in

Farid Kamil Dakwa Ada Orang Ketiga Dorong Diana Danielle Minta Cerai

“Ada pihak ketiga yang menyokong beliau (Diana) dari belakang.” – Farid Kamil

Demikian kata pelakon Farid Kamil tentang krisis rumah tangganya dengan isteri, Diana Dianelle yang kini berada di ambang perceraian.

Farid atau nama sebenarnya, Farid Kamil Zahari berkata, hanya Diana yang tahu apa dimaksudkannya itu.

Farid Kamil Dakwa Ada Orang Ketiga Dorong Diana Danielle Minta Cerai

Atas apa yang berlaku, Farid bertegas mahu menegakkan hak dan keadilan buatnya sebagai seorang suami demi keharmonian rumah tangga yang dibina sejak lebih 10 tahun lalu.

“Untuk (penjelasan) lanjut, itu kalian perlu tanya Diana sendiri.

“Sebab, saya seboleh-bolehnya nak tegakkan undang-undang Islam. Saya nak tegakkan hak sebagai seorang suami yang rumah tangganya diganggu orang ketiga.

“Saya rasa sangat tak adil sebagai seorang suami diperlakukan sebegitu.

“Dan, apabila saya meminta jawapan berhubung perkara tersebut (orang ketiga), perpisahan yang dia minta,” ujarnya dalam nada sebak.

Pelakon juga pengarah Remp-It itu menjelaskan, dia sangat sayangkan keluarga dan anak-anak

Hari ini, Farid hadir ke mahkamah bagi proses perlantikan Jawatankuasa Pendamai (JKP) dalam menyelesaikan kemelut rumah tangganya.

Dia juga sudah berusaha sehabis baik memujuk Diana bagi mengembalikan kedamaian rumah tangga mereka atas kesalahan yang dirasakan tidak munasabah.

“Alhamdulilah, Allah telah beri saya petunjuk dan hidayah,” kata Farid.

Pada 10 Mac lalu, Diana atau nama sebenarnya Diana Danielle Danny Beeson mengejutkan ramai apabila memfailkan permohonan cerai dengan alasan tiada lagi persefahaman dan berlaku pergaduhan berpanjangan.

Farid bagaimanapun enggan melafazkan cerai terhadap Diana.

Farid dan Diana mendirikan rumah tangga pada 3 November 2012. Pasangan itu dikurniakan dua cahaya mata iaitu Muhammad, 10, dan Nur Aurora, 8. 

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

DIANA DANIELLE

Diana Danielle Nafi Curang, Farid Kamil Kata Wujud Orang Ketiga

DIANA DANIELLE

Diana Danielle Tepis Pelukan Farid, Berlaku Kekecohan di Luar Mahkamah