in , ,

Kaki Bengkak Semasa Pengambaran Talbis Iblis, Nasha Aziz Profesional 

Meskipun berdepan kemalangan kecil hingga menyebabkan kakinya bengkak, pelakon jelita, Nasha Aziz, 51, tetap mengutamakan profesionalisme ketika menjayakan penggambaran filem Talbis Iblis.

Menurut Nasha Aziz, kejadian itu berlaku ketika dia sedang bersiap sedia menjayakan satu babak bersama Zul Ariffin sebelum pelakon lelaki itu secara tidak sengaja terjatuhkan gari besi di set tersebut.

“Hendak dijadikan cerita, masa penggambaran dengan Zul, dia seperti tengah tidak senang hati disebabkan penggambaran bermula lambat.

“Ketika dia bercakap-cakap dengan kru yang ada di set, dia terjatuhkan gari besi yang sedang dipegang dan terkena kaki saya. Memang sakit.

“Tapi, disebabkan mahu tunjuk diri profesional, saya diamkan sahaja. Dalam hati memang rasa nak menangis… gari besi kot!,”

– Nasha Aziz

Jelas Nasha, Zul yang menyedari kecuaiannya berkali-kali meminta maaf sebelum meneruskan babak dengannya.

Tayangan Perdana Dunia Filem "Talbis Iblis" di 24th Far East Film Festival

“Banyak kali juga dia minta maaf dengan saya kerana tidak sengaja. Saya diam saja sebab tengah tahan sakit dan tetap kena teruskan juga babak tersebut.

“Saya pula dengan persalinan watak hantu, mahu atau tidak kenalah tahan air mata walaupun kaki sudah bengkak… Kata nak jadi hantu,”

-Nasha Aziz

Sementara itu, berkongsi mengenai filem arahan Khabir Bhatia itu, Nasha mengakui, tidak mudah membawakan watak Junaidah yang disifatkan banyak mengerah tenaganya.

“Kebanyakan babak dalam filem ini, saya lakukan sendiri. Susah sudah tentu, lagipun tidak ada benda yang senang di dunia ini. Tapi, saya suka terutama apabila banyak pihak memberi kepercayaan dan keyakinan terhadap saya.

“Boleh dikatakan, babak kena gantung paling sukar untuk disempurnakan dan menjelang akhir cerita, memang banyak adegan yang memerlukan energi berganda dan menuntut saya bereksperimen.

“Saya tidak merujuk mana-mana watak atau karya untuk membawa watak Junaidah. Saya bayangkan sendiri bagaimana mencorakkan karakter ini untuk mencabar sejauh mana kemampuan diri dalam lakonan,”

-Nasha Aziz

Filem terbitan bersama Infinitus Gold, Astro Shaw, Jazzy Pictures (M), A Next Start Production dan MM2 Entertainment ini akan menjengah pawagam di Malaysia bermula 20 Oktober ini.

Selain Nasha, turut membintangi filem ini Azira Shafinaz, Zul Ariffin, Amir Nafis, Jay Iswazir, Sherie Merlis dan ramai lagi.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

RAHMAD MEGA

Tahniah! Program Terpaling Juara di TV3 Berjaya Menarik 8 Juta Penonton 

AEON Lancar Drama Bersiri SAYAP BAGIMU Sempena Ulang Tahun Ke-38