in , ,

Karnival Jom Heboh di Dataran MITC Ayer Keroh 28 Hingga 30 Jun Ini

Moh Kita Serbu Karnival Jom Heboh!…Mana Lagi? Melaka Ler…Luangkan Hujung Minggu Anda Di Dataran Mitc, Ayer Keroh Pada 28 Hingga 30 Jun Ini

Hey warga selatan! Lepas hampir lima tahun Karnival Jom Heboh (KJH) tak muncul di Melaka, tahun ini ia kembali sempena Tahun Melawat Melaka (TMM) 2024. Acara yang dinantikan ini akan berlangsung di Dataran MITC Ayer Keroh dari 28 hingga 30 Jun. Pelbagai aktiviti menarik menanti anda sekeluarga!

Karnival tahunan yang dianjurkan oleh TV3 ini memang sentiasa meriah. Edisi 2024 sebelum ini di Sarawak dan Putrajaya telah mencatat kejayaan besar dengan lebih 500,000 pengunjung. Kali ini, Melaka dipilih sebagai lokasi ketiga dalam siri jelajah tahun ini. Lebih istimewa, acara ini turut memeriahkan sambutan TMM 2024 dengan tema ‘Mana Lagi? Melaka Ler…’ yang pasti menarik ramai pengunjung dari dalam dan luar negara.

Karnival Jom Heboh di Dataran MITC Ayer Keroh 28 Hingga 30 Jun Ini

Sepanjang tiga hari di Melaka, banyak aktiviti seronok telah dirancang. Anda boleh berkunjung ke reruai Studio Tonton Drama Sangat, Studio Jom Heboh, New Straits Times Press, Hot FM, dan Kool 101. Ada hadiah menarik menanti anda!

Di Studio Tonton Drama Sangat, anda boleh bertemu selebriti popular seperti Muaz Zabir, Bella Astillah, Isyariana, Afieq Shazwan, Shaza Bae, Fasha Sandha, dan ramai lagi. Jangan lepaskan peluang untuk selfie dan bertemu idola anda!

Pada malam kedua dan ketiga, iaitu 29 dan 30 Jun, akan ada Konsert Jom Heboh yang dihoskan oleh Muaz Mohamed dan Aisha Mazlin. Malam Sabtu akan dihangatkan dengan persembahan Naqiu, Indah Ruhaila, Sufian Suhaimi, Puteri Khareeza, Zamani Slam, dan Drama Band. Manakala malam Ahad pula akan menampilkan Rahmad Mega, Hael Husaini, Shiha Zikir, Ruffedge, Baby Shima, dan Ara Johari.

Bersempena dengan ulang tahun TV3 yang ke-40, TV3 juga akan menganjurkan Program Khidmat Masyarakat (CSR) School Activation di Sekolah Menengah Kebangsaan Ayer Keroh pada 27 Jun. Pelajar sekolah akan berpeluang belajar sambil berhibur bersama selebriti tanah air seperti Puteri Khareeza, Redza Rosli, Meerqeen, Irfan Ali, Fatin Hamimah, Amirul Hakim, Syafiq Adnan, dan ramai lagi.

Karnival Jom Heboh di Dataran MITC Ayer Keroh 28 Hingga 30 Jun Ini

Bagi anda yang aktif bersukan, jangan lepaskan peluang untuk menyertai Kejohanan Bola Jalanan Vocket ‘3v3’. Hadiah utama berupa wang tunai sehingga RM1,800 beserta trofi dan medal menanti anda. Daftar sekarang di laman web Vocket!

Ada bakat seni? Serlahkan bakat anda dalam program Jom Lokal Jam pada 28 Jun. Tunjukkan kebolehan anda dalam tarian, alat muzik, atau nyanyian di pentas utama KJH.

Selain berseronok, kita juga perlu peka dengan krisis kemanusiaan. TV3 prihatin terhadap krisis di Palestin. Anda boleh menyumbang kepada Tabung Kemanusiaan Palestin Media Prima melalui akaun Bank Muamalat atau Maybank. Sumbangan anda akan membantu mereka yang memerlukan.

Jadi, apa tunggu lagi? Ajak keluarga dan rakan-rakan anda untuk sama-sama berhibur di Karnival Jom Heboh di Melaka. Ingat tarikh, 28 hingga 30 Jun di Dataran MITC Ayer Keroh, Melaka. Gunakan tanda pagar #TV3SentiasaBersamamu dan #KarnivalJomHeboh untuk kongsikan keseronokan anda. Untuk maklumat lanjut, layari laman web www.jomheboh.com.my dan ikuti media sosial rasmi di @jomhebohofficial. Jom kita serbu Karnival Jom Heboh!

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Ulasan Konsert Westlife The Hits Tour di Arena of Stars, Genting Highlands

Drama Bawah Payung Awan Gandingan Nabila Razali,  Ben Amir & Nelissa Nizam