in , ,

Hard Rock Cafe Umum 10 Finalis Battle Of The Bands

Hard Rock Cafe Kuala Lumpur Mengumumkan Pusingan Kelayakan Pertandingan “Hard Rock Battle Of The Bands”

Hard Rock Cafe Kuala Lumpur memberi peluang untuk band-band tempatan membuat persembahan di London Hyde Park di Hard Rock Calling 2011, iaitu salah satu festival yang dinanti-nantikan di arena dunia musik! Di antara artis yang penah membuat persembahan di festival tersebut adalah Pearl Jam, Paul McCartney, The Who, The Police, Aerosmith, Eric Clapton, Bruce Springsteen, The Killers dan Peter Gabriel. Bagi festival tahun ini artis utama adalah Bon Jovi.

hard rock calling crowd

Pada awal Januari, Hard Rock Kuala Lumpur telah mengumumkan pencarian untuk band-band tempatan memasuki pertandigan global Battle of The Bands pertama Hard Rock International.

10 Band Terbaik Telah Terpilih Untuk Bertanding Pada 20 Februari 2011, 3.00 Petang.

  1. The Azenders
  2. Disagree
  3. Dead Mushroom
  4. An Honest Mistake
  5. Beat The System
  6. Cats In Love
  7. Hello Is This The Band?
  8. Kyoto Protocol
  9. Tasya’s Ink
  10. Car Crash Hearts

Tarikh tutup untuk penyertaan telah berakhir pada 6 Februari yang lalu. Hard Rock Cafe Kuala Lumpur akan memulakan pusingan pertama dalam pertandingan ini. Daripada band-band yang memasuki pertandingan ini, 10 band yang terbaik telah dinilai dan terpilih untuk bersaing dalam pertandingan ini. Pusingan kelayakan bagi Battle of The Bands akan diadakan pada 20 Februari, 3:00 petang dan akan dinilai 100 peratus oleh panel hakim yang akan diketuai oleh Jennifer Thompson, General Manager Persatuan Industri Muzik Malaysia. Beliau berpengalaman di arena industri muzik ini selama 26 tahun adalah merupakan salah satu tokoh yang dihormati dan disegani.

Empat band yang terbaik dari pertandingan kelayakan kemudian akan meneruskan perjuangan mereka ke pusingan akhir di mana akan berlansung pada 06 March 2011, 3:00 petang di Hard Rock Café Kuala Lumpur. Pemenang dalam pertandingan ini akan menerima wang berjumlah RM3000 tunai dan akan mewakili Kuala Lumpur di peringkat Battle Of The Bands yang seterusnya. Pemenang “Battle of The Bands” di Hard Rock Cafe Kuala Lumpur akan ditempatkan di salah satu daripada empat “region” sedunia, yang akan diadili oleh sebuah panel ahli industry muzik antarabangsa yang terkemuka terdiri daripada Little Steven Van Zandt dari E Street Band legendaris, Pete Wentz dari kumpulan rock hit Fall Out Boy, Live Nation Naib Presiden Promosi Toby Leighton-Paus, Hard Rock International Chief Marketing Officer John Galloway dan Absolute Radio Pengarah Pemasaran Clare Baker. Untuk peringkat akhir, band akan diperketengahkan di laman web Hard Rock Cafe iaitu www.hardrock.com, di mana para peminat di seluruh dunia akan diberi pilihan untuk mengundi band kegemaran mereka bagi setiap “region”.

Keempat-empat pemenang dari setip ‘region’ akan diterbangkan khas ke London dan akan dilayan seperti bintang rock dan diberi peluang untuk beraksi di Hard Rock Calling 2011 di Hyde Park, London yang akan berlangsung pada 24 Jun sehingga 26 Jun 2011. Bagi band yang menerima paling banyak undian akan diberi peluang untuk membuat persembahan di pentas Utama manakala ketiga-tiga band yang lain akan membuat persembahan di pentas Kedua di festival Hard Rock Calling 2011.

Jadi datanglah beramai-ramai untuk memberi sokongan anda kepada pemuzik tempatan dan berharap salah satu band kegemaran anda akan melayakkan diri mereka ke pusingan akhir dan seterusnya berjaya untuk beraksi di London.

Bagi bayaran masuk untuk pertandingan ini adalah RM15.00 termasuk minuman percuma.

Untuk keterangan lanjut, sila hubungi kami ditalian 603-27155555.

8TV adalah rakan media TV dan JUNK sebagai rakan media online untuk pertandingan ini.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Ana Raffali Meet Uncle Hussain Faizal Tahir Hafiz Terima Cek AJL25

Filem Jalan Pintas Lakonan Bront Palarae, Zahiril Adzim