in , , , ,

HONOR Magic V2 Bantu Budiey Jadi Content Creator Lebih Sukses!

Dengan adanya HONOR Magic V2 yang serba canggih, Budiey, seorang sudah hampir 17 tahun menjadi Content Creator yang berpengalaman, kini dapat meningkatkan produktiviti dalam menghasilkan content yang lebih kreatif dengan lebih berkesan.

Budiey, seorang penulis konten, selalu menghadapi cabaran untuk mengatur jadual yang padat. Tetapi segalanya berubah setelah Budiey mengenali HONOR MAGIC V2, sebuah telefon pintar terkini yang menjadi teman ajaib yang tidak pernah saya sangka akan saya perlukan telefon yang selengkap ini.

HONOR Magic V2 Bantu Budiey Jadi Content Creator Lebih Sukses!

Buat Kerja Pun Senang Sebab Multi-Tasking

Dalam dunia yang sentiasa bergerak pantas ini, kebolehan untuk melakukan beberapa tugas dalam satu masa atau sekaligus atau multi-tasking menjadi semakin penting. Untuk memudahkan kehidupan dan meningkatkan produktiviti, Honor Magic V2 hadir sebagai penyelesaian yang luar biasa untuk membuat kerja Budiey menjadi senang dengan kemampuan multi-tasking yang hebat.

HONOR Magic V2 Bantu Budiey Jadi Content Creator Lebih Sukses!

Honor juga memberi perhatian kepada perisian dengan menawarkan pelbagai ciri baru. Sekarang, pengguna boleh melancarkan sehingga empat aplikasi yang berbeza pada skrin, dan dua aplikasi secara serentak dalam satu tingkap besar.

HONOR Magic V2 Bantu Budiey Jadi Content Creator Lebih Sukses!

Pengguna juga boleh memilih untuk menunjukkan kedua-dua aplikasi secara atas dan bawah, atau samping-sampingan dengan mudah. Peranti ini juga menyokong ciri Flexible Windows dan Smart Sidebar untuk memudahkan penggunaan pelbagai aplikasi pada masa yang sama.

HONOR Magic V2 Bantu Budiey Jadi Content Creator Lebih Sukses!

Sebagai penulis dan pencipta kandungan, saya selalu mencari cara untuk menyusun jadual yang sibuk. Itu sehingga saya bertemu dengan HONOR MAGIC V2, telefon pintar yang menjadi rakan setia saya.

HONOR Magic V2 Bantu Budiey Jadi Content Creator Lebih Sukses!

Honor Magic V2 dilengkapi dengan teknologi canggih yang membolehkan pengguna menjalankan beberapa aplikasi sekaligus tanpa sebarang gangguan. Ianya dikuasakan oleh pemproses CPU Qualcomm SM8550-AC Snapdragon 8 Gen 2 (4 nm) dengan storan 512GB, 16GB RAM. Dengan prosesor yang kuat dan efisien ini, peralihan di antara aplikasi dan tugas menjadi lebih cepat, membolehkan anda menyelesaikan kerja dengan lebih lancar dan efisien.

Kemampuan multitugas HONOR MAGIC V2 sangat membantu. Dengan ciri skrin berkongsi, saya boleh dengan mudah beralih antara aplikasi penulisan, sumber maklumat, dan alat komunikasi. Ini memudahkan saya untuk menjawab e-mel, berinteraksi dengan pengikut saya di media sosial, dan bekerja pada pelbagai projek sekaligus.

HONOR Magic V2 Bantu Budiey Jadi Content Creator Lebih Sukses!

Semasa membukanya, Budiey disambut oleh skrin 7.9 inci yang besar, yang kelihatan hebat dan membolehkan Budiey melakukan pelbagai tugas. Perhatikan bagaimana skrin utama memberi kita lebih banyak kebebasan dengan saiz dan peletakan folder, jadi anda boleh mengatur ruang kerja dengan sewajarnya.

Honor Magic V2 tidak hanya membolehkan multi-tasking, tetapi juga menyokong pengalaman multi-window yang lebih baik. Budiey boleh membuka dua aplikasi atau lebih pada skrin yang sama secara serentak, menjadikan proses kerja lebih padat dan efisien. Ini adalah penambahbaikan yang memberikan kebebasan kepada pengguna untuk menyusun dan menyemak maklumat dengan cara yang sesuai untuk kita.

PR Keynote.19

Paling Ringan & Paling Nipis

Semasa diumumkan, HONOR Magic V2 secara rasmi untuk pasaran Malaysia, Budiey rasa dah ramai yang akan berminat untuk membeli dan menggunakannya. Ini adalah kerana peranti boleh lipat ini terbukti yang paling nipis dan paling ringan di pasaran dengan berat hanya 231g dan ketebalan apabila lipat 9.9mm (telefon boleh lipat pertama nipis bawah 1cm). Wow, jadi Budiey boleh bawa ke mana sahaja tanpa membebankan dan memudahkan gaya untuk buat kerja. 

Kelebihan lain Honor Magic V2 adalah kebolehannya yang mudah ali dan ringan. Dengan rekaan yang ergonomik, ia mudah untuk dipegang dan dibawa ke mana-mana sahaja. Ini membolehkan pengguna untuk bekerja di mana-mana tempat tanpa mengalami kekangan atau kesukaran.

PR Keynote.1

Untuk bahagian engsel, Magic V2 menggunakan aloi titanium dan menggunakan kaca nanokristal generasi kedua yang boleh menahan lebih 400,000 lipatan manakala kaca nanokristal memberikan rintangan jatuh 10 kali lebih kukuh berbanding kaca standard. Skrin luaran diperakui dengan Pensijilan Rintangan Penurunan 5 Bintang daripada SGS.

Reka Bentuk Yang Mengancam & Menawan

Reka bentuk yang elegan dan cantik dan ciri-ciri hebat HONOR MAGIC V2 segera menarik perhatian saya. Sejak saya mulai menggunakannya, saya sedar telefon pintar ini lebih daripada yang saya sangka – ia adalah teman ajaib yang membantu dalam kehidupan profesional saya.

Bagi pilihan warna utama pula, anda ada dua pilihan utama sahaja iaitu adalah hitam dan ungu. Semasa Budiey hadir semasa pelancaran juga telah memaparkan pilihan edisi terhad eksklusif, seperti Honor Magic V2 bersalut kulit leather.

Paparan Skrin Layar Yang Luas Melancarkan Kerja

Satu ciri hebat Honor Magic V2 adalah layar luas iaitu OLED LTPO boleh lipat 7.92-inci yang memberikan pengalaman multi-tasking yang lebih baik. Dengan tampilan yang jelas dan berkualiti tinggi, pengguna dapat dengan mudah membuka beberapa aplikasi pada satu-satu masa tanpa mengorbankan ketelitian visual. Ini adalah kelebihan yang amat berguna terutamanya untuk pekerja yang sering berurusan dengan banyak maklumat serentak.

PR Keynote.11

Paparan yang besar dan cerah adalah salah satu ciri yang sangat membantu saya. Sama ada saya sedang menyunting artikel, membuat grafik, atau menyemak kandungan, skrin yang luas dan tajam membuatkan setiap butiran kelihatan jelas. Ini bukan sahaja meningkatkan kreativiti, tetapi juga mengurangkan penat mata semasa bekerja lama.

HONOR Magic V2 Bantu Budiey Jadi Content Creator Lebih Sukses!

Skrin dalamannya ialah:

  • OLED LTPO boleh lipat 7.92-inci
  • Resolusi: 2,344 x 2,156 piksel
  • Kadar penyegaran semula: 120Hz,
  • Tahap kecerahan puncak: 1,600 nits p
  • Lain-lain: 402ppi, Pemalapan PWM 3,840Hz
  • 100% DCI-P3, HDR10+

Menyusun Fail & Gambar Yang Lebih Teratur

Penyusunan fail yang mudah dengan HONOR MAGIC V2 membantu saya menjadi lebih teratur. Saya boleh mencipta folder khas untuk jenis kandungan tertentu, menjadikan proses mencari fail menjadi lebih cepat. Sistem pengurusan fail yang canggih juga memastikan segala kandungan kreatif saya tersusun rapi.

Kamera Yang Hebat & Hasil Gambar Yang Cantik

Kemampuan kamera yang hebat pada HONOR MAGIC V2 memperkaya lagi pengalaman saya. Kamera yang berkualiti tinggi membolehkan saya mengambil gambar yang menakjubkan pada bila-bila masa. Inilah yang membuatkan saya boleh menangkap setiap detik penting, sama ada di belakang tabir, gambar produk, atau idea kreatif tiba-tiba.

PR Keynote.16

Lebih inovasi lagi, Budiey katakan telefon pintar ini lebih pintar dari korang jangkakan kerana ia mengunakan Al Recognition. Ianya dipertingkatkan pada telefon ini meningkatkan pengenalan imej untuk pengalaman fotografi yang bijak dan lebih cekap. Ia dikuasakan oleh cipset Snapdragon 8 Gen 2 dan berjalan pada MagicOS 7.2 berdasarkan Android 13 serta mempunyai bateri silikon-karbon dua sel 5,000mAh yang menyokong 66W HONOR SuperCharge untuk pengecasan pantas. 

Seterusnya, Magic V2 juga memiliki dua kamera selfie 16MP yang terletak pada cover screen dan main screen untuk memenuhi keperluan swafoto anda pada bila-bila masa sahaja. Hasil gambar dari kamera selfie ini juga cukup memuaskan tanpa sebarang faktor ‘wow’ atau kelemahan yang ketara.

HONOR Magic V2 Bantu Budiey Jadi Content Creator Lebih Sukses!

Spesifikasi kamera Honor Magic V2 berbunyi hebat di atas kertas — kamera utama 50 MP dan kamera telefoto 20 MP kedua-duanya mempunyai modul OIS, yang sepatutnya banyak membantu dengan kedua-dua gambar dan video. Kamera ultra lebar juga mempunyai penderia 50 MP, yang mungkin memberi kita perincian yang hebat dalam tangkapan landskap, tetapi ia juga mungkin menjadi buruk dengan dinamik dan dalam senario cahaya malap.

Budiey percaya, Budiey akan menggunakan sepenuhnya telefon bimbit ini untuk mengambil gambar semasa di acara dan konsert. Kerana ia boleh zoom dan gambar lebih tajam dan terang.

Kami menganggap bahawa gambar dari Honor Magic V2 akan, sekurang-kurangnya, melepasi ambang “cukup baik untuk dikongsi”, tetapi kami akan mempunyai lebih banyak tentang itu jika kami mempunyai peluang untuk mengujinya.

Ini adalah beberapa gambar yang Budiey ambil dengan telefon pintar ini:

Ayuh kita lihat mutu gambar dari sudut selfie dengan menggunakan kamera depan:

GAMBAR DARI HONOR MAGIC V2

Ini pula gambar dengan menggunakan lensa depan:

GAMBAR DARI HONOR MAGIC V2

Dan Budiey cuba zoom in untuk melihat perkataan yang tertera:

GAMBAR DARI HONOR MAGIC V2

Nampak masih lagi jelas walaupun Budiey zoom kan dari jauh.

GAMBAR DARI HONOR MAGIC V2

Mutu yang gambar yang nampak jelas, tak pecah dan yang penting tanpa disunting, gambar tetap cantik:

GAMBAR DARI HONOR MAGIC V2

Tak lupa juga, anda boleh menggunakan fungsi APERTURE di kamera untuk menampakkan lagi kejelasan sudut yang anda ingin fokuskan. Maksudnya, anda mahu latar belakang itu dikaburkan.

GAMBAR DARI HONOR MAGIC V2

Ini pula gambar pemandangan yang diambil dari rumah Budiey. Sangat cantik dan menawan mutu gambar tanpa suntingan.

GAMBAR DARI HONOR MAGIC V2

Hayat Bateri Yang Tahan Lebih Lama

Dengan hayat bateri yang tahan lama, HONOR MAGIC V2 menjadi penyelamat Budiey. Saya boleh menghadiri acara, mesyuarat, berjumpa dengan orang, dan bekerja pada projek saya tanpa risau tentang bateri habis. Ciri pengecasan pantasnya juga membantu saya ketika masa yang terhad.

Keupayaan untuk melakukan multi-tasking tanpa mengorbankan daya tahan bateri adalah faktor penting yang diberikan perhatian dalam Honor Magic V2. Dengan bateri yang tahan lama, Budiey dapat menjalankan pelbagai tugas tanpa bimbang tentang kehabisan bateri yang cepat. Ini adalah kelebihan yang sangat diperlukan terutamanya bagi pekerja yang berada dalam perjalanan sepanjang hari.

HONOR Magic V2 Bantu Budiey Jadi Content Creator Lebih Sukses!

Kesimpulan

Honor Magic V2 membuktikan bahawa membuat kerja pun senang dengan multi-tasking yang efisien. Dengan gabungan teknologi canggih, rekaan ergonomik, dan daya tahan bateri yang hebat, peranti ini membantu meningkatkan produktiviti dan memudahkan kehidupan sehari-hari. Bagi mereka yang mengutamakan efisiensi dan keselesaan dalam bekerja, Honor Magic V2 adalah pilihan yang tepat untuk mencapai kejayaan dalam dunia yang sentiasa berkembang ini.

Secara keseluruhannya, dengan HONOR MAGIC V2, perjalanan penciptaan kandungan saya benar-benar berubah. Integrasi yang lancar, ciri-ciri hebat, dan reka bentuk yang menarik menjadikannya alat yang tak dapat saya tinggalkan dalam kehidupan profesional saya. Terima kasih kepada rakan setia ini, saya kini boleh mengharungi dunia sibuk penciptaan kandungan dengan lebih mudah, cekap, dan sentuhan kreativiti yang unik.

Bagaimana Untuk Mendapatkannya & Promosi Terkini

Magic V2 tersedia dalam 3 warna iaitu Hitam, Ungu atau Hitam (PU). HONOR Magic V2 tersedia untuk pembelian di seluruh negara mulai 25 Januari pada harga RM6,999 (16/512GB). Walau bagaimanapun, tempahan boleh dibuat mulai sekarang hingga 24 Januari 2024 di laman rasmi HONOR, HONOR Store, Shopee, Lazada, TikTok Shop dan pengedar sah seperti Maxis, Harvey Norman, Senheng, SenQ dan Urban Republic.

Malay Pre Order End Frame

Pembeli awal akan membawa pulang hadiah percuma eksklusif bernilai sehingga RM3,247 yang terdiri daripada Robot Pembersih Pilihan HONOR, Pemegang Telefon Kereta Graviti Telefon Lipat dan Perlindungan Skrin HONOR 365 hari. Tambahan, HONOR adalah yang pertama dalam industri telefon pintar yang menyediakan perlindungan skrin selama 365 hari untuk telefon boleh lipat. 

Perlindungan Skrin HONOR 365 hari meliputi kedua-dua skrin dalaman dan luaran yang menawarkan perlindungan terhadap keretakan, kerosakan atau pecah yang disebabkan oleh perlanggaran, jatuh atau terjatuh secara tidak sengaja semasa penggunaan biasa. 

Selain itu, HONOR juga menawarkan pilihan pembayaran yang lebih baik untuk rakyat Malaysia memiliki Magic V2 dengan pelan ansuran 0%. Tersedia untuk 6 hingga 24 bulan, pelanggan boleh memiliki telefon itu pada harga serendah RM291.63 sebulan. Untuk maklumat lanjut, layari laman rasmi HONOR Malaysia di https://www.hihonor.com/my/

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Vokal Hariz Fayahet Lebih Terserlah Menerusi Single Terbaharu SINAR SUNYI

Sentuhan Vintaj & Klasik Mewarnai Perayaan Tahun Baru Cina di Suria KLCC