in , ,

Elmina Central Park: Laluan Baru Berkonsep Pelangi Jadi Tumpuan Instagramer di Shah Alam

Rata-rata ramai orang bercakap sana-sini tentang Jambatan Saloma Link yang baru dibuka di Kuala Lumpur, tetapi adakah anda pernah mendengar tentang Elmina Central Park?

Walaupun ramai yang berminat untuk berjalan-jalan di Saloma Link Bridge yang nampak seperti hidup di malam hari dengan lampu LED yang indah, sekarang apa kata kita pergi jenguk pula Elmina Valley Park (Taman Tasik Elmina) yang begitu cantik dan penuh warna keceriaan pada waktu siang.

Lokasi di Shah Alam di bandar baru Elmina City, tempat ini mempunyai dua lokasi atau tempat menarik untuk bergambar dan mengambil gambar untuk dimuatnaik ke Instagram. Yang pertama, sudah tentu, laluan pelangi berwarna-warni yang terasa agak terasa mimpi. Tetapi semasa anda memasuki Elmina Valley Park, anda akan melihat jambatan yang menarik perhatian terlebih dahulu.

Elmina Central Park

Digelar Jambatan Icon Elmina (Elmina Iconic Bridge), pengunjung taman dapat menikmati kemudahan membawa basikal, kasut dan kereta. Ia mempunyai luaran merah yang terang dan jambatan itu kelihatan seolah menyala apabila matahari menghilang dari pandangan sekaligus memberikan pengunjung pemandangan malam yang sangat mengagumkan.

Elmina Central Park

Kami biarkan gambar-gambar yang super ohsem dan cantik ini untuk bercakap:

Elmina Central Park Elmina Central Park Elmina Central Park Elmina Central Park

Elmina juga mempunyai taman rekreasi yang luas dan luas di mana sesuai untuk keluarga menikmati pelbagai kemudahan sukan, larian dan trek berbasikal. Kami dengar bahawa melihat matahari terbenam di tasik ini juga adalah suatu yang menjadi kemestian.

Jika anda berminat untuk datang, bolehlah lakukan carian di Google Maps atau Waze: Elmina Valley Park Address: Elmina Valley, 176, Jalan Metafasa U16/3, 40160 Shah Alam, Selangor

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Achey Abam Fad Bocey | 15

Achey Luah Terima Kasih Buat Isteri, Beri Ruang Melepaskan Rindu Pada Arwah Abam

Ratu Rock Ella Nafi Dirinya Berbadan Dua