in , ,

Dua Tahun Berkahwin, Alicia Amin Sah Bercerai Talak Satu Dengan Farzan

Model dan pelakon, Alicia Amin atau nama sebenarnya, Raja Alicia Raja Amin, telah mengesahkan bahawa dia sudah berpisah dengan suaminya, Farzan Iqbal yang merupakan seorang doktor perubatan.

Alicia menyatakan dia dan pasangan telah berbincang secara baik dan mengambil keputusan untuk meneruskan hubungan sebagai kawan sahaja.

“Ya, saya sudah bercerai secara baik. Semalam, kami pergi ke mahkamah sama-sama dan dia lepaskan saya dengan talak satu.

“Selepas hidup bersama lebih kurang dua tahun, kami lebih mengenali diri masing-masing. Selepas perbincangan, kami rasa lebih selesa sebagai kawan sahaja, bukan pasangan suami isteri,” jelasnya.

Alicia Amin

Kongsi Alicia, proses lafaz cerai telah berlangsung di Mahkamah Syariah Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur pada Rabu lalu.

Namun begitu, dia percaya bahawa jodohnya dengan suami setakat ini sahaja.

“Kami kahwin cara baik dan berpisah pun cara baik. Saya masih sayangkan Farzan dan dia pun seorang lelaki yang baik cuma, jodoh kami sampai sini sahaja.

“Saya tak nak buruk-burukkan bekas suami kerana itu bukan cara saya. Kami sibuk dengan kerjaya masing-masing. Dia selalu di klinik sebab kerja sebagai doktor, saya pula selalu ke sini ke mari atas urusan kerja juga.

“Saya berada di Bali, Indonesia selama lebih kurang sebulan dan lepas balik, memang dah fikir, sampai sini sahaja jodoh kami. Dia dah keluar dari rumah cara baik dan saya doakan yang terbaik buat Farzan,”

Sekadar info, Alicia dan Farzan telah diijab kabulkan pada Februari 2021 di Masjid Saidina Umar Al-Khattab, Bukit Damansara.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

M Nasir Hattan

‘Sifu & Aku 38’ Bukti Dua Legenda Datuk M. Nasir & Datuk Hattan Masih Berbisa 

Meiska

Meiska Curah Rasa Dalam Single Hilang Tanpa Bilang Selepas Ditinggal Kekasih