in , ,

Konsert DEAN with Tabber Live in Malaysia di JioSpace Pada 10 Mac Ini

Penyanyi-penulis lagu, rapper dan penerbit rekod R&B alternatif Korea Selatan yang terkenal dan terkenal, DEAN, bersedia untuk memulakan jelajah yang ditunggu-tunggu pada tahun 2024, dan Malaysia juga berbangga untuk dimasukkan dalam acara yang dinanti-nantikan pada 10 Mac 2024!

Dikenali dengan muziknya yang penuh semangat lagi inovatif, serta suaranya yang merajuk dan lembut, DEAN telah memperoleh pujian di seluruh dunia sejak EP sulungnya “130 Mood: TRBL” pada tahun 2016. 

Dia juga telah menerima pelbagai anugerah, termasuk anugerah sebagai “Komposer Terbaik Year” dalam Mnet Asian Music Awards (MAMA) 2018, serta Billboard dan carta muzik tempatan Korea Selatan. 

DEAN with Tabber Live in Malaysia di JioSpace Pada 10 Mac Ini

DEAN juga sentiasa bekerjasama dan tampil dalam banyak lagu artis, seperti Girls’ Generation Taeyeon “Starlight”, Heize “Shut Up & Groove” dan “And July”, Loco “Too Much”, DPR Live “Know Me”, dan juga “Troll” IU. Pada tahun 2017, single “Instagram”nya bukan sahaja mengungguli semua carta muzik tempatan di Korea Selatan, tetapi juga menghasilkan sensasi viral melalui pelbagai liputan dalam talian.

Selain beberapa kerjasama berprofil tinggi, gubahan DEAN juga telah mendapat perhatian seluruh dunia sebelum debut rasminya! Lagu terkenal yang telah ditulis DEAN termasuk EXO “Black Pearl” dan “Unfair”, VIXX “Voodoo Doll” dan “Eternity”, “World Tour” dan “Video” Lee Hi, serta beberapa lagu hits daripada “Show Me The Money” siri pertandingan rap.

Bukan itu sahaja, DEAN adalah sebahagian daripada krew R&B dan hip-hop Fanxy Child, yang mempunyai pemuzik terkenal dan berbakat termasuk Zico, Crush, Penomeco, Stay Tuned dan Millic. 

Krew mengeluarkan “Segitiga Bermuda” pada 2016, memuncak di No.2 pada Carta Digital GAON (kini dikenali sebagai Carta Digital Bulatan), malah mencatatkan No. 3 pada carta Lagu Digital Dunia Billboard. Krew kemudian mengadakan konsert dua hari [KONSERT FANXY CHILD ‘Y’] pada tahun 2019, dengan kedua-dua pertunjukan habis dijual dalam masa satu minit!

Setelah memulakan kerjayanya sebagai penulis lagu dan penerbit, penampilan debut DEAN di AS pada tahun 2015 bukan sahaja membolehkannya tampil dalam artis Amerika yang terkenal seperti Eric Bellinger, Anderson Paak, Mila J, Daniel Caesar dan Jeff Bernat, tetapi juga menerima banyak jemputan ke luar negara. festival dan acara muzik, termasuk SXSW, KCON, Clockenflap, dsb.

Selepas hampir 5 tahun terhenti, DEAN membuat single kemunculannya “DIE 4 YOU” pada 18 November 2023, mencatatkan No.1 di banyak platform muzik termasuk New Zealand Hot Singles, Korea dan Singapore Spotify, malah mencatatkan No.51 di Malaysia Spotify. Lagu itu memperoleh lebih daripada 2.4 juta tontonan di YouTube, dan juga 11.3 juta strim di Spotify sendiri.

Dengan kemunculan semula yang sangat dinanti-nantikan, DEAN mengumumkan jelajah baharu pada tahun 2024, dan dia akan kembali ke Malaysia bersama [DEAN dengan Tabber Live di Malaysia] dan dianjurkan oleh JioBuddy.

DEAN with Tabber Live in Malaysia di JioSpace Pada 10 Mac Ini

Ini menandakan penantian selama empat tahun untuk kepulangan DEAN ke Malaysia, kerana kali terakhir dia menyerikan pentas di Festival Good Vibes pada 2019. Menyertai DEAN dalam jelajah ini ialah penyanyi rap dan penyanyi-penulis lagu, Tabber. 

Selepas menandatangani dengan label DEAN you.will.knovv pada tahun 2020, Tabber menyertai rancangan TV pertandingan rap Korea Selatan “Show Me The Money 10” pada tahun 2021, dan terus mengeluarkan beberapa projek, termasuk “007 feat. Syd”, “mahu ANDA”, dan album EP pertamanya “Madness Always Turns to Sadness. Konsert terbarunya “Tabber.Live [Madness Always Turns to Sadness]”, yang diadakan pada 20 November 2023 di Seoul, telah habis dijual dalam masa 30 saat! Dengan penambahan Tabber dalam jelajah, konsert itu menjanjikan pengalaman konsert yang lebih menggembirakan.

Harga tiket untuk [DEAN with Tabber Live in Malaysia] ialah VIP ROCK ZONE (RM688), ROCK ZONE (RM468), VIP (RM588), CAT 1 (RM388) dan CAT 2 (RM228). Mereka yang mempunyai tiket VIP ROCK ZONE bersedia untuk menikmati, kerana mereka berhak mendapat peluang sekali dalam seumur hidup sesi foto 1:1 bersama DEAN dan Tabber! 

Bukan itu sahaja, malah 20 pemenang bertuah daripada pemegang tiket VIP ROCK ZONE juga akan menerima autograf daripada artis itu sendiri, dan ia bergantung pada pilihan anda, mengikut budi bicara penganjur. 

Walau bagaimanapun, VIP ROCK ZONE hanya terhad pada 100 tiket. Selain itu, 100 pemenang bertuah daripada pemegang tiket ROCK ZONE dan 100 pemenang bertuah daripada pemegang tiket VIP akan memenangi poster bertandatangan eksklusif juga.

Tiket akan mula dijual mulai 26 Januari 2024 (Jumaat), 10:00AM, melalui www.jiotix.asia.

[DEAN dengan Tabber Live di Malaysia] dianjurkan dengan bangganya oleh JioBuddy dengan kerjasama Altus ProHouse. Bermula sebagai platform penyenaraian digital runcit F&B, pengasas JioBuddy, Sean Ng Chee Heng, mempunyai pengalaman dan sumber yang luas dalam industri telekomunikasi dan acara, dengan acara antarabangsa sebelum ini berjaya dianjurkan seperti K-Wave Music Festival, Westlife dan konsert BLACKPINK di Malaysia . Melangkah ke hadapan, JioBuddy menyasarkan untuk menjadi syarikat pengurusan acara dan hiburan muzik terkemuka, membawakan persembahan berkualiti dan bertaraf dunia kepada orang ramai.

MAKLUMAT

Tajuk Konsert: DEAN with Tabber Live in Malaysia

Tarikh: 10 Mac 2024, Ahad

Masa: 8:30PM

Tempat: Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia, Kuala Lumpur

Harga Tiket:

ZON ROCK VIP – RM688

– Hanya 100 tiket yang tersedia, menawarkan peluang sekali seumur hidup untuk mengadakan sesi bergambar 1:1 bersama DEAN & Tabber.

-20 pemenang bertuah daripada pemegang tiket VIP Rock Zone akan dipilih secara rawak untuk Sesi Tanda Peminat melalui cabutan bertuah yang dijana sistem. Mengikut budi bicara penganjur, barang terlarang tidak dibenarkan.

DEAN with Tabber Live in Malaysia di JioSpace Pada 10 Mac Ini

ZON ROCK – RM468

– Cabutan rawak 100 pemenang bertuah untuk menerima POSTER BERTANDA EKSKLUSIF.

VIP – RM588

– Cabutan rawak 100 pemenang bertuah untuk menerima POSTER BERTANDA EKSKLUSIF.

KUCING 1 – RM388

KUCING 2 – RM228

Jualan Tiket Mula: 26 Januari 2024, Jumaat, 10:00AM

Laman Web Tiket: www.jiotix.asia

[DEAN bersama Tabber Live di Malaysia]

Penganjur – JioBuddy

Pengurusan Artiste – you.will.knovv / Universal Music Korea

Ejen Pelancongan Konsert – Altus ProHouse

Pengeluaran – Naik Tahap

Radio Rasmi – ERA / MY / HITZ

Hotel Rasmi – Hotel Le Meridien Petaling Jaya

Papan Iklan Rasmi – Spektrum

Instagram JioBuddy: https://www.instagram.com/jiobuddy/

Facebook JioBuddy: https://www.facebook.com/JioBuddyAsia

Laman Web JioBuddy: https://jiobuddy.asia/

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

HONOR MAVIC V2

Rupanya Ini Sebab Honor Magic V2 Sesuai Untuk Buat Kerja Multi-Tasking

KELLY AZMAN

Kelly Azman Terkilan Sebab Erry Putra Ciplak Lagu Nyanyian NO NO NO