in , , ,

Dah Boleh Tempah! Hafiz Hamidun Umum Album Salawat Islam Moden Baru MARHABA

Hafiz Hamidun mengumumkan kemunculan semula dengan membawa Salawat Islam moden yang baru kepada peminat dengan pelancaran album studio keenam yang dinantikan, MARHABA. Album ini adalah susulan dari siri album Zikir Terapi dan akan dilancarkan pada 1 Januari 2020.

Hari ini, serentak dengan pengumuman album, menandakan pra-pesanan untuk album fizikal boleh dibuat secara eksklusif melalui Shopee. 3000 set kotak yang mengandungi salinan album fizikal telah dijual untuk pra-pesanan sejak 12 Disember 2020.

Hafiz merakam sebahagian besar album MARHABA di Istanbul, Turki, dan di studionya di Petaling Jaya, Selangor, Malaysia, bersama pemuzik dan jurutera yang sangat berbakat dari Turki, Mesir, Amerika Syarikat, Indonesia, dan Australia.

Dah Boleh Tempah! Hafiz Hamidun Umum Album Salawat Islam Moden Baru Marhaba

Album MARHABA mengandungi 13 trek seperti “Ya Imam Ar-Rusli,” “Ahmad Ya Habibi”, “Khairal Bariyyah”, dan banyak lagi. 12 video muzik akan menyusul selepas pelancaran Album ini dan akan dikeluarkan satu setiap bulan mulai Januari 2020.

Sebagai penerbit utama MARHABA, Hafiz mempunyai harapan yang tinggi untuk kejayaan album ini.

“Sejak 2015, saya menghabiskan lebih dari lima tahun berulang-alik dari Malaysia ke Turki, Mesir, dan Indonesia untuk menyempurnakan produksi album ini.

Perjalanan itu sungguh hebat, kerana saya mendapat peluang untuk bekerja dengan beberapa pemuzik dan jurutera terbaik di dunia.

Saya bangga untuk mengakui projek ini sebagai projek muzik terbesar yang pernah saya ada, dan saya harap ia akan dikenali sebagai karya terbaik dari saya,”

– Hafiz Hamidun
Dah Boleh Tempah! Hafiz Hamidun Umum Album Salawat Islam Moden Baru Marhaba

“Semasa menghasilkan album ini, saya selalu mengingatkan diri saya seperti ini adalah album terakhir dari saya.

Dengan berbuat demikian, saya memberikan cabaran kepada diri saya untuk menjadikan album ini sebaik mungkin.

Saya tahu album ini mungkin tidak sempurna, tetapi satu perkara yang pasti ia adalah hasil dari titik peluh, darah dan air mata saya dalam pembikinan album ini.”

– Hafiz Hamidun

Evolusi Hafiz Hamidun tidak kurang hebatnya. Setelah menjadi ahli kumpulan nasyid UNIC, dia menjadi artis solo dengan rentetan pelancaran ikonik, produser dan komposer pemenang anugerah, dan pengusaha muzik dengan jejak antarabangsa.

Sumbangan inovatifnya terhadap muzik nasyid telah menyebabkan dia dinobatkan sebagai salah seorang daripada 500 orang Muslim paling berpengaruh di dunia.

Perniagaan yang berminat untuk bekerjasama atau peluang media boleh mengetahui lebih lanjut di laman web Hafiz di https://hafizhamidun.com.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Natasha Ketih | 14

Natasha Hudson & Keith Foo Yakin Produk Crystal C White Dapat Mengatasi Masalah Kulit

Natasha Hudson | 15

“Nak Cakap Apa Lantaklah!,” – Natasha Hudson