in ,

Fakta Yang Anda Tidak Tahu Tentang RINDU AWAK 200% RAYA

Dengan perkembanga gaya hidup yang pantas, kebanyakan kita sering terperangkap dengan kerja-kerja harian kami sehingga meninggalkan masa dan tenaga yang singkat untuk memberi tumpuan kepada orang yang kita sayangi. Apa yang biasanya terlepas dari rutin kehidupan harian kita adalah penghargaan dan kasih sayang terhadap ahli keluarga kita. Kita memerlukan usaha dan masa untuk mencipta kenangan keluarga yang tidak dnapat dilupai; kerana usaha-usaha inilah yang akan menyumbang kepada ikatan keluarga yang kuat.

Bagi memastikan kenangan-kenangan manis tidak hilang di kalangan jadual sibuk seharian kita, NESCAFÉ® Blend & Brew ™ dan Zul Ariffin, duta jenama NESCAFÉ® Blend & Brew ™ menjemput rakyat Malaysia untuk meraikan nilai kekeluargaan pada detik-detik ringkas, bukan sahaja pada Hari Raya ini tetapi di masa depan juga.

Nescafé Blend & Brew™ - Zul Ariffin reading a note from his mother

NESCAFÉ® & Zul Ariffin Menjemput Rakyat Malaysia Meraikan Nilai Kekeluargan Raya Ini dengan Pengembalian Telemovie: Rindu Awak 200% Raya.

Untuk membantu rakyat Malaysia mencari semula nilai-nilai keluarga yang harmoni, NESCAFÉ® Blend & Brew ™ dan Zul Ariffin mempelawa kaum lelaki dan wanita untuk melihat stereotaip pemberian hadiah di luar situasi yang biasa dan menunjukkan penghargaan mereka terhadap keluarga mereka dengan memberikan sejambak NESCAFÉ® Blend & Brew ™.

Mengikuti manifesto jenama kami, ‘Segalanya bermula dengan NESCAFÉ®’, kita ingin rakyat Malaysia menghayati hubungan keluarga yang erat dan meraikan keteguhan bersama kerana kita jarang meluahkan penghargaan terhadap ikatan keluarga, sama ada dalam perbualan seharian mahupun tindakan kita. NESCAFÉ® Blend & Brew ™ ingin mengukuhkan penglibatkan sekeluarga setiap hari bagi para pengguna dengan pengalaman baru kopi kami.

NESCAFÉ® Blend & Brew™ akan berkongsi tips di halaman NESCAFÉ® Malaysia Facebook dan juga membawa tayangan pendek telefilem eksklusif Rindu awak 200% Raya di www.blendandbrew.com.my untuk memberi inspirasi kepada rakyat Malaysia mengenai cara untuk berkongsi amalan makruf; dan pada masa yang sama, mencipta kenangan yang berkekalan dengan ahli keluarga.

“Usaha sama dengan NESCAFÉ® dalam meraikan nilai-nilai kekeluargaan adalah inisiatif yang bermakna untuk kita menghargai kepentingan keluarga dan mengukuhkan silaturahim keluarga semasa Hari Raya. Kita selalu terjebak dalam jadual sibuk kita yang kita sering melepaskan peluang untuk menghargai satu sama lain. Kita belum terlambat lagi untuk mula menunjukkan penghargaan kami. Saya telah mencipta sebuah bank memori dengan orang-orang yang saya sayangi supaya saya boleh sentiasa diingatkan mengenai kepentingan mereka dalam hidup saya dan biasanya sambil meminum kopi,” ujar Zul.

Nescafé Blend & Brew™ - Bouquet, Mug and Note

Bersempena dengan inisiatif ini, Zul Ariffin akan menganjurkan peraduan Twitter Rindu Awak 200% Raya dari 21 hingga 30 Julai 2015, di mana peminat perlu tweet kepada Zul mengapa mereka mahu bertemu dengan pelakon-pelakon Rindu Awak 200% Raya bersama-sama dengan hashtag, #rinduawak200peratus dan #StartwithNESCAFE. 20 pemenang akan dipilih oleh Zul sendiri berdasarkan kreativiti tweet mereka di mana mereka akan menang duit raya dari Zul dan pas eksklusif untuk ke Rumah Terbuka Hari Raya NESCAFÉ® Blend & Brew ™ dan Rindu Awak 200% Raya.

Inisiatif ini juga merupakan sebahagian daripada sokongan NESCAFÉ® Blend & Brew ™ untuk mengembalikan telefilem Rindu Awak 200% Raya. Rindu Awak 200% Raya yang menceritakan tentang kekurangan nilai-nilai kekeluargaan dan penghargaan yang rendah kita sering hadapi pada masa kini. Telemovie ini akan disiarkan pada 22 Julai 2015, sempena Hari Raya pada pukul 10 malam di TV3.

NESCAFÉ® berharap untuk melihat rakyat Malaysia terus memulakan setiap hari dengan melahirkan rasa kasih mereka terhadap orang-orang yang mereka mengambil berat setiap hari walaupun di luar bulan Ramadan dan Hari Raya. “Setiap hari membawa permulaan yang baru. Anda memulakan setiap pagi dengan kemungkinan untuk pengalaman baru, peluang, dan persahabatan baru. Apa yang penting adalah sama ada anda sudah bersedia untuk membuat yang terbaik.”

Layari www.blendandbrew.com.my untuk mengetahui lebih lanjut tentang penyertaan inisiatif NESCAFÉ® Blend & Brew ™ dan Rindu Awak 200% Raya atau ikuti perbualan online di #StartswithNESCAFÉ dan # RinduAwak200peratus.

Nescafé Blend & Brew™ - Surprise Nescafé Blend & Brew™ bouquet from Zul's mother

What do you think?

73 Points
Upvote Downvote

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

Written by Budiey (Admin)

Penggemar filem seram yang sentiasa mengemaskini pengetahuan tentang gajet & teknologi masa kini dan masih tegar menjadi penulis portal hiburan & gaya hidup sepenuh masa sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber yang aktif menemubual selebriti dan menerbitkan video Buletin Viral di Budiey Channel.

Drama Bersiri DAN HATI PUN BERKATA Lakonan Uqasha Senrose

cyrill hassan

Jemputan Party Hari Jadi Budiey Ke-39 & Rumah Terbuka BudieyBuddies​ 2015