in ,

David Foster Umum Album Terbaru Yuna Nocturnal

Pada hari Sabtu lalu, komposer terkenal, David Foster mengumumkan di Twitter miliknya tentang album terkini penyanyi Yunalis Zarai atau Yuna akan dilancarkan pada 29 Oktober depan. Wow dah tak lama dah kan? Pastinya peminat dah tak sabar nak beli. Kalau korang semua nak tahu, David Foster telah bekerjasama dengan ramai penyanyi terkenal seperti Whitney Houston, Toni Braxton, Celine Dion, Babyface dan Michael Buble. Pasti lagu-lagunya bukan calang-calang. Bertaraf antarabangsa kot.

Album yang diberi nama Nocturnal itu bakal memuatkan 11 buah lagu yang turut mendapat sentuhan Yuna sendiri sebagai penulis lirik dan komposer selain bekerjasama dengan ramai penerbit terkenal di Amerika Syarikat.

Membawa konsep pop organik, R&B Soul dan akustik, penyanyi itu juga turut melancarkan single pertama dari album tersebut berjudul Falling yang diterbitkan oleh komposer terkenal, Robin Hannibal.

Yuna yang mula mencipta nama di Amerika Syarikat pada tahun 2012 telah mendapat pelbagai pengiktirafan di negara tersebut apabila majalah Rolling Stone menggelarnya ‘bintang yang bakal menyinar’ selain The New York Times menyifatkan karyanya sangat segar dan memberi pembaharuan kepada landskap muzik di negara berkenan.

Menerusi satu kenyataan dalam laman web Verve Records, Yuna bakal mengadakan konsert jelajah di Amerika Syarikat selepas album tersebut dilancarkan dan tarikh persembahan itu akan diumumkan dalam masa terdekat.

Yuna

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Full List of 2013 MTV Video Music Awards Winners

Teater Maduku Kalut Di Istana Budaya Lakonan Izzue Islam