in ,

Gagal Bayar RM260,400, Mahkamah Tinggi Isytihar Norjuma Bankrap

Mahkamah Tinggi pada hari ini telah mengisytiharkan buat personaliti TV dan juga usahawan popular, Norjuma Habib Mohamed muflis selepas gagal membayar RM260,400 kepada Fame Up Entertainment.

Menurut penolong pendaftar Siti Zulaikha Nordin @ Ghani merekodkan perintah kebankrapan itu selepas mendengar petisyen kreditor yang difailkan oleh syarikat berkenaan pada Oktober tahun lalu.

Difahamkan Norjuma sudah dimaklumkan mengenai prosiding pada jam 9 pagi ini, namun tidak hadir dan mahkamah sudah dimaklumkan mengenai perkara itu.

“Kami percaya Jabatan Insolvensi akan meneruskan proses kebankrapan ini,” katanya.

“Secara asasnya, Fame Up Entertainment memfailkan petisyen terhadap Norjuma, dan hari ini sudah ditetapkan untuk pendengaran.

‘Mahkamah memutuskan (Noorjuma) bankrap selepas dia gagal melunaskan bayaran untuk petisyen kreditor,” katanya.

Hadir di mahkamah, pemilik Fame Up Entertainment, Zuriawati Zaidi, 44.

Pada Oktober tahun lepas, dilaporkan Fame Up Entertainment memfailkan notis kebankrapan di Mahkamah Tinggi Pulau Pinang terhadap Norjuma.

Notis itu difailkan pada 15 Ogos tahun lalu yang memohon supaya Norjuma membayar RM260,400 kepada Fame Up Entertainment selepas diperintah berbuat demikian oleh Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur.

Untuk pengetahuan, Norjuma merupakan bekas isteri kepada seorang ahli perniagaan popular iaitu Datuk Mohamed Nazim Razak.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Lakon Babak Ranjang Pertama Kali, Atiqah Hasiholan Gigih Berlatih

Resorts World Genting

Jom Berbuka Puasa Sepanjang Bulan Ramadhan di Resorts World Genting