in ,

Elvis Presley Dalam Filem Kissin’ Cousins

Josh Morgan seorang pegawai tentera yang cuba memujuk saudaranya Pappy Tatum, agar menjual sebahagian kawasan pergunungan Great Smokey kepada pasukan tentera. Di sana dia bertemu saudaranya Jodie Tatum yang seiras dengannya dan juga dua orang sepupu, Azalea dan Salena yang terpikat kepadanya.

Kisah menarik ini melatari filem klasik lakonan artis tersohor Elvis Presley bertajuk “Kissin’ Cousins” pada 23 Mei ini, pukul 12.00 malam mengisi slot Golden Classic di TV2.

Selain Elvis Presley yang membawakan dua watak iaitu Josh Morgan dan Jodie Tatum, filem arahan Gene Nelson ini turut menampilkan pelakon Arthur O’Connell (Pappy Tatum), Glenda Farrell (Ma Tatum), Jack Albertson (Captain Robert Salbo), Pamela Austin (Selena Tatum), Cynthia Pepper (Midge) dan Yvonne Craig (Azalea Tatum).

Kisahnya bermula dengan watak utama Josh Morgan merupakan Leftenan Tentera Udara AS. Josh bersama dengan Kapten Robert Jason Salbo (Jack Albertson), cuba untuk memujuk keluarga dan saudara mara Tatums, untuk menjual tanah mereka kepada kerajaan Amerika Syarikat supaya ia boleh digunakan sebagai pangkalan peluru berpandu ICBM.

Apabila dia terjumpa dengan Tatums, Josh turut menemui dua gadis yang memiliki hubungan sepupu yang cantik, Azalea dan Selena. Ternyata kedua-dua sepupu itu cuba untuk bersaing memenangi perasaan Josh.

Josh akhirnya memilih Azalea dan menjodohkan Selena dengan kawannya, Master Sarjan William Bailey (Tommy Farrell). Di sisi yang lain, Jodie jatuh kepada PFC Midge Riley (Cynthia Lada), WAC yang indah tetapi berapi-api.

Pada masa sama terdapat juga sekumpulan tiga belas wanita gunung yang gila dipanggil Kittyhawks yang mewujudkan kekacauan di situ. Josh memujuk Tatum (Arthur O’Connell) untuk menjual satu sisi gunung kepada kerajaan.

Filem ini berakhir dengan sambutan lagu-dan-tarian yang memaparkan Josh, Jodie, Azalea dan Selena gembira bersama. Namun adakah usaha mereka berhasil? Saksikan kesudahan filem tahun 1964 ini hanya di TV2.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

The First MTV MUSIC EVOLUTION 2015 at Quirino Grandstand

Dato’ Siti Nurhaliza Meriahkan Karnival Marvellous Cadbury Dairy Milk