in

Gambar Sekitar Konsert Kemuncak Suria FM 2012

KONSERT KEMUNCAK SURIA FM 2012

Konsert Kemuncak Suria FM telah kembali! Acara tahunan Suria FM ini telah diadakan pada 29 September 2012 bertempat di Dataran Putrajaya, Presint 3, Putrajaya. Dengan bangganya konsert tahun ini telah dipersembahkan oleh Malaysia Building Society Berhad (MBSB) selaku penaja utama bagi Konsert Kemuncak Suria FM 2012 dengan kerjasama Perbadanan Putrajaya.

Untuk tahun ini, pelbagai elemen segar, santai, ceria dan tarikan muzik terbaik akan dihidangkan untuk konsert dan aktiviti karnival yang akan bermula seawal jam 12 tengahari.

Penyampai Suria Fm

Seawal bermulanya acara karnival, ribuan orang sudah membanjiri Dataran Putrajaya untuk menghangatkan lagi acara santai ini. Tepat jam 5, kawasan hadapan pentas mula penuh apabila pra konsert bermula. Dengan persembahan hebat daripada Aryan Band, Nadia, Arrora Salwa, Rania Anis, Drama Band dan Klangit, penonton tidak berganjak hingga jam 7 petang. Tiba ke acara kemuncaknya pada jam 8.30 malam, pentas utama semakin gamat apabila persembahan pembukaan oleh para penyampai Suria FM dengan tarian Oppa Suria Style.

Kemeriahan terus disambung dengan persembahan pertama oleh kumpulan Nico dan ia mengundang sorakan orang ramai dengan membawa para penari cilik. Persembahan diteruskan dengan aksi dari kumpulan Mojo, Shila Amzah, Aliff Aziz, 6ixth Sense, Jimmy Palikat, One Nation Emcees, Alyah, Ella dan Faizal Tahir sebagai penutup. Konsert ini juga diselang-selikan dengan 8 orang penyampai Suria FM iaitu Halim Othman, Nabil Ahmad, Kenchana Devi, Reza Mohamed, Bob Ringgo, Linda Onn, Tyzo, DJ Lin serta selebriti terkenal Sharifah Shahira sebagai hos jemputan.

Dengan barisan artis ternama serta aktiviti-aktiviti yang menceriakan, seramai 30,000 orang penonton pada malam itu ternyata terhibur dengan Konsert Kemuncak Suria FM 2012. Pada malam itu juga, buat pendengar yang tidak berkesempatan untuk datang, konsert ini juga turut boleh didengari secara terus di 105.3FM. Sebagai salah satu penghargaan buat para pendengar setia kami, Suria FM berterima kasih atas sokongan yang diberikan selama ini. Ayuh nantikan Konsert Kemuncak Suria FM 2013!

Crowd 2

Crowd 1

Pembukaan Oleh Nico

Nico 1

Nico

Mojo

Mojo 2

Shila Amzah

Aliff Aziz

Sixth Sense

Crowd 3

Alyah

One Nation Emcees &Amp; Jimmy Palikat

Ella

Aksi Penyampai Suria Fm

Ella 2

Faizal Tahir

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Album The Best Of Innuendo

Samsung and Tesco Collaborate in Redefining Retail Experience