in

Yang Menarik Tentang Drama Bersiri ISTERIKU ‘MEM’ BESAR

7 bulan lebih awal dari siaran TV
tonton 15 Januari 2018, Isnin, 12.00tgh hari
Durasi 20 episod x 1 jam
Tontonan kesemua episod sekaligus (tonton First)

RAIKAN 2018 DENGAN TONTONAN TERUS-MENERUS SIRI KOMEDI

Siapa sangka kisah rumahtangga si “gadis kota” boleh menghiburkan dan mencuit hati?

Isteriku ‘Mem’ Besar

Tanyalah kepada pasangan yang sudah berkahwin, ramai yang memilih untuk berdiam diri tanpa komen. Isteriku ‘Mem’ Besar, yang bersiaran di tonton First bermula 15 Januari ini mengisahkan kehidupan keluarga yang berusaha menyesuaikan diri dengan persekitaran yang berubah dari gaya hidup bandar ke luar bandar; disokong unsur humor dan pengajaran mengenai hubungan kekeluargaan.

Bergelak ketawa bersama Siri Baharu tonton First

Merungkai kisah perkahwinan kompleks dengan humor yang berterusan, pencinta drama Melayu serta pelanggan tonton kini boleh menikmati kesemua 20 episod secara serentak 7 bulan lebih awal dari siaran di TV3. Cemburu?

“Perkahwinan yang tiada toleransi antara si isteri dan suami”

Siri komedi ini mengisahkan tentang Azizi dan Maziah, pasangan yang telah lama berkahwin namun hubungan mereka menjadi dingin disebabkan perbezaan persepektif. Azizi yang penat bekerja di kota besar mahu pulang ke kampung dan bersara dengan aman bersama keluarga.

Manakala keluarganya, yang diketuai si isteri Maziah tidak bersetuju dengan alasan gaya hidup mereka yang elegan kurang sesuai untuk kehidupan kampung. Azizi cuba mencari ketenangan namun terpalit dengan beberapa aksi lucu dalam mengekalkan hubungan bersama isteri dan keluarganya.

“Kehidupan kota yang bergemerlapan, kehidupan desa yang mendamaikan ”

Bergelak-ketawa dengan aksi lakonan oleh Amyza Aznan, Arash Mohd, Mawar Rashid, Amirul Faqeem, Isqandar Syahidan, Azhar Osman, Hasnah serta Sharissa Haris.

“Tema perkahwinan kontroversi sebelum ini tidak pernah diolah dalam bentuk komedi dan kelakar seperti Isteriku ‘Mem’ Besar. Menyelami kemahuan pelanggan tonton yang pelbagai, kami amat berbesar hati menampilkan Isteri ‘Mem’ Besar 7 bulan lebih awal dari siaran TV, eksklusif di tonton.

Airin Zainul, Pengarah tonton, Perlesenan & Pembarangan, Rangkaian Televisyen Media Prima Berhad

“2018 adalah tahun terbaik buat tonton terus menyinar berdasarkan rekod cemerlang sebagai pembekal servis penstriman ‘Over the Top’ (OTT) nombor 1 di Malaysia yang menampilkan kandungan premium dan pastinya, angka langganan dijangka terus meningkat dengan sambutan berterusan daripada anda.”

Isteriku ‘Mem’ Besar

Tajuk Isteriku ‘Mem’ Besar
Siaran tonton 15 January 2018 / Setiap Isnin, 12.00 tgh hari
Isi Kandungan Unik Tayangan kesemua episod 7 bulan sebelum siaran di TV3
Durasi 60 minit / 1 jam
Episod 20 episod
Produksi A-Ten Alliance Sdn Bhd
Pengarah Dato Ahmad Tamimi Siregar
Penulis Skrip Mufid Suhaimi
Pelakon Amyza Aznan sebagai Jah
Arash Mohd sebagai Azizi
Mawar Rashid sebagai Melisa
Amirul Faqeem sebagai Zain
Isqandar Syahidan sebagai Afiq
Azhar Osman sebagai Iqram
Hasnah sebagai Mak Jah
Sharissa Haris sebagai Niesa

Isteriku ‘Mem’ Besar

Kini, pengguna tonton di Malaysia boleh menikmati 90 peratus kandungan premium tonton secara PERCUMA. Dengan salah satu arkib hiburan terbesar di Malaysia disediakan secara PERCUMA yang terdiri daripada berita harian, sukan, hiburan, kandungan premium dan klasik keemasan tonton, ini pastinya akan meningkatkan lagi pengalaman penonton menontont untuk berkembang maju di negara ini.

Teruskan melanggan pakej VIP tonton di Malaysia yang menawarkan program langsung, saluran premium dan arkib video lebih daripada 30,000 jam ditambah dengan pengalaman bebas iklan video.

Pelan langganan VIP bermula dari serendah RM3 setiap hari, RM5 mingguan, RM10 bulanan dan RM96 setiap tahun.

Untuk maklumat lanjut, layari www.tonton.com.my. Ikuti kami melalui platform media sosial kami:
Facebook: tontonMY
Twitter: tontonMY
Instagram: tontonMY
Hashtag kami di #tontonMY #tontonMacamVIP

Ada soalan? Ping kami di perkhidmatan sembang LIVE kami atau hubungi kami di 03-2717 2020!

tonton turut memperkenalkan xtra – portal berita hiburan dan gaya hidup; melengkapkan lagi pengalaman tontonan secara atas talian. Xtra merangkumi perkembangan hiburan semasa, kontroversi, kisah viral, serta gaya hidup dari lensa ‘milenial’. Xtra adalah satu-satunya portal di Malaysia yang menampilkan siaran LIVE TV secara PERCUMA. Ketahui segala yang kontroversi di sebalik tabir, terkini dan sensasi dari seluruh negara di xtra, portal teras Rangkaian TV Media Prima.
Layari www.xtra.com.my untuk maklumat lanjut!

Isteriku ‘Mem’ Besar

Isteriku ‘Mem’ Besar

Isteriku ‘Mem’ Besar

Isteriku ‘Mem’ Besar

Isteriku ‘Mem’ Besar

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

The 13th Annual Soompi Awards to Feature a New Award Category for #TwitterBestFandom

Anak Angkat Pengikat Jodoh Dalam Filem LIFE AS WE KNOW IT