in

Drama Terbaru Warkah Cinta Unic & Imam Muda Nazrul

TARUHAN BARU UNIC DAN IMAM MUDA NAZRUL (NAIB JUARA IMAM MUDA MUSIM KE-2)

Nama Imam Muda Nazrul mungkin tidak sebaris nama rakan – rakan seperjuangannya yang lain dalam program realiti TV berbentuk islamik, Imam Muda, namun begitu, penampilannya sebagai watak utama dalam drama terbaru, Warkah Cinta, nyata berjaya membawa namanya sebaris rakan – rakan Imam Muda yang lain.

Gandingan hebat bersama Heliza Helmi serta beberapa pelakon lain nyata satu pengalaman baru buat Imam Muda Nazrul kerana buat julung kalinya, beliau merupakan personaliti pertama Imam Muda yang terlibat dalam dunia lakonan secara serius.

Selain memegang watak sebagai Amir Mukhlis dalam drama terbabit, Imam Muda Nazrul juga telah bergandingan bersama kumpulan nasyid popular tempatan, UNIC dalam mendendangkan lagu tema drama Warkah Cinta ini yang berjudul Warkah Cinta Berbau Syurga.

Paduan vokal mantap daripada Imam Muda Nazrul bersama anggota kumpulan UNIC dilihat begitu serasi bersama apabila mendendangkan lagu tema drama ini yang mana setiap baitnya dialunkan penuh merdu dan mempunyai maksud yang cukup mendalam.

Percubaan sulung Imam Muda Nazrul dalam arena seni suara dilihat satu langkah proaktif baginya mengembangkan karier dakwahnya menerusi lagu. Lirik nukilan Ustaz A. Ubaidillah Alias dan lagu hasil susunan Bazli UNIC ini berjaya membuai para pendengar dan penonton untuk menjiwai watak serta jalan cerita yang dipersembahkan.

Jangan lupa saksikan drama terbaru terbitan Alkahfi Pictures, Warkah Cinta di kaca televisyen anda setiap selasa hingga khamis 8.30 malam di saluran TV Al Hijrah.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Review Bayview Beach Resort Pulau Pinang

Go Gerila Love Me Butch Salam Massacre Conspiracy di Konsert Rock The World 12