in

Dato’ Siti Nurhaliza Hadiri Palestine – Atas Nama Kemanusiaan Malam Ini

Budiey percaya, kehadiran Dato’ Siti Nurhaliza di karnival amal ABPBH 2008 Untuk Gaza di Tingkat 3, Amcorp Mall petang tadi menjadi tumpuan utama orang ramai. Penyanyi yang sarat dengan gossip ini hadir dengan berpakaian kasual dan telah melelongkan dua helai baju kesayangannya. Dua orang peminat telah membida sehingga RM400 dan RM500 telah membawa pulang baju yang penuh nostalgia bagi diva ini. Bergaya sakan la korang… siap dapat bau badan Siti lagi… hehehe…

Senyuman manis untuk semua pembaca Budiey Dot Com

Betapa padat dan sibuknya jadual Dato’ Siti Nurhaliza kerana pada malam ini juga beliau sudi hadir untuk menyatakan sokongan padu kepada Tabung untuk Gaza ini di Istana Budaya dalam Acara Palestine – Atas Nama Kemanusiaan yang bermula pada jam 8 malam ini. Selain Siti, peminat akan dihiburkan juga oleh Mawi, Jaclyn Victor, Ramli Sarip, Raihan, kumpulan Dithyrambic. Semua persembahan akan diiringi Orkestra Simfoni Kebangsaan. Orang ramai dijemput hadir.

Rayuan Dana Atas Nama Kemanusiaan ini adalah langkah pertama bagi mencetuskan kesedaran rakyat negara ini mengenai makna kemanusiaan. Yang penting, kita mengumpul dana ini bukan bertujuan membantu rakyat Palestin atas nama Islam tetapi atas dasar kemanusiaan kerana kita mahu semua pihak khususnya Israel memahami konsep menghormati orang lain.

Usaha mengumpul sumbangan yang kini dibantu tujuh pertubuhan media dan NGO itu, mendapat sokongan rakyat seperti mana tabung kemanusiaan Bosnia dan Afghanistan sebelum ini. Tujuh pertubuhan itu ialah The New Straits Times Press (M) Bhd (NSTP), Utusan Melayu (M) Bhd, Media Prima Berhad, The Star, Yayasan Salam, Yayasan Wanita Islam dan Institut Kajian Perundangan Malaysia.

Jom kita ramai-ramai menderma… dalam kita menderma kepada rakyat negara lain, jangan lupa kepada rakyat Malaysia kita yang masih memerlukan bantuan kita.

Simple dalam keayuan

Alalala, comelnya gambar ni

“Berikan ruang untuk Siti bernafas…”

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Gambar Sherry Ibrahim Lelong Kek Di Karnival Amal ABPBH

Gambar Farawahida di Karnival Jualan Lelong ABPBH