in

Dapatkan Sabun Mandian Mangezkin PERCUMA

Dapatkan Sabun Mandian Mangezkin PERCUMA Hanya di Shamelinsmart (Promosi Jun 2010)

Sabun mandian dengan ekstrak gaharu ini kaya dengan bahan mineral yang dapat membantu menjaga kesihatan kulit serta melancarkan peredaran darah.Sesuai untuk mandian pada waktu pagi untuk kesegaran sepanjang hari

Sabun%20Manggies | 4

Ia diadun daripada gabungan ekstrak terpilih, minyak zaitun, minyak kelapa dara dan minyak sawit serta diperkaya dengan wangian aromaterapi untuk mandian yang berkualiti.

Diperbuat 100% daripada bahan semulajadi tanpa bahan pengawet atau lemak haiwan

FAKTA GAHARU

Berasal dari perkataan Sansekerit iaitu `agaru’ yang bererti kayu berat (tenggelam) – menghasilkan produk damar atau resin dengan aroma harum apabila dibakar. Di negara Asia terdapat lebih 15 spesies gaharu tetapi yang dikenali di pasaran ialah agar wood, aloes wood dan eagle wood.

Analisis kimia mendapati gaharu mengandungi agarospiral, jinkohol-eremol yang menghasilkan aroma gaharu untuk kegunaan minyak wangi. Komponen methoxyphenylethyl chromone pula menghasilkan bauan yang harum apabila gaharu dibakar.

Kegunaan

Gaharu digunakan untuk keagamaan Cina, Unanai, Ayuravedik dan Tibet. Di Timur Tengah gaharu dibakar untuk mengharumkan rumah.

Daun, akar dan kulit gaharu digunakan sebagai ubat anti malaria sementara air sulingan penghasilan gaharu dimasukkan perubatan selepas bersalin, antibiotik, antikanser, penyakit kewanitaan, demam, sakit badan dan sakit perut.

Untuk keterangan lanjut layari www.shamelinsmart.com @ Hubungi Stokis 0195725638

Jus Manggis Shamelin Penawar Kesihatan, Sumber Menjana Kewangan
Daftar Keahlian Anda Hari Ini & Nikmati Promosi Hebat Shamelin Bina

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Zizi & Halim Othman Suria FM Tukar Kerja

Gossip Pasangan Artis Merendek Di Hotel