengan kes khalwat tersebut.

Semasa di mahkamah, pertuduhan telah dibacakan oleh hakim syarie kepada kedua-dua mereka. Walau bagaimanapun, tiada pengakuan direkodkan daripada Aliff atau Ruhainies pada sesi tersebut. Ini menambahkan lagi misteri mengenai langkah seterusnya dalam kes ini.

Bagi mendapatkan kepastian mengenai perkembangan terkini dan kebenaran di sebalik semua spekulasi ini, kita perlu menunggu penjelasan rasmi dari Aliff Aziz dan Ruhainies sendiri. Setakat ini, semua pihak terpaksa bersabar dan menantikan kenyataan lanjut daripada mereka berdua.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Astro Radio Rapatkan Ukhuwah Anjur Korban Bersama Siti Khadijah

Jom ke Seafood Festival 2024 di Sunway Putra Mall Pada 22 dan 23 Jun Ini!