in ,

Filem STAR WARS: THE FORCE AWAKENS Dalam Versi Tamil

Filem Star Wars: The Force Awakens akan dapat ditonton dalam versi bahasa Tamil mulai hari ini.

Golden Screen Cinema (GSC) dalam satu kenyataan berkata filem fiksyen sains versi Tamil itu akan ditayangkan dalam bentuk alih bahasa Tamil di beberapa pawagam terpilih.

Pawagam-pawagam tersebut adalah GSC Nu Sentral; GSC Quill City Mall; GSC Klang Parade Mall; GSC IOI Mall; GSC Amanjanya Mall, Sungai Petani; GSC Sunway Carnival Mall, Seberang Jaya; GSC IOI City Mall, Putrajaya; dan GSC Terminal 1 Seremban.

Untitled

Dengan pungutan kira-kira RM1.07 bilion di Amerika Utara, filem lakonan Harrison Ford ini telah mencipta sejarah apabila muncul sebagai filem paling berjaya bagi tayangan hujung minggu. Ia mengatasi rekod Jurassic World terbitan Universal yang meraih RM894.29 juta ketika ditayangkan Jun lalu, menurut Disney.

Di seluruh dunia filem ini sudah memungut RM2.27 bilion sejak membuka tayangannya di peringkat antarabangsa, Khamis lalu sekali gus memadam rekod Jurassic World yang memungut RM2.25 bilion di peringkat global bagi pungutan hujung minggu.

Sementara itu The Force Awakens hanya dapat ditonton mulai 9 Januari tahun depan di China dan ia membuktikan kutipan filem ini sangat memberangsangkan.

Ini kerana China adalah pasaran kedua terbesar dunia bagi industri filem. Jadi, bila pula Filem Star Wars: The Force Awakens dalam versi Melayu? Okay, sama-sama kita tunggu!

Untitled

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

TV1 Siar Program Simfoni Alam KONSERVASI GAJAH

Kumpulan Warisan Seni Negeri Sembilan Dinobat Juara Dendang Rakyat 2015