in

Faizal Tahir Berjaya Kumpul RM80,000 Untuk Gaza

3 Trofi Terjual, Faizal Tahir Berjaya Kumpul RM80,000 Untuk Gaza

[dropcap]S[/dropcap]elepas beberapa hari lalu menguar-uarkan dilaman sosial Twitternya, bahawa dia mahu melelong kesemua trofi yang pernah dimenanginya, malam tadi penyanyi versatil Faizal Tahir mengumumkan sebanyak 3 trofi kesayangannya telah pun terjual.

Pengumuman itu secara rasmi dibuat oleh pelantun Antigraviti itu sendiri sewaktu menjayakan konsert khas ‘Untukmu Palestin’ yang berlangsung di Plaza Alam Sentral, Shah Alam, malam tadi.

Trofi-trofi tersebut ialah trofi Persembahan Terbaik di Anugerah Juara Lagu (AJL23) yang telah dijual kepada Celcom Axiata Bhd dengan bidaan sebanyak RM10,000. Sementara trofi pertama yang dimenanginya sewaktu di Anugerah Planet Muzik menjadi milik Maybank dengan harga bidaan sebanyak RM20,00.

Satu lagi, trofi yang mengumpulkan jumlah bidaan paling tinggi iaitu sebanyak RM50,000 diserahkan kepada Telekom Malaysia (TM) Sdn Bhd. Sekaligus menjadikan wang yang berjaya dikumpul sebanyak RM80,000.

Kesemua wang tersebut akan disalurkan ke tabung Kemanusian Palestin Media Prima Berhad. Ia sebagai satu usaha Faizal Tahir dalam membantu meringankan beban rakyat Gaza yang diserang rejim Zionis Israel.

Selain Faizal, antara artis yang turut menjayakan konsert Untukmu Palestin yang berlangsung selama 1 jam itu ialah, Misha Omar, Raihan, Aizat, Noh (Hujan), Tomok, Hafiz Hamidun dan kumpulan Raihan.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Gambar Majlis Persandingan Pelakon Hairie Othman & Dalia Diyana

Gosip Bront Palarae Gila Talak, Peluk Bahu Cristina Suzanne?