in ,

Juliana Evan Jadi Puteri Dalam Drama Puteri Pulau Tuba

Juliana Evan Menjelma Jadi Puteri Dalam Drama Puteri Pulau Tuba di TV2

Slot Citra istimewa cuti sekolah ini membawakan sebuah telemovie menarik kisah sekumpulan pelajar yang teruja ingin menghabiskan cuti sekolah mereka dengan menyertai perkhemahan di Pulau Tuba.

Segala persiapan yang diaturkan berjalan lancar sehinggalah mereka tiba di sana. Kewujudan Puteri Pulau Tuba yang begitu mempesonakan lakonan pelakon cantik Juliana Evan merubah situasi menjadi sebaliknya dalam drama bertajuk Puteri Pulau Tuba yang disiarkan pada 29 Mei 2012, jam 10.00 malam menerusi TV2 yang turut menampilkan pelakon Amin Abu Bakar, Enka Farhana, Finie Don, Farah Aqilah Jasni dan Chee Ka Shing.

Ia mengisahkan sebuah cerita berlaku pada enam orang sahabat karib iaitu Ari, Queza, Chua, Raju, Ain dan Citra yang baru sahaja tamat sesi persekolahan dan bakal menemui cuti sekolah. Mereka berasa sangat gembira dan tidak sabar untuk melakukan aktiviti yang mereka rancang selama ini pada cuti sekolah.

Ia mengangkat kisah persahabatan dan kegembiraan yang dikongsi bersama dan melalui pengalaman yang menjadi tragedi di dalam hidup salah seorang daripada rakan mereka. Sebaik tiba bersama guru mereka di Pulau Tuba dan berkhemah di situ, tiba-tiba rakan mereka yang bernama Ari hilang. Keadaan menjadi kelam-kabut kerana Ari tidak dijumpai selepas pasukan renjer melakukan aktiviti pencarian. Rakan-rakan Ari menghubungi keluarga Ari dan mereka juga telah tiba di pulau tersebut.

Pelbagai spekulasi bermain di minda rakan-rakan Ari tentang kehilangannya. Namun sebaliknya Ari telah di bawa ke Alam lain. Di situ Ari bertemu dengan seorang Puteri yang diberi nama Puteri Pulau Tuba. Kisah ini bermula dengan Ari terdengar suara yang memanggil namanya, kemudian dia seolah-olah terpukau dan terus menjejaki suara tersebut lalu dia bertemu dengan seorang nenek kebayan yang membawanya berjumpa dengan Puteri Pulau Tuba adalah seekor ikan duyung yang sangat cantik. Ari begitu teruja bersama Puteri itu dan Ari begitu terpesona dengan kejelitaan Puteri Pulau Tuba tesebut. Puteri itu bercerita tentang kisah hidupnya yang disumpah oleh Sultan kerana menolak pelawaan Sultan untuk berkahwin.

Ari juga berpeluang berjumpa dengan Hang Tuah di situ. Ari sangat teruja dan bertanya pelbagai soalan kepada Hang Tuah. Ari dilayan seperti anak raja sehingga dia berasa tidak ingin pulang ke alam nyata. Semasa di sana, yang menjadi kehairanan Ari wajah-wajah dayang dan pengawal sama seperti wajah rakan-rakannya tetapi mereka tidak mengenali Ari.

Persoalannya apakah akan terjadi kepada Ari? Adakah pasukan renjer dapat menjejaki Ari? Saksikan kisah yang menarik ini di TV2.

Telemovie Puteri Pulau Tuba

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Sungei Wang Plaza Hadiah Power Rangers Samurai Kepada Anak Yatim

Wan Sharmila Jadi Wanita Tabah Dalam Slot Citra Arah Lain Ke Syurga