in

Filem Aku Bukan Tomboy Selongkar Dunia Tomboy

Pada jam 8 malam – 31 Oktober 2011, telah berlangsung Majlis Prebiu Media Filem Aku Bukan Tomboy di GSC Mid Valley. Filem ini merupakan filem ke-6 hasil karya pengarah muda, Syamsul Yusof selepas filem Evolusi KL Drift, Bohsia… Jangan Pilih Jalan Hitam, Evolusi KL Drift 2, Khurafat dan KL Gangster. Tahniah buat Syamsul Yusof kerana filem kali ini lain dari yang lain, unik dan skripnya memang mantap.

Setiap filem yang dihasilkan oleh Syamsul Yusof pasti melahirkan satu kelainan mengikut selera dan citarasa penonton selain mesej yang disampaikan. Aku Bukan Tomboy ada konsep dan tema yang ingin diketengahkan iaitu menyelongkar dunia kehidupan golongan tomboy dan pengkid di Malaysia.

0

Menerusi filem Aku Bukan Tomboy, Syamsul bukan sahaja menggalas tanggungjawab sebagai sutradara malah beliau turut memainkan watak penting.

Seorang lagi bintang hebat Shaheizy Sam tidak perlu dipertikaikan bakat lakonannya. Ini adalah filem ke-3 Shaheizy Sam bersama Skop Productions selepas Bohsia, Jangan Pilih Jalan Hitam dan Evolusi KL Drift 2.

Sekali lagi ditampilkan Scha Al-Yahya yang mana beliau bukan kali pertama membawa watak wanita yang keras tapi sebenarnya dah banyak kali. Namun, lakonan Scha kali ini memang antara yang terbaik setakat ini. Suka dengan dialog yang bersahaja dan skrip pula memberikan impak yang penting dalam filem bergenre seperti ini. Kali ini Scha memegang watak seorang gadis tomboy yang mana dalam hatinya masih ada cinta untuk lelaki. Ini adalah filem ke-2 Scha bersama Skop Productions selepas Evolusi KL Drift 2. Tahniah buat Scha.

“Aku Bukan Tomboy” sebuah cerita komedi romantik. Saksikan filem “Aku Bukan Tomboy” di seluruh pawagam di seluruh Malaysia, Singapore dan Brunie pada
17 November 2011. Aku Bukan Tomboy bakal di tayangkan di 80 pawagam secara serentak. Aku Bukan Tomboy adalah filem pertama genre komedi romantik arahan Syamsul Yusof, terbitan Skop Productions.

6

4

5

3

2

1

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Peminat Kopi Serang Chilla Cup

Now Everyone Can Fly to New Zealand AirAsiaX 8TV