in

Jom Join Facebook Capital Of The World

JOM JOIN FACEBOOK CAPITAL OF THE WORLD

Facebook & Twitter dah jadi macam satu kemestian bagi kita. Setiap hari mesti nak tulis kat wall Facebook. Dah jadi macam ketagihan pulak rasanya. Tak hairanlah kalau kajian menunjukkan Facebook antara laman sosial paling popular kat Malaysia.

Percaya atau tidak, orang Malaysia menjadi antara yang paling aktif berfacebook. Budiey ada terbaca di suratkhabar, mengikut satu kajian, orang kita telah menghabiskan masa lebih kurang 9 jam seminggu untuk berfacebook.

DiGi FB

Cakap pasal Facebook, Budiey diberitahu tentang satu kempen yang dilancarkan oleh DiGi pada bulan ini. Kempen itu dinamakan FB Capital of The World di mana satu kempen menggalakkan rakyat Malaysia untuk menghantar petition card ke Facebook dan DiGi sedang berusaha untuk menjadikan Malaysia sebagai satu-satunya negara yang menghantar petition card paling BESAR supaya Facebook mengenali Malaysia sebagai FB Capital of the World.

Budiey melihat kempen ini sekurang-kurangnya dapat menyatukan orang Malaysia untuk meminta Facebook menjadikan Malaysia sebagai Facebook Capital of the World.

Jadi, apa tunggu lagi, jom kita join kempen ini. Tunjukkan sokongan anda dengan menyertai kempen ini. Untung-untung nasib dapat menyertai satu party eksklusif LIVE FB Party yang dianjurkan oleh DiGi tak lama lagi.

Mesej di Invite Card berbunyi: “FB, we are the FB Capital of the World”.

Bagaimana nak join?

Pertama sekali, kenalah LIKE DiGi Facebook Telco Page atau DiGi Youth Page . Kalau boleh, gunalah ‘centralized application’. Atau anda boleh terus ke Malaysia Eff-Bee Capital Application.

Kemudian, allow the application MALAYSIA EFF –BEE CAPITAL untuk membolehkan anda meletakkan profile picture dan mesej.

Secara automatik, setelah meletakkan mesej dan profile pic, ia akan muncul juga di wall post anda.

DiGi FB

Contoh mesej di wall profile anda : Malaysia should be the World’s Facebook Capital because … tak lebih dari 140 patah kata.

Yang paling penting, jangan lupa untuk share application ini kepada rakan-rakan anda di Facebook ya.

DiGi FB

Okay, sebagai hadiah untuk 250 orang yang pertama share paling banyak, anda akan mendapat peluang memenangi 2 jemputan bagi menghadiri sebuah party Facebook di Malaysia yang paling happening yang akan diadakan pada 6 Mei 2011.

Di sana akan ada satu custimize page Gallery di mana akan memaparkan semua peserta FB yang menghantar gambar mereka.

Di page itu juga ada counter yang akan memaparkan bilangan peserta dan target peserta, Ini secara tak langsung akan menggalakan lebih ramai lagi rakan-rakan di FB untuk menyertainya.

Setiap hari akan dipaparkan senarai 250 peserta paling banyak share dan aktif di FB page DiGi.

Apabila counter menunjukkan bilangan target mencukupi, pihak DiGi akan mengumumkan lokasi party dan mengumumkan pemenang bertuah sehari (24 jam) sebelum tarikh party diadakan.

BERTINDAK SEKARAAAAAAAANG!

Tarikh tamat untuk menyertai peraduan ini ialah pada 3 Mei ini. Alamak, tinggal beberapa hari lagi kan? Jangan bertangguh-tangguh lagi ya. Masa dah takde dah ni, jadi, baik buat SEKARANG!!!

Pengumuman 250 orang pemenang dijangka akan dibuat sebelum 5 Mei ini. Sementara lokasi party Facebook akan diumumkan pada 5 Mei 2011. Hanya 24 jam sebelum tarikh party diadakan. Jadi, korang kenalah alert dan mengunjungi Facebook DiGi.

Jadi, apa tunggu lagi, JOOOOOOOOOOMMMM! Masa yang sangat tepat untuk korang jadikan Malaysia sebagai FB Capital of the World! sama-sama kita meriahkan kempen ini. We don’t have ENOUGHHHH timeee!!! COME OOONNN!! Only till 3 May! Tinggal seminggu lebih je lagi ni! Jom lekas bertindak!

Jumpa korang di Party ini pada 6 Mei ini ya!

Layari sekarang: DiGi Facebook Telco Page

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Astro Kerjasama TIME Lancar Byond IPTV

Lead Single From Beyonce Who Run The World