in ,

Gambar Ceria Dato’ Siti Nurhaliza Dalam Majalah MANJA

Ini dia gambar-gambar Dato’ Siti Nurhaliza dalam majalah MANJA keluaran November.

Kata Siti…”Siti tak pernah menyesal!”

Apa yang dah Siti buat? Ha, korang yang ada kat Singapura sana kena beli dan baca, okay!

Budiey belum terima lagi majalah Manja yang dihantar oleh team Manja Singapura… tetapi gambar ini sebenarnya discan oleh peminat fanatik Siti dari Bumi Singa bernama Khai. Thanks Khai.

Enjoyz!

What do you think?

73 points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply
  1. Minat datuk ct since kecik lagi…….. dia cntik sangat la… pada mereka yang slalu kutuk ct…. henti2kan la… buat tmbah dosa jerk… bukannya datuk ct mintak duit ngan korang pun….. korang tu sbenarnya yang perut busuk…. iri hati sesama islam… bertaubat la… kesian datuk ct asyik kena fitnah jer..

  2. xpayah la “Hajah” kalau tak seperti seorang hajah yg betul2 dpt hidayah utk try menjadi sorg muslim yg sempurna dari segala segi yg balik dr tanah suci.

  3. erm..nape artis suke posing smbil mulut ternganga sket ek..?ape tjuan ek..?xfhm aku..nmpk lebeh anggun ke begitu..?huhu..
    nnti nk try gak le..haha.. 😉
    ape pn, CT kelihatan kurus..jelez2.. :p

  4. owh well, this entry triggers me to leave some comments i dunno why.

    first of all this lady (siti) is not that pious or good or the greatest lady amongst all or what ever. she’s just another lady that has everything – money, fame and success.

    questions (specifically for erika and bluerose)

    -talking bout dosa and pahala … i wonder how good r u as a muslim erika… an ustazah maybe? hahaha.. i bet u r not.. coz if u were, you wont be wandering in the entertainment blog and put your so called ‘religous’ comment over here. u might be surfing around islam.com or muslimwomen.com or whatever… hehe.. so erika, my two cents – mind your own business lady. tudung or not … it will all come back to your heart. lately, we could even see students with tudung make porn clips. why? because, ‘my friend wears tudung i also wanna put it on’ ; ‘my dad asked me to put it on’ ; ‘my bf likes girls with hijab’.

    – and bluerose, i wonder how ‘beautiful’ your leg is… i might wanna see…. any pics? bwahahahaha

  5. true, she is jest someone talented and famous.Beautiful,I dont think so.Sweet,maybe.I do admire her special talent though.Only thing that I disagree is,the way she innocently broke another woman’s heart by snatching her man.And she flaunted her victory proudly over it.AND she never regrets it,right?? I wonder what kind of heart this person has behind that sweet and goody goody image she potrayed??

  6. kepada afir.. sorila saya tak panadai cakap omputih because im sound so stupid when i used english. emmm betull saya bukan ustazahh.. dan saya tak kisah kalu tok ti nude sekalipun.. cuma saya tak suka letak title hajah.. itu aje.. itu hak org islam…

  7. Alhmdulillah..
    Ka ct sdh seceria dulu…
    Jgn pedulikan apa kta org! Asalkn baik, lakukan semuanya dgn mantap!
    Kami, para SitiZoners akan selalu support Ka ct…

    This pics so interesting!
    So sweet, so beautiful…

  8. there u go…. ‘itu hak orang islam’ so who are we to deny the fact that she has the right to hold the tittle? she’s a muslim and she has been to mecca i reckon…. have we been there? if not, let’s just hope we will one day.

    to norizan, “I wonder what kind of heart this person has” yeah.. hm… at the end of the day u and i and all of us can just be wondering coz we don’t know the real story behind it. god knows…. and if we went back to the root of all – we should just mind our own business, no? or mind your own husband… if u have one lah, if not, u might not know that your jodoh is going to be someone like dato K . 😛

  9. to afir… yes she is islam …. i dont deny it… but let me ask u something.. how the right way of muslimin to cover her aurat…..is it just cover by good heart only… or just go to mecca….

    Most of the muslimin nowadays still Islam but do not followed the way of Islam.. I hope u can get itt… After this I dont want to hear anything from u… I dont care muslimin wear tudung but do the projek… but im very care the way of Islam and I dont want non muslim especially the jewish smiling look at muslimin and muslimat nowadays… so u have to undertand between islam and the way of islam….. wasalam…

  10. yes afir,I’m a happily married woman.That is why my heart goes all way to those who had buildt their marriage for years and got snatched by an irresponsible b***h. If u’re a married woman with kids ,then,u would know what I meant. But I reckon,u aren’t.

  11. orang islam ialah orang yang:
    1-mengucap Dua Kalimah Syahadat
    2-Menunaikan solat lima waktu sehari semalam
    3-berpuasa dlm bulan Ramadan
    4-mengeluarkan zakat
    5-MENUNAIKAN HAJI bagi yg berkemampuan

    dan juga dihatinya
    1-Beriman kpd Allah
    2-Beriman kpd Malaikat
    3-Beriman kpd Kitab
    4-Beriman kpd Rasul
    5-Beriman kpd HARI AKHIRAT
    6-Beriman dan percaya kpd QADAK DAN QADAR

    SESUNGGUHNYA JIKA KURANG SATU ANTARA DIATAS,MAKA MEREKA JUGA X LAYAK MENGGELARKAN DIRI MEREKA ORG ISLAM..
    DAN SUCIKAN HATI YG KOTOR DAN HITAM DGN HASAD DENGKI ITU DENGAN TAUBAT.

    sepatutnyer kita sesama islam saling membimbing bukan dengan menghina,menilai cara kehidupan mereka dengan kata yg menjengkelkan.
    kita semua x sempurna..cermin diri kita sblm berbicara.entahkan esok entahkan lusa,pasti terkena batang hidung sendiri pula.

  12. to afir.. nape nak tegakkan benang basah org lain… yakni benang basah tok ti…. bukannya afir pung yang bergaya kat malajah manja tuu… kalau afir yang berposing tuuu lain gak cite…. berposing sambil tunjuk mempunyai good heart… mungkin tarak laku pung majalah manja tuu.. org nak komen org punya pasalla.. like u said ..mind your own business… so my business nak komen org i punya sukalaaa… berrrrrtuah siti dapat tukang backing… so far i baca hari niee dah 3 org dia bz body…so sapa yang mind your own business la nie.. satu i, dua bluerose dan tiga norizan.. siap tak puas hati lagii… beri khutbah jumaat lagii.. macam tahu hukum hakam agama siap kuar statement pakai tudung tapi buat video pornss.. itu bukan bz body pasal org kee… lantaklahh minah tuuu nak jual diri dia pung..

  13. hehe… i never said u can’t give any comment… it’s your absolute right to leave any comment over here.. this is a public debate. so any one is entitled to give their opinion.maybe u r just confused between debating and minding other people’s business. and miss, i wasn’t backing up this woman for your info, i was just bashing YOUR idea. i don’t give a damn on how she wears her tudung or even how you put on yours. because i have seen so much worse than that. just for the sake of god, stop judging people by their appearances. well, that was my main point actually. never in my intention to say siti nurhaliza is the best coz there’re a lot more people that are much better than she is.

    you know why the non-muslims are smirking at us nowadays? because we r too rigid and never think outside the box.

  14. who are think inside the box.. the answer is afirrrrrrrrrrrrrrrrrrr……….. oklaaaa afir seronok jugakkk debate kat sini… anyway i tak kutuk siti pung cuma u yang terasa i kutuk siti… i cuma tak suka org main main ngan title hajjah.. itu aje… sebabnya sendiri tengok sendiri rasalaaa dan ikut kata sudut hati yang ikhlas dan sejujur jujurnya … tak nak tulis kat sini takut tertulis silap nanti jatuh murtad lakkkk.. afir pung paham apa yang saya tulis nieee.. cuma buat buat tak paham aje… asyik asyik ngan don’t judge a person by appearance. Masalahnya appearance yang ALLAH suruh kena macamana nak tanya niee… adakah kita leh cakap kat ALLAH dont judge a person by appearance …. yang setakat saya pahamlaa kalau seseorg itu hatinya baik dia dapat pahala tapi dia tetap berdosa sebab tak pakai tudung….. dan seseorg yang pakai tudung tapi buat zina dosanya lagi besaw…besaw sebab berzina… dan seseorg yang ade good heart dan pakai tudunglakkkk lagilah hebat insan ituu… harap afir yang kategori ke tiga tuu… i pung tak kutuk siti dengan dia punya appearance its up to her……….

    actually why non muslim are smirking at us nowadays… The answer is because we are not tooooo rigid for our rules in our religion and never think inside the box because we just thinking outside the box untillll we forget actually inside the box that we have to clear fisrt…

  15. to afirrr.. ive got to go.. i have my own big business to settle. thank u for your advice and anything.. and i announce u as a winner in this game. thank u tooo for giving me a chance to used u…. bye bye ta ta ti ti tu tu.

  16. tudung bukan fesyen. menutup aurat adalah perkara wajib. tak perlu tunggu bersedia atau tidak.tua atau muda.kepada peminat fanatik ct tak payahlah menghalalkan perkara yang haram. tak perlulah sanjung lebih sangat kpd hiburan dunia.jgn mudah melatah bila ada insan menegur cara tudung ct yg ala2 x bertudung tu.ct akan lebih cantik dan disukai kalau dia pakai tudung mcm azizah pengacara WHI tv3.tapi ct telah mencemarkan title hajah.seolah2 g haji mcm makan angin. balik tiada perubahan yg leh wat cth untuk masyrakat terutama kpd peminat fanatik ct..nauzubillah….

  17. alhamdulillah…saya setuju sgt dgn amanfana.siti merupakan idola kepada berjuta penduduk mukabumi ni.secara tak sengaja dia menjadi contoh kepada anak2 muda.ini adalah kenyataan…saya yakin jika dia bertudung dgn sempurna,orang ramai akan lebih menyayangi dia tapi dia takut!!hatinya yg belum betul2 bersedia kerana dia gemar bergaya moden…kita tak boleh nak paksa, cuma satu yg seharusnya dia ingat tak payah la ‘berholiday’ di mekah, ia ibarat merendah rendah2kan tempat suci…laa illahaillallah….

  18. biarlah..tercemar atau tidak hajah oleh siti,HANYA ALLAH SWT yg tau..
    holiday ke dia ke Mekah atau tidak, HANYA ALLAH SWT YG LEBIH TAU…
    mabrur ke tidak hajinyer, JUGA ALLAH SWT YG TAU…
    CUKUP SEMPURNAKAH AMALAN KITA SENDIRI YG KITA RASA SEMPURNA AMALANNYA, HANYA ALLAH YG TAU….

  19. HANYA ALLAH SWT YG BERHAK MENILAI SETIAP INSAN DIDUNIA INI YG DICIPTANYA….DIA YG MENENTUKAN DOSA PAHALA KITA SEMUA….ALLAHUAKBAR!

  20. Salam….
    tak pergi mekah org kutuk…sbb ada duit byak2 tp tak beribadat ke mekah..bila dah pergi mekah pun kena kutuk juga..sebelum pergi n selepas pergi sama saja kutukannya…so siti sabar ajelah..insyaallah suatu hari seruan tu akan sampai…..Perubahan ini smua tidak boleh ada paksaan ataupun ikutan…biarlah dia dtg dari hati yang suci dan bersih niat kerana ALLAH S.W.T

  21. Salam buat semua..

    Nk ketawa pon ade baca komen2 kt atas ni tp itu hak masing2..
    Sy meminati Siti kerana bakat dan tidak berimej seperti Siti.
    Apepon yg sy kecewa adalah personaliti di Malaysia baik sesiapun yg bertudung adakah betul menutup aurat? Norjuma, Wardina, Azizah dan ramai lagi personaliti yg mmg bertudung tp adakah menutup ape yg sepatutnya di tutup.
    Dalam hadis Rasulullah sendiri ade sebut ‘ Hendaklah kamu labuhkan tudung kamu melepasi paras dada”

    Adakah kita seperti itu?? atau sekadar mencari kesalahan org lain sedangkan kita sendiri x sempurna. ape pon kita harus doakan semua umat islam berubah ke arah kebaikan..Dan dlm ape jua kita lakukan hndaklah bersederhana..Insyaalah..

    Pesanan ini untuk diri sy sendiri juga

  22. ape lah ct nie pkai ketat2 emmm baju mcm ular n harimau heheheheheh
    rambut pun nampk eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    xgune dah pg hajah pun pakai ketat2 gak ingat skit eeeeeeeeee pkaian kene jge 2dung 2 penting heheheheheheheh

  23. afir and adamataadahati..

    WELL SAID!!

    those ustazah , please go to muslimah website.. ini website hiburan
    pesanan untuk diri sendiri : HANYA ALLAH YG MAHA MENGETAHUI

  24. jangan gaduh-gaduh. Islam tu kan satu cara iduup. tak kira nak berhibur ke, nak bersokan ke. jadikan prinsip “islam is way of life”. Jangan hopokrit dan jelas aku sendiri kecewa, cara Hajja dato siti
    nurhaliza

    berpakaian.. tak tutup aurat tapi siti perlu diberi masa. mungkin beliau belum terbukak atinya, jgn main hentam tak tentu pasaal.

  25. sian siti..

    btw.. tutup aurat tu wajib.. tak perlu tunggu hati tebukak or blm smpai waktu..
    n suami die tak takot ke brp bnyk dose isteri die buat..
    die tak tau ke semue die tanggung ek ?

    ish…

  26. hangpa yang duk sokong abis abisan sitii tak yah riso nanti aku bagi pingat… Pingat jasa keberanian yang membawa gelaran Dato.. kerana berani mempertahankan siti walaupun terpaksa melanggar hukum agama dan adat resam org melayu.. adat resam org melayu kalu tuk aku tengok aku posing cam nie laaa sure dia riuh sekampung… kenkadang bagus gak duk kg.. sebab ada makcik makcik yang suka jaga tepi kain kita.. at least secara tak langsung dapat menyelamatkan kita daripada api neraka yang apabila seorang wanita tidak memakai tudng didunianya akan digantung dan bergelegaklah kepala insan tersebut… mana afir oooo… aku rindu kat hang… ……..

  27. “to afirrr.. ive got to go.. i have my own big business to settle. thank u for your advice and anything.. and i announce u as a winner in this game. thank u tooo for giving me a chance to used u…. bye bye ta ta ti ti tu tu” <—– i tght u were the one who said this… hahaha… come on erika….

    and now…. “mana afir oooo… aku rindu kat hang… ……..” god gracious1 YOU r missing me!

    mwahahahahaha

    i wonder what will your old granpa say if he knew that you don’t have any other things to do rather than wandering around the internet, get into entertainment blogs and start giving your religious lecture.

    erika, here are some good websites for u:

    themuslimwomen.org
    islam.com

    spend some time reading those websites. u’ll get more benefits i reckon. 😛

    maybe budiey can change the tittle of this blog to – sensasi MUSLIMAH. owh yeah i suggest that erika become the resident ustazah. she can give lecture about the correct way to wear hijab and few other stuff of being a true muslim.

    hows that sound ay?

  28. hehehehe ada la hang no ingatkan dah gol… tak yahlaaa hang nak cite pasal laman web tuu aku ada lagi banyak laman web… harakah.com, ustazand ustazah.com, walisomo.com,alim.com, hajahand haji.com, dan banyak lagi… tak kisah la hang nak duk kutuk aku apa pung… ustazah ka ustaz ka tahfizka manala tahu satu hari nanti berkat doa hang aku jadi cam haron din ka.. siti nurbaya kaa… dr mashitahka… fatimah azzaharahka… fazilah kamsah kaa….zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz..

  29. “I dont care muslimin wear tudung but do the projek… but im very care the way of Islam and I dont want non muslim especially the jewish smiling look at muslimin and muslimat nowadays…” – erika.

    .how on earth do you not care about the seriousness of that issue rather than to focus ur attention on the way people dress? bukan ke ni masalah sosial yang lebih besar dan melibatkan ramai org muslim berbanding dgn cara artis menggayakan pakaian?.

    i’m not supporting anyone but i think that ur opinion is too shallow. and sometimes the way we express ourself shows who we really are. dont u agree?

    having said that,this advice is for me too. 🙂

  30. yup
    agreed
    yg pasal x layak pegang title hajjah tuh
    sape kite nak menentukan?
    who are we to judge whether or not she deserved to carry the title?
    sorry la, aku x berape pandai sangat bab2 agame nih, tp setaw aku, kalo dah melaksanekan haji yang cukop dengan rukun2nye, mmg la membawak title haji atau hajah, yang bezanye cume haji yang mabrur atau tidak, dan hal itu hanye Tuhan yang mengetahui…

  31. hai pada semua…………… daripada korang berdebat dengan benda yg tak memberi manfaat nak buat apa.. kalau korang kutuk atau backing siti pun bukan nya dia baca komen yang korang sampaikan… betul tak….

  32. Ct memang cantik… Semua org mau cantik. Kalau boleh muka licin dan body ala2 model gitu… Itulah org perempuan.. sanggup berbelanja utk menghias diri agar sentiasa cantik. Buka ape… utk suami juga… Tak gitu!

  33. Kalau dah pegi haji bila balik tak jadi seperti yang sepatutnya, maknanya ada sesuatulah tu…..Kalau segala-galanya berkat insayaallah dia dapat petunjuk yang sebenar-benarnya. Kita sesama manusia boleh menilai dari segi luarannya saja tapi yang di dalam tu Tuhan je yang tahu. Walau kita menyalak suruh orang buat kebaikkan tapi orang tu tak mahu terima suka hati dialah,sekurang-kurangnya tugas kita dah selesai. Dan satu lagi sebelum kita menilai diri orang perhatikanlah diri kita dulu.

  34. aku tak paham la ngan korang nih.. Siti tu penyanyi.. Utk lagu2 pop lak tuh..? ape yg korang harap daripada seorang penyanyi? mestilah nyanyian dia kan… yang korang bagi komen mcm kan Siti tu ustazah kenapa? Lain la kalo dia seorang ustazah yang berpakaian tak senonoh.. boleh la komen..

  35. x perlulah kita bertelagah sesama sendiri hanya kerna seorang hanba Allah yg bernama Siti Nurhaliza ni, dia pun sama seperti kita juga, menumpang hidup di bumi Allah ni, dan sama2lah kita bermuhasabah diri, sesungguhnya tiada seorang pun yg benar2 sempurna kecuali DIA yg mencipta alam ini…

  36. utk apa disesali, smua tlah terlanjur juga. skrg gimana caranya menumbuhkan rasa percaya orang2 lg terhadapmu. di satu sisi biarlah orang mau bicara apapun karna terkadang orang2 juga tak mampu berfikir jernih dan hanya menghina yang bukan2 tapi di sisi lain liat lah sisi baiknya pula bahwa ketika mereka menghujat mu, berkata2 yang negatif terhadapmu adalah anggab saja mereka begitu peduli terhadapmu wahai ct yang cantik.karna sebenarnya ada satu kedengkian mreka terhadapmu n hanya Tuhan yang tau segala tentang mu. tapi saran ku adalah konsisten lah terhadap setiap kputusan yang ct ambil karna dunia pun udah akhir zaman orang bs fitnah apa saja pdahal ia sm sekali gak melihatnya. sekali lg bahwa hidup bkn utk di puji dan mati juga bkn utk di caci. right ct? we love u……

  37. salam.hi everyone…
    korang kate macam2 pown air xkn jadi batu.depend DSN la nk decide macmmane.tp kte last2 akan kembali pada tanah jag, pada ALLAH YANG SATU jgk.jadik as my opinion patutlah seseorg itu MENGENAKAN TUDUNG agar lebih selamat dunia akhirat.dunia GLAMOUR na x kekal lame….so fikir2lah sendiri.

  38. mcm2 aku bce komen kat cni…
    knp ye korg terlampau benci kn ct?
    pdhl ct ni baek je aku tgk…
    pakaian pun x terdedah sne cni…
    dr dulu lg mse dia free hair, tgk pakaian dia…
    xpnh yg x senonoh….elok je mate mandang…
    artis laen yg lg dasyat korg x bising pun..
    tp lps ct kte nk berubah n dia da pegi haji semua 2…
    mule korg pertikaikan ape yg dia pakai…
    psl tdg terutamanya….
    aku sokong yg kte dia penyanyi, bukan ustazah yg korg hentam dia hbs2.
    ape pun cube la kite tgk dr sisi kebaikan, jgn jd kan hal yg buruk menjadi sgt2 buruk akhirnye…
    klu rase cre dia bertudung 2 slh, jgn la kite ikut plak….
    rasenye ct mmg x bce komen2 ni semua…sbb dia pun xde mse dgn semua ni…
    jd korg yg rase terlalu baek n sempurna imannye, nk tegur dia sbb kite sesame islam, perlu la fikir dgn cre yg btl…
    lau nk tegur, biar tegur terus pd ct…bukan dekat cni nk menegur…
    sbb lau tgk la..korg just berckp2 di cni….ct x tau pun korg tegur dia ke ape…so korg fikir2 la blk btl ke cre korg tegur 2…
    sbb aku rase teguran korg kt ct 2 da jd mcm mengumpat ct dr blkg….
    nk buat kebaikan, tp akhirnye keburukan yg kite dpt…
    same la….nk dpt pahala, tp dosa yg kite dpt…
    sy x sokong mne2….hanya mmberi pendapat sbb sy pun bukan yg sempurna imannye…

  39. hebat la hujah2 korang2 nie…agak2 la, sure each o u debator yg terhandal time skul dulu kan? i dunno y, people can get crazy n fightin each other juz bcoz o ct? hebat kan penangan ct? if nk sanjung pon, igt2 lah…die tu manusia biasa je…ikon yg terbaik ke if sgup merampas kebahagiaan org laen demi kepentingan diri sndri? i din give a damn on wut she has done..cume, if nk sanjung sum1 berpada2..n if nk kutuk pon berpada2…i noe dat, sebaik manusia pon ade je mengutuk org..dh lumrah manusia yg x pernah berpuas hati pd stp mende pon…ryte? kite pon x tawu sewarak mane pon ct..kite x tawu suburuk mane pon die…klu stakat nk judge her dr jauh, so abaikan jela…x gune korang berdebate..die baik ke, die jht ke…hanya Allah yg tahu…wallahualammm…

    **peringatan utk diri sendiri**

  40. aq nk tanye kat kowg ek…asal kowg benci ct..?ap slh ct kt kowg..ad ct pnjam duit kowg ker..?atau pon ct ad skt an aty kowg…
    yg psal tudung tu suke aty la ct nk pkai cmne..lau kowg x suke kowg pkai la stail kowg..kowg xngok plak owg yg pkai tudung lilit sne lilit sni,tp nmpk jambatan p.pinang dpe…xpyh ckp psl pkai tudung larh lau kowg sendiri xkai tudung…jngan pndai kate ct je lau kowg pon sme je…pk la weh…

    kpd sesiapa yg berhati busuk tu,sudah2 larh ek nk wat fitnah je…btobat le..

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

One In A Million Musim Baru Kembali Lagi

Follow Event, Concert, Activity Britney Spears on Twitter