in ,

Empat Komedi Sensasi Special Di Musim Kedua OI! JAGA MULUT

iflix merancakkan lagi industri komedi Malaysia dengan mempersembahkan stand-up comedy special dalam musim baru Oi! Jaga Mulutyang akan disiarkan setiap Khamis bermula 7 Mac ini, ekslusif di iflixFREE dan iflixVIP.

Memperkenalkan format komedi baru, iflix mempersembahkan 4 komedian iaitu Rayza Mukmin, Farid Azmeir, JD dan Nizam Jentik-Jentik dengan set solo mereka tanpa tapisan, tanpa batasan.

Sebagai seorang komedian, JD berkongsi pemerhatian kelakarnya berkenaan artis-artis terkenal tanah air dan kisah peribadinya yang mengejutkan. Komedian baru, Farid Azmier pula menyampaikan komedi yang mencuit hati bersama gitarnya dan bercerita mengenai telatah ayahnya yang buta. Rayza Mukmin pula menyindir ahli-ahli politik Malaysia yang terkenal dalam persembahannya. Manakala Nizam Jentik-Jentik berkongsi pengalaman hidupnya sebagai seorang penjawat swasta dan bagaimana penggunaan duit kopi terjadi.

Oi! Jaga Mulut

Iflix Mempersembahkan Empat Komedi Sensasi Special Di Musim Kedua Oi! Jaga Mulut

Sebagai golongan Lelaki Generasi Baru Terbaik di Malaysia , JD, Farid, Rayza dan Nizam berkongsi pengalaman hidup mereka dan membincangkan topik mengenai adat, budaya, dan tradisi orang Malaysia yang membuatkan Malaysia unik dengan cara lawak mereka sendiri – tanpa tapisan, tanpa batasan. 

“Sewaktu kami mengarah Oi! Jaga Mulut Musim 1, kami tidak pasti jika adanya permintaan untuk stand-up comedy tempatan yang kontroversi. Jadi ketika itu kami membawakan konsep komedi sketsa yang menggabungkan beberapa komedian dalam setiap episod.

Berdasarkan sambutan yang memberangsangkan, kami ingin memperkenalkan 4 anak jati Malaysia yang berani mempersembahkan stand-up comedy dengan cara yang unik – tanpa tapisan, tanpa batasan, di atas pentas solo istimewa di Musim 2.’

“Oi! Jaga Mulut Musim 2 meletakkan komedian sebagai fokus utama, menunjukkankomitmen kami dalam mengembangkan industri stand-up comedy tempatan, walaupun ianya masih belum popular dikalangan penonton arus perdana lagi.”

Mark Francis, Pengarah Global Produksi Originals

Kini boleh diakses oleh lebih satu billion pengguna di seluruh Asia, Timur Tengah dan Afrika Utara, iflix telah mengukuhkan kedudukannya sebagai peneraju pasaran penstriman video.

Menawarkan pengguna dengan senarai tontonan yang pelbagai dari Hollywood, rancangan TV dan filem tempatan, tayangan ekslusif serta program-program yang memenangi anugerah, setiap langganan boleh diakses hingga 5 peranti yang berlainan termasuklah telefon bimbit, komputer, tablet dan set televisyen untuk distrim pada bila-bila masa, dimana sahaja serentak.

Oi! Jaga Mulut

TENTANG IFLIX

iflix adalah peneraju penyedia khidmat hiburan bagi pasaran membangun dengan pelbagai pilihan rancangan TV, filem-filem, siri terbitan tempatan Originals, siaran premium sukan secara langsung serta sumber berita lengkap dari serata dunia, untuk distrim atau dimuat turun di peranti dengan sambungan internet…pada bila-bila masa, dimana sahaja.

Direka khas untuk lebih satu billion pengguna untuk pasaran membangun, iflix kini menawarkan dua pengalaman menarik melalui iflixFREE dan iflixVIP.

OI! JAGA MULUT MUSIM 2 MEMPERSEMBAHKAN

Oi! Jaga Mulut

Rayza Mukmin

Nama Saya Rayza Mukmin – disiarkan 7 Mac

Rayza ingin menyatukan rakyat Malaysia melalui stand-up comedy, berkongsi mengenai stereotaip bangsa Melayu dan kepentingan nama dalam masyarakat Malaysia.

Rayza merupakan peserta separuh akhirMaharaja Lawak Mega 2016, dengan persembahan dalam rancangan Lawak Ke DerKomediri

Bersama Harith dan Oi! Jaga Mulut Season 1.

Oi! Jaga Mulut

JD

Meh-lah-yu – disiarkan 14 Mac

JD mempersembahkan lawak tanpa batasan, tanpa tapisan berkenaan budaya bangsa melayu dan membincangkan tentang stigma dan hipokrasi masyarakat berkenaan seks dan seksualiti.

JD merupakan finalis Raja Lawak musim ke-4. Dia pernah membuat persembahan di KL International Comedy Festival 2015, Komediri Bersama Harith Iskander Musim 1 and 2, Lawak Sorang2 Season 1Oi! Jaga Mulut Season 1dan komedi ulung di PJ Live Arts, Crackhouse Comedy Club, No Black Tie dan The Joke Factory.

Oi! Jaga Mulut

Farid Azmeir

50/50 – disiarkan 21 Mac

Pemerhatian Farid tentang hidup sentiasa berada di antara kehampaan dan ketidak- hirauan. Farid berkongsi kesusahan ayahnya yang separa buta dan bercerita tentang kisah hidupnya sebagai seorang Lelaki Generasi Baru T erbaik.

Farid Azmeir merupakan komedian baru dalam arena stand-up comedy di Malaysia. Dia merupakan salah seorang peserta Kuala Lumpur International Comedy Festival 2017 dan seringkali membuat persembahan di Crackhouse Comedy Club Kuala Lumpur dan The Joke Factory. Farid juga salah seorang peserta Oi! Jaga Mulut Season 1.

Oi! Jaga Mulut

Nizam Jentik Jentik

Aku Selebriti? – disiarkan 28 Mac

Menjadi seorang terkenal dan kaya merupakan kunci kejayaan di Malaysia. Berjaya mendapat tempat dalam satu rancangan iflix Original comedy special, Nizam percaya bahawa diasudah “berjaya”. Jenaka bermula.

Nizam Jentik-Jentik pernah menyertai Lawak Solo, Komediri Bersama Harith Iskander Season2, Sembang The Tarik Kaw Bersama Dato Ac Mizal, HyppTV’s HaruHara, RTM’s A++, GegarLawak dan Oi! Jaga Mulut Season 1. Dia juga merupakan komedian tetap di Cerita Malam Jumaat di Crackhouse Comedy Club Kuala Lumpur.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Asad Motawh | 11

As’ad Motawh Jayakan HONOR My Idol 2019

TV2 Siar Filem Iran Berjudul ANOTHER TIME