in ,

Ekspresi Diri Anda Dengan Corntoz

Hey remaja semua! Pernah tak korang rasa tertekan, rasa tak selesa dengan tanggapan orang ramai? Yelah, sekarang ni kan dah macam-macam benda berlaku yang melibatkan korang semua. Masalah itu, masalah ini. Semuanya memeningkan kepala. Buat itu salah, buat ini salah. Kadangkala, semua benda yang korang buat, mesti ada yang tak betul. Sedangkan, semua yang korang luahkan itu adalah satu ekpressi atau bakat yang ada dalam diri korang, kan?

Ini membuatkan korang rasa tak puas hati sebab tak berani dan takde keyakinan lagi nak berekspressi. Bagi Budiey, korang patut luahkan segala masalah atau berani untuk ekspresi, menunjukkan bakat yang ada. Yelah, semua orang inginkan penerimaan yang positif dari masyarakat tapi kalau dengan cara yang betul, pasti masyarakat akan terima dan harga setiap bakat yang korang ada. Moral of the stories, korang kena buat setiap benda dengan cara yang betul dengan menurut undang-undang atau landasan yang ditetapkan. 

Apa yang penting dalam berekspressi ialah… ANDA PATUT JADI DIRI ANDA SENDIRI. Sebab, anda bukannya orang lain. Buat apa nak jadi orang lain, kan? Anda adalah ANDA!

Menyentuh tentang ekspressi diri ni… Budiey teringat dengan satu peraduan dari CORNTOZ ! EXPRESS YOURSELF!

Ya! Corntoz mengajak semua remaja di luar sana untuk turut sama meluahkan ekspressi diri dan berkongsi tentang perasaan anda kepada semua orang dengan cara yang lebih unik, lebih hebat, lebih terbuka! Pokoknya, tak kiralah, buruk ke, baik ke, apa-apa sekali pun, yang penting, itu adalah diri anda!

3506993942 A985943D41 O | 4
 

Apa yang korang akan dapat? Habuannya apa?

Pemenang pertama: RM8,000

Pemenang Kedua: RM5,000

Pemenang Ketiga: RM2,000

Wow! Sangat lumayan beb!

Bagaimana caranya?

Ha! Senang sahaja!

1. Dapatkan pek snek CORNTOZ 60g yang boleh didapati di kedai runcit atau di supermarket.

2. Kemudian, layari www.corntoz.com.my. Daftar dulu la sebelum nak hantar penyertaan.

3. Rekodkan sebuah video anda sendiri yang menunjukkan bagaimana anda menikmati snek lazat Corntoz dengan cara anda tersendiri. Lagi unik, lagi bagus! Untuk jadikan video anda lebih mantap, anda boleh pilih layer atau template yang telah disediakan di laman web Corntoz tu. Selain itu, anda boleh juga upload video rakaman anda ke dalam Youtube dan hantar link Youtube video anda itu ke www.corntoz.com.my

3506993920 Abbf686C3C O | 5

Budiey pun dah cuba, memang senang giler!

Kalau korang takde perakam video, boleh gunakan video cam di laptop. Senang! Sesenang ABC!

Jadi, apa tunggu lagi. Rakam dan hantarlah video anda sekarang! Buat video yang paling kreatif! Mungkin RM8,000 akan berada di tangan korang! Manalah tau!

Layari sekarang: http://www.corntoz.com.my

Selamat mencuba!

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

ADV: Sinopsis Drama Sensasi Mingguan Lelaki Episod 16

Riz Ainuddin Pegang Watak Penjaga Kereta Dalam Kecuali Cintamu