in , ,

Disney+ Hotstar Dilancarkan Hari Ini, Sebelum Melanggan, Ini Anda Yang Anda Perlu Anda Tahu

Disney+ Hotstar, satu lagi perkhidmatan penstriman yang dinantikan oleh peminat filem telah dilancarkan di Malaysia hari ini. Pelancaran ini dikatakan bertepatan dengan lockdown MCO 3.0 yang bermula pada 1 Jun. Secara tak langsung ia memberikan penonton cara baru untuk merasakan kandungan yang disukai dari jenama hiburan paling ikonik.

Sebagai tambahan kepada filem dan rancangan dari Disney, Pixar, Marvel, Star Wars dan National Geographic, penonton juga akan menikmati pelbagai pelbagai siri hiburan dan filem umum untuk penonton dewasa muda, dan juga Hits Malaysia dan Asia.

Disney+ Hotstar Malaysia

Berbaloi ke langgan Disney + Hotstar? Sebelum anda melanggan, jom ketahui 4 perkara ini.

Pelanggan boleh mendaftar di DisneyPlusHotstar.my atau memuat turun aplikasi Disney + Hotstar Peranti Android dan iOS mulai hari ini untuk memulakan streaming Disney + Hotstar dengan harga RM54.90 untuk tiga bulan.

Pakej khas disediakan untuk pelanggan Astro Movies Pack, sementara Pelanggan Astro yang lain boleh mengetahui lebih lanjut di astro.com.my/Disney.

Berbaloi Sebab Banyak Filem & Drama Hebat

Disney+ Hotstar membawakan ribuan jam hiburan untuk semua peringkat umur, yang menawarkan pilihan luar biasa dan luas lebih dari 800 filem dan 18,000 episod dari beberapa filem The Walt Disney.

Pelanggan boleh menantikan yang filem yang baru dikeluarkan seperti Raya and the Last Dragon (penstriman bermula pada 4 Jun) dan Luca (penstriman bermula pada 18 Jun),

Avengers: Endgame dan Frozen 2, exclusive Disney+ Originals Loki (penstriman bermula pada 9 Jun), The Falcon and The Winter Soldier, WandaVision dan The Mandalorian, dan tayangan perdana eksklusif beberapa filem Malaysia dan drama bersiri J2: J Retribusi, Zombitopia (penstriman bermula pada 2 Julai), Ada Hantu (penstriman bermula pada 13 Ogos), Semanis Senyumanmu dan Wifi Sebelah Rumah (penstriman bermula pada 25 Jun).

Disney+ Hotstar Malaysia Start Streaming 1 June

Kualiti Visual dan Audio Yang Superb

Kesemua filem dan siri TV  tersedia dalam Dolby Vision ® HDR dan Dolby Audio ™, penonton dengan peranti yang serasi dapat mengalirkan pilihan rancangan kegemaran mereka Disney + Hotstar dengan kualiti visual dan audio yang luar biasa.

Di aplikasi di Android TV dan Apple TV Disney + Hotstar, pelanggan dapat menikmati ultra-vivid imaging dengan Dolby Vison, sementara Dolby Audio memberikan kejelasan kristal, dialog yang mudah didengar, perincian yang hebat, dan kesan bunyi sekeliling yang realistik, dan semuanya bersatu dan memberi impak pengalaman anda menonton.

Pelanggan akan dapat menstrim Disney + Hotstar dengan pelbagai pilihan telefon bimbit yang serasi dan menyambungkan peranti TV semasa pelancaran, termasuk pemain media streaming.

Boleh Guna 2 Peranti Secara Serentak Dalam Satu Akaun

Jika anda mendaftar, akaun anda boleh menyokong dua peranti serentak, dan sebahagian besar kandungan tersedia untuk muat turun di telefon bimbit dan tablet. Semua kandungan bebas iklan, dengan bahagian khusus untuk kanak-kanak dengan kandungan yang sesuai dengan usia. Malah antara muka pengguna yang mesra kanak-kanak dan mudah dilayari.

Jadi, kalau anda berminat, boleh la mula melanggan sekarang dengan berkunjung ke laman sesawang, www.hotstar.com/my.

*Sumber: Murai

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Selepas Noor Kartini Mohon Maaf, Status Terbaru TMJ Ini Boleh Buat Mereka Terkedu

Ini Senarai Inisiatif Pemerkasa Plus Yang Diumumkan Perdana Menteri