in ,

11 Juta Penonton Drama KEKASIH PAKSA RELA

Slot Akasia sekali lagi menambat hati 11 juta penonton dengan Drama Kekasih Paksa Rela yang telah melabuhkan tirainya pada Isnin lalu, 12 Februari. Membawa cogan kata “Terpaksa mencintai, Terlanjur Menyayangi”, drama bukan adaptasi novel terbitan Creative Skill Solution Sdn Bhd ini membariskan pelakon-pelakon hebat seperti Remy Ishak, Intan Najuwa, Ain Edruce, Afzan Rahman, Dayang Areeda, Nynaa Harizal, Jalaludin Hassan, Emelda Rosemila, Fizz Fairuz, Aman Graseka, Khaty Azian, Hazman Al-idrus, Azhar Amir dan Fatin Afeefa.

Poster Kekasih Paksa Rela 11 Juta

Drama Kekasih Paksa Rela yang diarahkan oleh Idora Abdul Rahman ini telah bersiaran selama 28 epsiod sejak 26 Disember 2017 dan telah mencipta fenomena tersendiri apabila sekali lagi menjadi ‘kegilaan’ penonton setia slot Akasia setiap kali ke udara. Rating terkumpul untuk semua episod Kekasih Paksa Rela ini berjumlah 11 juta penonton dan episod akhir yang bersiaran pada 12 Februari 2018 dari pukul 7.00 malam sehingga 8.00 malam telah mencecah 3.8 juta penonton (sumber: Nielsen Audience Measurement).

Menurut Pengurus Besar, Kumpulan Pengurusan Jenama dan Rancangan, TV3 & TV9, Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad, Puan Siti Nurlisia Mohd Nadzri, “Kami bersyukur kerana drama kami terus mendapat sokongan padu daripada peminat-peminat slot Akasia melalui Drama Kekasih Paksa Rela ini. Sekali lagi, slot Akasia dapat mempertahankan rekodnya sebagai slot drama yang ditonton ramai. Bukan sahaja itu, tandapagar #kekasihpaksarela juga telah digunakan sepanjang waktu bersiaran sehinggakan ia menjadi sohor kini hampir setiap episod, di alam maya. Oleh itu, seruan saya kepada masyarakat adalah untuk terus menyokong karya-karya hebat tempatan, terutamanya dengan menonton drama terbaharu di slot Akasia iaitu Tiada Arah Jodoh Kita.”

Drama Kekasih Paksa Rela ini berkisarkan Adham (Remy Ishak) & Rosnaida (Ain Edruce) yang bernikah selepas tamat belajar tanpa persetujuan Dato’ Azman, iaitu ayah Adham. Adham cuba merapatkan hubungan Rosnaida dan ayahnya, tetapi Rosnaida tetap berkeras kepala. Akhirnya, Rosnaida membuat keputusan untuk melanjutkan pelajaran di US akibat tidak tahan dengan sikap mertuanya. Hanan (Intan Najuwa) pula yang masih sekolah terpaksa menjaga ayahnya yang sedang sakit. Apabila Rosnaida enggan pulang ke tanah air. Adham mengambil Hanan sebagai pekerjanya, dan menjaganya dengan baik. Demi mengelak daripada segala fitnah, Hanan terpaksa bernikah dengan Adham dan berusaha untuk memenangi hati Adham kerana ingin membalas jasa baiknya itu. Setelah sekian lama mereka berumah tangga, Rosnaida pulang ke Malaysia secara tiba-tiba dan mengetahui rahsia Adham dan Hanan. Hubungan mereka bertiga menjadi semakin renggang apabila konflik-konflik perhubungan mula timbul satu persatu. Akhirnya, Rosnaida mengalah dan menuntut cerai daripada Adham, meninggalkan Adham bahagia bersama Hanan.

Adakah anda masih belum dapat move on daripada kisah cinta Adham, Rosnaida dan Hanan? Saksikan Kekasih Paksa Rela di portal video tonton, www.tonton.com.my Untuk maklumat lanjut, anda boleh layari laman web www.tv3.com.my. Ikuti juga laman sosial Facebook, Twitter, Youtube, Instagram TV3 iaitu @TV3Malaysia, dan juga Instagram rasmi Drama Sangat iaitu @dramasangat.

KPR 29

KPR 23

KPR 12

KPR 9

KPR 4

KPR 3

What do you think?

73 Points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Ada Sebab Carian Dalam Talian di Platform Shopee Meningkat 

Video Fathia Nyanyi Semula Lagu SAKIT – iamNEETA Trending di Youtube Malaysia