in

Jom Meriahkan Kempen BIAR BETUL Harian Metro

Sabtu lalu, Budiey jalan-jalan di sekitar Sogo KL. Saje bersiar-siar sambil shopping. Maklumlah sekarang ni kan musim jualan murah. Hari minggu adalah peluang yang sesuai untuk bersantai-santai selepas sibuk seminggu dengan menghadiri events.

Selepas makan tengahari, Budiey jalan-jalan sekitar jalan Tunku Abdul Rahman yang sibuk. Hujung minggu macam ni, selalunya memang sibuk dan sesak.

Kempen Biar Betul Harian Metro

Di tengah kesibukan tu, tiba-tiba Budiey terdengar ada kanak-kanak menjerit. Ada pula yang lari bertempiaran. Suasana agak panik seketika. Budiey terus meluru melihat apa yang sebenarnya berlaku…

Kempen Biar Betul Harian Metro

Laa… sesampainya di kaki lima gedung membeli belah tu, Budiey terkejut melihat dua lembaga yang menyerupai Pocong dan Pontianak! Patutlah semua orang takut dan terkejut. Tak kurang yang nak tahu apa diorang ni buat kat sini tengahari macam ni. Biasanya, hantu kan keluar di tengah malam.

Kempen Biar Betul Harian Metro

Dileher pontianak tu digantung dengan board berwarna putih dengan tulisan putih – BIAR BETUL.

Alang-alang terserempak dengan pocong dan pontianak ni, Budiey ambil peluang untuk bergambar. Bukan senang nak jumpa diorang ni kan? Hehe.

Kempen Biar Betul Harian Metro

Dah agak dah, ni mesti gimmick untuk kempen terbaru dari Harian Metro yang akan meraikan ulangtahun ke-20 tahun! Alang-alang dah ada kat situ, Budiey pun apa lagi, terus lah bergambar kenangan dengan pontianak dan pocong ni. Macam real je diorang ni.

Dengan bersolek dan pakai kostum hantu, memang nampak hantu betul. Tak hairanlah, ada kanak-kanak menangis dan tak kurang je yang menjerit ketakutan. Selain ada yang panik, ada juga yang ketawa sebab diorang dah tahu, mesti ada yang nak kena prank ke atau macam wakenabeb!

Kalau korang nak tahu gambaran sebenar, sila tonton video yang Budiey sediakan ni.

VIDEO FLASHMOB KEMPEN BIAR BETUL – HARIAN METRO

Sebenarnya, masa Budiey kat situ, ramai tertanya-tanya apa motif sebenar pocong dan pontianak ni berkeliaran kat situ. Untuk info pembaca, sebenarnya flashmob ini dirancang oleh suratkhabar terkenal iaitu Harian Metro. Sekarang ini, Harian Metro sedang galak untuk mempromosikan kempen Biar Betul.

‘Biar Betul’ – satu ayat yang biasanya keluar dari mulut kita bila membaca atau mengetahui berita-berita pelik atau hal-hal yang mengejutkan. Jadi, sesuai dengan tagline ni, berita-berita yang disiarkan dalam Harian Metro secara tak langsung menjadi bahan bualan orang ramai. Tak kira di mana sahaja kita berada, peristiwa dan kejadian sekeliling kita ini menjadi topik utama. Dan yang pasti, Harian Metro menjadi bahan utama untuk kita mengetahui berita terkini lagi sensasi. Mmm… tak hairanlah, akhbar Harian Metro menjadi akhbar harian No. 1 di Malaysia.

Okay, ini ada satu benda budiey nak kasi tahu kat semua. Sempena dengan perayaan ulangtahun ke-20 Harian Metro, semua orang boleh masuk akhbar ini dengan menjadi front cover secara virtually (maya). Dalam erti kata lain, Harian Metro memberi peluang kepada anda untuk menjadi popular! Ha, siapa tak nak jadi cover Harian Metro kan? Budiey gerenti semua orang nak. Tapi ada caranya…

Caranya senang sahaja. Budiey buat tak sampai 5 minit pun. Ada 5 langkah yang mudah untuk anda ikuti:

1. Terlebih dulu kenalah LIKE Facebook Fanpage Harian Metro. Kalau tak macamana nak sokong Kempen Biar Betul ni kan? Korang hanya perlu menyertai Facebook Harian Metro. Dan join avatar application yang ada di Facebook Harian Metro. Klik: SINI

Kempen Biar Betul Harian Metro

2. Anda perlu upload gambar anda yang paling kacak dan cun tu menggunakan application tu. Carilah gambar yang pelik-pelik pun tak apa, sesuai dengan headlines atau tagline yang anda pilih nanti.

Kempen Biar Betul Harian Metro

3. Pilih headlines yang sesuai untuk menggambarkan citarasa anda. Ada 5 template kesemuanya yang disediakan. Budiey pilih headlines: Terlepas dari rumah sakit jiwa. Hahaha… sewel!

Kempen Biar Betul Harian Metro

4. Selepas semuanya sukses dihantar, anda bolehlah ‘share’ di Facebook. Jangan lupa kongsikan gambar avatar anda itu dengan kawan-kawan dan famili.

Kempen Biar Betul Harian Metro

p/s: Jangan lupa nantikan ada peraduan yang menarik pada 30 Mac ini. Segalanya akan diumumkan di Facebook Harian Metro.

Okay, selamat mencuba.

Di peluang ini, Budiey ingin mengucapkan selamat ulangtahun ke-20 tahun buat Harian Metro. Semoga akhbar yang popular ini terus memberikan info terkini kepada masyarakat dan terus sukses di masa yang akan datang.

Untuk korang, nak Budiey letak beberapa gambar semasa flashmob ini berlangsung.

Kempen Biar Betul Harian Metro

Pontianak dan Pocong ni turut menarik perhatian Mat Bangla

Kempen Biar Betul Harian Metro

Kempen Biar Betul Harian Metro

Kempen Biar Betul Harian Metro

Motif bawak kerangka motor? Ni mesti mat rempit yang meninggal masa merempit nih.

Kempen Biar Betul Harian Metro

Kempen Biar Betul Harian Metro

What do you think?

73 Points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply
  1. takde faedah..banyak lagi benda lain boleh dibuat..hai manusia..tak sedar2 ke lagi dunia dah bergegar sana sini…sekadar renungan…”Demi masa sesungguhnya manusia kerugian” 🙂

  2. salam..tq..masukan video saya..ibu sya tgk mcm xpercaya ja tu ank dia..ape ape pon happy n enjoy..bila puaskan hati pembaca metro.selamat ulangtahun METRO….

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Ujibakat Teater Muzikal The Secret Life of Nora

Life Stories Hyper Parents & Coddled Kids