in , ,

Faizal Tahir Abadikan Lukisan Mural Sempena Pelancaran Album ROJAK

Sempena keluaran album terbarunya yang berjudul “ROJAK” yang telah dilancarkan pada 2 Ogos yang lepas, Faizal Tahir telah mengabadikan lukisan mural di Kuala Lumpur yang telah ditandatangani oleh Faizal sendiri dan disaksikan oleh Penyelaras Projek Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL), Encik Marzuki Bin Hj. Ahmad.

Faizal Tahir Abadikan Lukisan Mural Sempena Pelancaran Album Rojak

Lukisan mural ini amat bermakna bagi Faizal Tahir dan juga peminatnya kerana album “ROJAK” merupakan album terakhir daripada Faizal Tahir. Lukisan mural ini telah dilukis oleh pelukis terkenal iaitu Katun atau nama sebenarnya Ab Hafiz Bin Ab Rahman. Projek lukisan ini hanya memakan masa selama 2 hari.

Sebagaimana namanya, “ROJAK” yang juga merupakan album kelima Faizal Tahir ini menawarkan aneka sajian muzik dari pelbagai genre berlainan. Album ini memuatkan 9 buah lagu dan antara yang pernah dikeluarkan sebelum ini adalah seperti ‘Ragaman’, ‘Bisa Aja’, ‘Starfeather’ dan yang paling baru ‘Ratu’.

Faizal Tahir Abadikan Lukisan Mural Sempena Pelancaran Album Rojak

Sebagai bonus buat peminat, album “ROJAK” turut memuatkan tiga lagu baharu berjudul ‘Kamu’, ‘Until We Meet Again’ dan lagu runut bunyi untuk filem animasi BoBoiBoy Movie 2 terbitan Animonsta Studios yang berjudul ‘Fire & Water’.

Album “ROJAK” diterbitkan oleh syarikat rakaman milik Faizal Tahir sendiri iaitu Faithful Music dengan kerjasama Warner Music Malaysia selaku pengedar.

Album fizikal dalam bentuk CD boleh dibeli di kedai-kedai seluruh negara manakala versi digital boleh didapati di kesemua platform digital seperti Spotify, Apple Music, Joox, KKBox, Deezer dan iTunes bermula 2 OGOS 2019.

Faizal Tahir Abadikan Lukisan Mural Sempena Pelancaran Album Rojak
Faizal Tahir Abadikan Lukisan Mural Sempena Pelancaran Album Rojak

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Wany Hasrita | 15

Konsert JALAN FIRDAUSI Sempena Aidiladha Terbitan RTM

AirAsia Lancar Rekaan Pesawat ‘Asean Lestari’ Sempena Sambutan Hari Asean