in

Faizal Tahir, Spider, Ziana Zain di Semi-final Muzik-Muzik Kategori Balada

Semi-final Muzik-Muzik kategori Etnik Kreatif berakhir dengan menyaksikan 3 buah lagu layak ke Anugerah Juara Lagu 23. Mawi & Heliza melayakkan diri melalui kategori ini bersama komposer Ajai dan penulis lirik Loloq melalui lagu “Doa Dalam Lagu”. Turut ke Anugerah Juara Lagu ialah Farawahida bersama Julfekar dan Ku Seman/Izza Rosley melalui lagu “Persoalan Cinta” dan Aiman bersama Hafiz Hamidun dan Ahmad Fedtry Yahya melalui lagu “Dusta Berkalang”.

Minggu ini tibalah giliran lagu-lagu berentak perlahan, kategori Balada berentap untuk mencari tempat seterusnya ke Anugerah Juara Lagu 23. Siapakah antara artis, komposer dan penulis lirik yang bakal menyusul bertanding pada malam penuh gilang-gemilang tersebut?

Kategori Balada menyaksikan artis-artis hebat bakal membuat persembahan mempertaruhkan lagu masing-masing dan antara mereka termasuklah Faizal Tahir, Spider, Ziana Zain, Dina, Anuar Zain, Ayu, Nubhan, 6ixth Sense, Dafi, Bob dan Aizat, manakala komposer dan penulis lirik yang berentap termasuklah Audi Mok, Tam (Spider), Azlan Abu Hassan, Aubrey Suwito, Edry Abd Halim, Loloq, Ahmad Fedtry Yahaya, Habsah Hassan dan ramai lagi.

Tarikh: 5 Disember 2008 (Jumaat)
Masa: Siaran langsung bermula pada jam 9.00mlm)
Tempat: Sri Pentas 2, Plaza Alam Sentral

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Norman Hakim Dibuang Dari Drama Gerak Khas

Gambar Kahwin Wedding Adam Corrie Lee & Fazema Mohd. Fuad