in , ,

Ini Ramalan HONOR Untuk Masa Depan Telefon Pintar Boleh Lipat 

Apa Seterusnya untuk Peranti Pintar: HONOR Meramalkan Masa Depan Telefon Pintar Boleh Lipat dan Teknologi Berpusatkan Manusia di Fortune Global Forum 2023

Jenama teknologi global HONOR hari ini telah muncul di Forum Global Fortune 2023 di Abu Dhabi untuk membincangkan masa depan peranti pintar. Dr. Ray Guo, CMO HONOR Device Co. Ltd., telah disertai oleh ahli panel yang dihormati Ben Wood, Ketua Penganalisis dan CMO CCS Insight, dan Frank Holzmann, EVP Global Perkhidmatan Elektrik, TÜV Rheinland, untuk perbincangan yang mencerahkan bertajuk “A Dunia Pintar Baharu: Apa Seterusnya untuk Peranti Pintar.”

Dunia Pintar Baharu: Perkara Seterusnya untuk Peranti Pintar

Dihoskan oleh Clay Chandler, Editor Eksekutif untuk Asia, Fortune, perbincangan panel ini merangkumi pelbagai topik yang menarik mengenai kelebihan teknologi, termasuk telefon pintar boleh lipat, teknologi paparan berpusatkan manusia dan AI pada peranti.

“Kami berbesar hati untuk menjadi sebahagian daripada Forum Global Fortune 2023,” kata Dr. Ray Guo, CMO HONOR Device Co. Ltd. “Dunia perniagaan memasuki era baharu yang menarik, dan teknologi akan memainkan peranan penting. Kami percaya inovasi berpaksikan manusia akan membolehkan kemungkinan baharu untuk peranti pintar generasi akan datang. Alat lipat berada di puncak arus perdana, AI pada peranti membuka jalan ke arah era transformatif, dan teknologi berpaksikan manusia, seperti teknologi paparan keselesaan mata, meningkatkan pengalaman interaksi manusia-peranti. Dari perspektif kami, inilah yang seterusnya untuk peranti pintar.”

Ini Ramalan HONOR Untuk Masa Depan Telefon Pintar Boleh Lipat

Boleh Dilipat untuk Mencapai Arus Perdana

Semasa perbincangan panel, penceramah berkongsi pandangan mereka tentang pembangunan telefon pintar boleh lipat. Persamaan yang menarik telah dibuat antara alat lipat dalam industri telefon pintar dan kenderaan elektrik dalam industri auto — kedua-duanya mengganggu industri mereka dengan konsep baharu yang berani bertujuan untuk mengubah keadaan menjadi lebih baik. Begitu juga, data terbaharu menunjukkan bahawa di China lebih daripada 64% pengguna telefon pintar mewah terbuka untuk beralih kepada boleh lipat, menunjukkan kami berada di titik puncak telefon pintar boleh lipat menjadi arus perdana.

Pada masa lalu, beberapa titik kesakitan pengguna teras boleh lipat belum diselesaikan – iaitu mudah alih, ketahanan dan hayat bateri. Kini, peranti seperti HONOR Magic V2 adalah nipis dan ringan seperti telefon pintar utama biasa, sambil menyampaikan semua kelebihan skrin boleh lipat yang mengasyikkan. HONOR Magic V2 diuji untuk menahan sekurang-kurangnya 400,000 lipatan, mewakili ketahanan yang hebat, dan termasuk teknologi bateri silikon-karbon untuk hayat bateri sepanjang hari.

Selepas menyelesaikan masalah masalah pengguna ini, HONOR baru-baru ini telah mencapai pencapaian penting dalam pembuatan 1 juta alat lipat dari kilangnya. Magic V2nya pada masa ini ialah produk boleh lipat No.1 terlaris di pasaran China, menguasai 25% bahagian pasaran boleh lipat yang berkembang sebagai model tunggal, menurut firma analisis industri Omdia.

Skala pengeluaran yang semakin meningkat menunjukkan cara HONOR memacu rantaian bekalan industri ke hadapan – dan industri itu semakin matang. Melepasi pencapaian 1 juta unit ini menunjukkan bahawa rantaian bekalan mencapai tahap pengeluaran besar-besaran di mana proses pembuatan lebih automatik dan cekap. Ini akan memberi manfaat kepada industri yang lebih luas, meningkatkan keyakinan rantaian bekalan dan menggalakkan jenama lain untuk berinovasi dalam ruang boleh lipat, yang seterusnya akan menurunkan harga dan menjadikan telefon pintar boleh lipat lebih mudah diakses.

Memperkenalkan Makmal Keselesaan Mata Khusus HONOR

Inovasi teknologi berpaksikan manusia merupakan satu lagi tema utama perbincangan panel. Dr. Ray Guo berkongsi bahawa, untuk HONOR, ini bermakna mengenal pasti masalah pengguna sebenar dan menyelesaikannya.

Penyelidikan menunjukkan bahawa di seluruh dunia, sekurang-kurangnya 2.2 bilion orang mengalami masalah penglihatan, dan ini boleh dicegah untuk sekurang-kurangnya 1 bilion orang ini. Di belakang penyelidikan ini, HONOR menjadikan teknologi paparan keselesaan mata sebagai keutamaan, seperti yang dibuktikan oleh syarikat itu melabur lebih daripada AS$140 juta (1 bilion RMB) pada R&D teknologi paparan, dan membangunkan lebih 500 paten berkaitan paparan. Terbaru, HONOR baru sahaja membuka makmal keselesaan mata khusus baharu untuk mendalami kepakarannya dalam bidang ini. “Dengan kemudahan baharu ini, kami berharap dapat mewujudkan oasis keselesaan mata di padang pasir yang mengalami gangguan penglihatan,” komen Dr. Ray Guo.

Selaras dengan pelaburan itu, HONOR telah memperkenalkan satu siri ciri keselesaan mata yang inovatif seperti teknologi peredupan 3840Hz PWM dan Paparan Malam Circadian untuk melindungi mata pengguna dengan lebih baik, dan inovasi ini secara beransur-ansur merebak ke industri yang lebih luas.

Sebagai contoh, sejak ia memperkenalkan ciri keselesaan mata pemalapan PWM frekuensi tinggi, 12 jenama telefon pintar lain telah menggunakan teknologi tersebut dan kini, lebih daripada 90% paparan telefon pintar di China mempunyai ciri keselesaan mata seperti Peredupan PWM frekuensi tinggi.

Melancarkan Potensi AI Pada Peranti

AI sudah pasti salah satu topik perbincangan yang paling dinanti-nantikan. HONOR telah melabur dalam AI selama bertahun-tahun, mempunyai debut d AI peringkat platform untuk meningkatkan pengalaman pengguna telefon pintar dengan perkhidmatan AI berasaskan niat. Semasa Sidang Kemuncak Qualcomm Snapdragon pada bulan Oktober, HONOR mendedahkan bahawa telefon pintar HONOR Magic6 yang akan datang akan menampilkan LLM Pada peranti yang dikuasakan oleh Platform Mudah Alih Snapdragon 8 Gen 3. HONOR percaya pada model AI hibrid, menggunakan AI pada peranti untuk kandungan dan perkhidmatan yang diperibadikan sambil memastikan privasi pengguna dengan data kekal pada peranti.

Meraikan Tiga Tahun KEHORMATAN

Ketika HONOR meraikan ulang tahun tiga tahunnya, kehadirannya yang menonjol di Fortune Global Forum menunjukkan bagaimana HONOR telah berkembang menjadi jenama premium global yang mendahului dalam inovasi boleh lipat dan teknologi keselesaan mata.

Data menunjukkan inovasi ini membuahkan hasil. Jenama itu telah mencapai hampir 200% pertumbuhan jualan di pasaran luar negara tahun ini. Di Eropah, seperti yang ditunjukkan oleh laporan terbaru dari Counterpoint Research, HONOR adalah satu-satunya jenama di kalangan lima teratas yang berkembang YoY pada Q3. Di China, HONOR memegang kedudukan teratas dalam kedua-dua pasaran boleh lipat dan bahagian pasaran keseluruhan pada Q3 2023, menurut firma analisis industri utama seperti Counterpoint dan IDC.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Reality Club Kali Pertama Bikin Asia Tour, Malaysia Pada 1 Disember Ini

KAEL

Kael Lancarkan Single Terbaharu Berjudul Teduhan Kasih Ciptaan Aris Kapilla