in ,

Filem Congkak Lakonan Erynne Erynna Akan Kaut RM 10 Juta?

Filem keluaran Metrowealth yang ke 26, Congkak yang akan ditayangkan pada penghujung April depan dijangkakan akan mengaut sekurang-kurang RM 10 juta dari kutipan tiket sekaligus akan mencatat sejarah sebagai kutipan filem yang paling tinggi dalam sejarah industri perfileman di Malaysia.

Menurut dari sumber dalaman di Metrowealth, walaupun Congkak belum ditayangkan kepada umum, tetapi filem berkenaan telah mempunyai permintaan dan bersedia untuk dipasarkan di Indonesia, Thailand, Brunei, Singapura dan Philipina. Untuk pasaran dalam Malaysia pula, pihak Metrowealth telah mengedarkan sebanyak 70 buah salinan untuk trailer filem terbabit.

Filem yang mengisahkan bagaimana sebuah keluarga yang mengalami peristiwa pelik ketika bercuti di sebuah banglo di tepi tasik. Kejadian pelik semakin dirasai apabila setiap malam, mereka mendengar ada orang yang bermain congkak sehingga menimbulkan persoalan kepada mereka. Apakah yang akan berlaku dan apakah yang akan terjadi kepada keluarga itu.

Filem arahan Ahmad Idham dan dibintangi oleh Pierre Andre ini dijangka akan mengulangi sejarah kutipan filem Jangan Pandang Belakang iaitu RM 7.2 juta termasuk hasil kutipan dari negara Asean dan membolehkan ianya dinobatkan menjadi kutipan filem tertinggi bagi filem Malaysia setelah diungguli oleh Lagi-Lagi Senario sebanyak RM 6.3 juta.

2195201640 D523A380C6 O | 4

[tags]sungai congkak, hutan lipur, map, asal usul, history, chalet, rules, sejarah, online, games, tradisional, subway, china, world map, dotai ai map, metropolitan, dota map, kl map[/tags]

Link Hari ini: Gambar Rosyam Nor dalam Kala Malam Bulan Mengambang

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Album Aliff Aziz

Top Up Tour Nidji Live Showcase in KL di Ruums KL