in , ,

Dr Halina, Isteri Dr Sheikh Muszaphar Selamat Bersalin Anak Kembar Lelaki & Perempuan

ALHAMDULILAH! Isteri kepada angkasawan negara Datuk Dr Sheikh Muszaphar Syukor, Datin Dr Halina Mohd Yunos selamat melahirkan anak kembar mereka pada jam 9.47 pagi, bayi lelaki dan 9.48 pagi, bayi perempuan hari ini melalui kaedah pembedahan di Sunway Medical Centre.

“Saya amat teruja apabila mendapat sepasang kembar lagi kerana impian saya untuk memilik anak yang ramai,” kata angkasawan negara, Datuk Dr Sheikh Muszaphar Shukor Sheikh Mustapha, 48. 

Isterinya, Datin Dr Halina Mohd Yunos, 39, selamat melahirkan bayi lelaki jam 9.47 pagi diikuti bayi perempuan jam 9.48 pagi tadi secara pembedahan di Pusat Perubatan Sunway. 

Dr Sheikh Muszaphar berkata, beliau juga sudah mula merancang untuk ‘mendapatkan’ anak ketujuh sebaik anak kembarnya itu dilahirkan.

Dr Halina, Isteri Dr Sheikh Muszaphar Selamat Bersalin Anak Kembar Lelaki & Perempuan

“Saya seorang yang sukakan kanak-kanak dan pada masa sama, saya mahukan anak yang ramai kerana mahu membimbing mereka yang dilihat seperti versi saya yang kecil. 

“Selain itu, ada kelebihan memiliki anak yang ramai walaupun sukar untuk menjaga mereka sekarang (semasa kecil). Bila mereka sudah besar nanti, anak-anak boleh menghilangkan kesunyian apabila kami sudah tua.

“Disebabkan itu, kini saya sudah bercadang untuk mendapatkan anak ketujuh. Bagi tujuan itu, saya perlu meyakinkan isteri terlebih dulu,” katanya ketika dihubungi, hari ini. 

Beliau berkata, empat lagi anaknya sudah tidak sabar untuk berjumpa adik mereka. 

“Ketika ini, hanya saya seorang dibenarkan melawat isteri serta anak di hospital kerana situasi Covid-19. 

“Isteri kini dalam keadaan baik dan sudah makan serta boleh berjalan. Jika tiada aral melintang, isteri mungkin dibenarkan pulang ke rumah Ahad ini, namun bergantung kepada keadaan luka pembedahannya,” katanya. 

Siti Nurhaliza & Sheikh Muszaphar Tangga Teratas World’s Most Admired People di Malaysia

Sebelum ini, Dr Sheikh Muszaphar dikurniakan anak kembar lelaki iaitu Sheikh Adam dan Sheikh Noah yang kini berusia tiga tahun. 

Selain anak kembar lelaki, pasangan berkenaan juga memiliki dua lagi anak perempuan iaitu Sophea Isabella, 9, dan Sophea Natasha, 7.

Tahniah Dr Sheikh Muszaphar dan seluruh keluarga!

*Sumber: Harian Metro

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Terkesan Dengan Pandemik COVID-19, Luke’s Lobster Osaka Ditutup Secara Rasmi

Cat Farish Selamat Bernikah Lagi, Inilah Pekerjaan Isteri Dia, Ada Siapa-Siapa Berani Kacau?