in , ,

Fizo Omar Tak Tuntut Hak Penjagaan Anak Kekal

Sudah takdir jodoh antara mereka tidak berkekalan, namun ia bukan halangan buat pelakon, Fizo Omar dan bekas isteri, Mawar Karim untuk mengekalkan hubungan baik demi kebahagiaan cahaya mata, Wan Maryam yang kini berusia dua tahun.

Bagi Fizo, dia dan bekas isteri mahu memberikan tumpuan membesarkan Maryam daripada terus bersengketa.

“Hubungan saya dengan Mawar masih baik. Kini, kami lebih fokus membesarkan dan memberi kasih sayang kepada Maryam daripada perkara lain.

“Saya tidak risau Maryam di bawah jagaan Mawar. Saya juga tahu keluarga Mawar menjaga Maryam dengan baik dan menyayanginya sepenuh hati.

“Bagi saya, apa yang paling penting adalah kebahagiaan Maryam. Apabila Maryam bahagia, saya turut bahagia,”

– Fizo Omar
Ibu Fizo Omar
Fizo Omar mahu memberikan tumpuan membesarkan Wan Maryam dengan kasih sayang biarpun berpisah dengan bekas isteri. – Foto: Harian Metro

Bagaimanapun, Fizo atau nama sebenarnya, Wan Hafizol Wan Omar berharap, bekas isteri dapat mengizinkannya bertemu Maryam, setiap minggu.

“Keputusan hak penjagaan anak masih belum keluar, tetapi saya tak akan menuntut hak penjagaan kekal kerana saya tahu, seorang anak lebih baik di bawah jagaan ibu.

“Sekarang ini, apa yang dilakukan atas budi bicara. Saya dapat menjaga Maryam pada minggu kedua dan keempat, tetapi jauh di sudut hati, saya berharap Mawar dapat memberi pelepasan untuk saya bertemu Maryam sekali seminggu,”

– Fizo Omar

Fizo kini sibuk di lokasi penggambaran drama Pengantin 1 Malam untuk siaran slot Akasia di TV3.

Pelakon drama Bukan Cinta Aku dan Adellea Sofea itu berkata, dia kini giat membantu mereka yang terjejas sumber kewangan ketika tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dengan menjana pendapatan sampingan daripada dapur rumah masing-masing.

“Saya melakukan seminar secara percuma di Facebook (FB) Rezeki Dapur. Di situ, saya membimbing mereka menambah pendapatan hanya dari dapur tanpa keluar rumah.

“Saya ada sedikit ilmu dalam perniagaan, jadi ini adalah inisiatif untuk membantu mereka dengan memberikan nasihat dan tip yang berguna,”

– Fizo Omar

Setakat ini, FB yang berkonsep kumpulan tertutup sudah disertai lebih 4,009 ahli sejak dibuka ketika tempoh PKP dilaksanakan.

Sumber: BH Online

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Michael Ang | 15

Program Masakan MICHAEL ANG’S HALAL KITCHEN Kembali Untuk Musim Ke-2

Fattah Amin 2020 | 16

Ada Sebab Fattah Amin Rahsiakan Jantina Anak