in , , , ,

Havaianas Buka Cawangan di Pavilion Kuala Lumpur

Havaianas, jenama Flip Flop nombor 1 Brazil, mengumumkan pembukaan kedai utamanya di Pavilion Kuala Lumpur dan memperkenalkan Skuad Havaianas Malaysia

Havaianas, jenama yang telah membina warisannya sebagai Flip Flop ikonik buatan Brazil telah membuka kedai utamanya di Pavilion Kuala Lumpur. Sejak tahun 1962, jenama Havaianas telah berkembang sehingga menjadi terkenal sebagai salah satu ikon Brazil. Reka bentuk di kedai terbaru ini yang sesuai untuk Instagram memaparkan pokok kelapa yang dibuat dengan tali Havaianas dan juga slogan Let’s Weekend buat kali pertama sebagai taktik untuk menarik perhatian orang bandar.

Havaianas Buka Cawangan di Pavilion Kuala Lumpur

Havaianas bangga bekerjasama dengan selebriti serantau untuk mendorong gaya hidup “Lets Weekend”. Havaianas bertujuan untuk menunjukkan bahawa anda boleh memiliki gaya dan keselesaan tidak kira siapa anda atau apa yang anda pakai. Oleh itu, Havaianas dengan bangga mengumumkan Nelydia Senrose dan Fatin Afeefa dari Malaysia sebagai sebahagian daripada skuad Havaianas antarabangsa bersama Luna Maya dari Indonesia.

Havaianas Buka Cawangan di Pavilion Kuala Lumpur

Sebagai jenama flip flop nombor 1 di Brazil, memang sesuai Havaianas memulakan pengembaraan ini di tanah asalnya, Brazil. Selama seminggu pada awal tahun 2020, Havaianas skuad mengembara di kota Sao Paolo yang berwarna-warni sebelum mengakhiri di bandar persisiran pantai yang terkenal, Rio De Janeiro.

Havaianas Buka Cawangan di Pavilion Kuala Lumpur

Di sinilah, skuad Havaianas bertemu dengan para pengarah Havaianas antarabangsa di kedai Havaianas yang terbesar di dunia di Sao Paulo untuk mengenali dengan lebih dalamnya sejarah dan etos Havaianas sebelum dibawa ke Rio untuk menikmati pemandangan ikoniknya Bersama malam bersamba.

Aktiviti di Brazil ini merupakan kali pertama Havaianas menghantar skuadnya untuk menikmati pengalaman Bersama jenama Havaianas. Walaubagaimanapun, Havaianas berharap untuk mengadakan pengalaman sebegini dengan lebih kerap di masa depan.

Havaianas Buka Cawangan di Pavilion Kuala Lumpur

Nelydia, Fatin dan Luna adalah sebahagian daripada skuad APAC Havaianas yang lebih besar termasuk Cecilia Song Yanfei dari China, Jarinporn dan Joss Way-er Jessica Mila Agensia dari Thailand, dan Verrell Bramasta Fadilla dari Indonesia.

Perluasan skuad mencerminkan peluang besar untuk memperkenalkan pelanggan kepada konsep baru dalam flip flop sebagai aksesori fesyen yang baru sambil membina hubungan aspirasi dan emosi yang kuat.

Gaya Nelydia Senrose yang lembut menjadikan Nelydia sangat sesuai untuk menjadi duta untuk kolaborasi Swarovski – sorotan utama pelancaran kedai Pavilion.

Dengan mengambil inspirasi oleh ciri-ciri alam semesta, Havaianas bekerjasama dengan Swarovski untuk mengembangkan gaya baru, menghasilkan perhiasan yang nyata untuk menyinari jiwa anda.

Untuk mengetahui lebih lanjut, sila lawati: https://www.facebook.com/havaianasmalaysia & @havaianasmalaysia

Havaianas Buka Cawangan di Pavilion Kuala Lumpur

Kedai Havaianas (offline)

Pavillion
Mid Valley Mall Sunway Velocity Sunway Pyramid

5.08.02, Level 5 FK-05, Level 1
G-29, Ground Floor G1.97A, Ground Floor

Kedai Havaianas (online)

LazMall https://www.lazada.com.my/shop/havaianas/ Shopee https://shopee.com.my/havaianas.os

[Kuala Lumpur, 23 July, 2020]

Havaianas Buka Cawangan di Pavilion Kuala Lumpur

Havaianas

Havaianas adalah Jenama Flip Flop Brazil, lahir pada tahun 1962. Jenama ini mengubah konsep kasut pada pertengahan 1990-an, menjadikan sandal jepit menjadi aksesori fesyen yang sangat diingini. Sejak pelancarannya, lebih daripada 5 bilion pasang Havaianas telah dijual di seluruh dunia. Havaianas juga lebih daripada sekadar jenama pantai, ia merupakan salah satu cara hidup. Di Brazil, 94% orang memiliki sekurang-kurangnya satu pasangan di rumah. Terkenal dengan kualiti produknya, pemimpin antarabangsa dalam kategori flip flop didapati di kaki-kaki orang dari semua peringkat umur, jantina dan kelas sosial. Setiap tahun, Havaianas menjual lebih daripada 240 juta pasang flip flop di seluruh dunia.

Havaianas Buka Cawangan di Pavilion Kuala Lumpur

Alpargatas

Sebagai pemimpin industri kasut Amerika Latin, Alpargatas memiliki jenama terkenal, seperti Havaianas, Dupé dan Osklen, dan juga menahan hak penjualan sah untuk Mizuno di Brazil. Syarikat ini menawarkan produk inovatif dengan teknologi tinggi dan reka bentuk canggih, selain memenuhi syarat untuk membina dan mengurus jenama yang diinginkan, ia juga mempromosikan hubungan pelanggan yang kukuh dan tahan lama. Dengan pendapatan bersih berjumlah R $ 1,0 bilion pada tahun 2018, Alpargatas mempunyai kilang pembuatan di Brazil dan Argentina, 817 kedai di seluruh dunia, dan mengeksport produknya ke 116 negara.

Havaianas Buka Cawangan di Pavilion Kuala Lumpur

Stream Empire Holdings

Stream Empire Holdings tidak asing dengan industri gaya hidup sukan. Dengan pengalaman lebih daripada 35 tahun dan banyak jenama besar di bawah sayapnya, syarikat ini telah berkembang dengan jauhnya.

Stream Empire mula-mula membekalkan bahan kepada pengeluar kasut tempatan pada tahun 1983. Ia mendapat daya tarikan, dan dalam jangka masa yang singkat, menjadi pengeluar kontrak untuk pelbagai jenama antarabangsa. Ini membuka pintu masuk bagi syarikat untuk bekerjasama dengan banyak jenama antarabangsa lain seperti New Balance, yang telah bekerjasama selama 22 tahun sebagai pengedar tunggal di Malaysia.

Syarikat itu telah mengembangkan portfolio runcitnya sejak 2016 dengan usaha sama JD Sports di rantau ini dan telah memperluas portfolio pengedarannya dari baki baru kepada Dr. Martens, Onitsuka Tiger, New Era, Crep Protect, Tower Box, Ronhill , Hilly, 2XU, dan sekarang Havaianas.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Sinopsis Drama KEBAYA KASUT KANVAS Lakonan Nabila Razali & Fahrin Ahmad

Siaran Sulung Awesome Tv Melalui Saluran 112, MyTV