in , , ,

Peraduan Menonton Dokumentari EARTH ONE AMAZING DAY

Hai semua pembaca setia…. Budiey.com dengan kerjasama TGV Pictures akan menganjurkan sebuah tayangan Premiere With Budiey mengajak anda untuk menonton dokumentari tentang bumi dan isinya berjudul Dokumentari EARTH ONE AMAZING DAY yang menarik khususnya buat anda yang suka dengan alam dan ciptaan.

Budiey nak mengajak anda semua menonton sebuah dokumentari yang wajib ditonton ini di mana anda yang hadir dapat menjadi penonton pertama menontonnya sebelum ianya dibawa masuk ke pawagam.

[dropcap]K[/dropcap]alau nak tahu, dokumentari arahan Richard Dale dan Lixin Fan ini bakal menemui penonton di seluruh pawagam di Malaysia mulai 30 November 2017.

[pullquote align=”right”]Jadi, adakah anda mahu menjadi orang pertama menonton dokumentari yang penuh dengan visual yang belum pernah anda tonton di mana-mana bersama beberapa selebriti, Budieyators dan influencers yang dijemput khas? Caranya ada kat bawah ni, jadi jangan berlengah-lengah lagi, okay?[/pullquote]

Kepada yang tak berkesempatan menonton di tayangan premiere, apa kata korang nantikan sahaja filem dokumentari ini yang akan berada di pawagam, okay?

Yang Anda Perlu Tahu Tentang Dokumentari Ini:

  • This is the sequel to “Earth” that showcases the wonders of the natural world and its wildlife inhabitants.
  • Earth: One Amazing Day captures the best natural world has to offer in  a single day (24 hours).
  • This single documentary took more than 4 years to plan and 3 years to make, 1 decade after the first instalment, Earth.
  • Narrated by environmental activist and award winning Robert Redford. (The Mandarin version was narrated by Jackie Chan)
  • New filming technology that provides a close up view of the natural world. Crew used ultra HD cameras and drones to get the highest quality shots.

Jika masih tertanya-tanya tentang filem ini, apa kata anda semua menonton trailer Dokumentari EARTH ONE AMAZING DAY yang telah diriliskan di dada Youtube TGV Pictures.

Apa pendapat anda dengan trailer ni? Menarik tak?

Untuk kalian yang menyukai dokumentari ini, tunggu apa lagi… sertai peraduan ini dan dapatkan tiket anda!

 

Peraduan Tayangan Premiere Dokumentari EARTH ONE AMAZING DAY

Sensasi Selebriti dengan kerjasama TGV Pictures ingin menghadiahkan 80 tiket untuk Budieyators dan pembaca setia Budiey.com menonton dan boleh menghadirkan diri di tayangan premiere yang cukup eksklusif ini. Acara ini akan diadakan pada:

Tarikh:
27 November 2017 (Isnin)

Masa Pendaftaran:
8.00 malam

Tayangan Filem:
9.00 malam

Tempat:
TGV Cinemas 1 Utama

Anda ingin hadir? Senang sahaja. Anda hanya perlu menyertai peraduan ini dengan menjawab soalan mudah dan melengkapkan slogan dengan gaya yang paling kreatif.

Seorang pemenang akan mendapat 2 keping tiket untuk hadir di Tayangan Premiere Dokumentari EARTH ONE AMAZING DAY – Budiey.com di TGV Cinemas 1 Utama. Senang je, cipta slogan, tweet & FB kemudian hantar emel. Itu je. Mudah kan?

Ingat hashtag ini: #PremiereWithBudiey #EarthOneAmazingDay

Apa yang korang perlu buat ialah:

1. ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com dan ‘Follow’ Twitter & Instagram Budiey: @Budiey

Sila klik butang LIKE entri ini, Google + & share di Facebook milik anda, jika anda mahu menyertai Tayangan Premiere ini dan komenlah apa pendapat anda tentang filem ini di ruangan komen berdasarkan trailer kat atas ni. Sila cari butang LIKE, butang Google + (g+) dan butang share Facebook di bawah tajuk entri ini. Jangan lupa LIKE Facebook ini: www.facebook.com/TGVPictures & www.facebook.com/budieydotcom

2. Sila cipta slogan kreatif anda dan hantar melalui emel bersama jawapan pada soalan di bawah. Selain itu, anda WAJIB juga Tweet slogan ini di Twitter.

Kepada yang ada Twitter, sila gunakan hashtag event ini iaitu #PremiereWithBudiey. Tweetkan slogan anda tidak lebih 140 huruf.

Slogan: @budiey Saya mahu hadir di #PremiereWithBudiey #EarthOneAmazingDay kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Jika anda tiada Twitter, boleh letak di Facebook. Tapi sebaik-baiknya di Twitter ya sebab senang Budiey nak reTweet dan baca.


Jawab soalan mudah ini:

1. Namakan pengarah Dokumentari EARTH ONE AMAZING DAY?

2. Sila emelkan jawapan & slogan anda:

Slogan: Saya mahu hadir di Tayangan Premiere Dokumentari EARTH ONE AMAZING DAY- Sensasi Selebriti kerana…. (tidak lebih dari 100 huruf)

Sertakan juga maklumat peribadi:

Nama:

Twitter:

Alamat surat menyurat:

Email:

Nombor telefon:

Hantarkan jawapan anda kepada:

301679647 9798145995 O | 4

dengan tajuk email: Peraduan Tayangan Premiere Dokumentari EARTH ONE AMAZING DAY

Tarikh tutup peraduan:

26 November 2017 (Ahad)

Pemenang akan dihubungi oleh Budiey melalui email & Twitter.

Peringatan: Sila tulis tajuk emel anda dengan betul ya. Kalau salah tajuk emel ni, nanti Budiey tak dapat kasi sebab takde dalam list carian kat emel. Orait?

Terima kasih kepada TGV Pictures dan pembaca Sensasi Selebriti yang sentiasa memberikan sokongan. Bertemu lagi di peraduan dan kuiz yang akan datang.

Jangan lupa untuk menonton filem ini mulai 30 November 2017.

Jom layari dan LIKE Fanpage: www.facebook.com/TGVPictures dan jangan lupa langgan atau subscribe Youtube Channel TGV Pictures: www.youtube.com/TGVCinemas

Jangan lupa follow Budiey di Twitter (@budiey) and ‘Like’ Facebook page Budiey Dot Com untuk mengetahui ulasan filem dan berita terkini tentang dunia hiburan.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Jimmy Pemain Bass Kumpulan Samudera Meninggal Dunia

Peraduan Premiere With Budiey – Filem 6 BELOW: MIRACLE ON THE MOUNTAIN