in

Corat Coret Anugerah Industri Muzik 16

Dipetik dari Portal Gua:

 1. Selalunya sketsa pendek dihidangkan ketika intermission, namun pada tahun ini penonton dalam Dewan Merdeka PWTC dihidangkan dengan klip video persembahan nostalgia sepanjang AIM diadakan.
 2. Peminat Dato’ Siti Nurhaliza, Afdlin Shauki serta dua band indie Meet Uncle Hussain dan Hujan memeriahkan suasana dalam dewan.
 3. Ramai terkejut mendengar khabar gembira Malique sudah mendapat cahaya mata.
 4. Ucapan Dafi, “…jadilah dapat pakai baju merah, nak pakai lipstick tak boleh” mendapat usikan nakal penonton dalam dewan.
 5. Pertama kali AIM tidak menampilkan orkestra pengiring seperti selalu. Namun, pengacara Bob Lokman mengatakan pemuzik pengiring bimbingan Ramli MS itu sengaja tidak ditonjolkan untuk memberi kelainan.
 6. Persembahan Faizal Tahir dan Rossa mendendangkan Terlanjur Cinta dan Coba mendapat respon paling gemuruh peminat.
 7. Joe Flizzow mendapat kerjasama peserta PLKN untuk lagu Bergerak. Kehadiran mereka menggamatkan suasana dewan dengan gimik lasak muncul dari atas bumbung menggunakan tali.
 8. Penonton dalam dewan riuh apabila kumpulan Bhagra, Goldkartz muncul. Penonton turut mengangkat tangan seperti ingin menari.
 9. Kehadiran Dato’ Sheila Majid bersama kumpulan orkestra seramai tujuh orang mendendangkan lagu Lagenda menjadi pengubat rindu peminat.
 10. Persembahan penutup AIM 16 pertama kalinya mengajak peminat dan penonton dalam dewan memenuhi ruang depan pentas, seolah-olah ketika konsert ketika dua band indie popular, Meet Uncle Hussain dan Hujan membuat persembahan.
 11. Walau tanpa kehadiran Dato’ Siti, peminat fanatiknya tetap memberi sokongan padu kepada Saida yang muncul di atas pentas untuk mengambil trofi.
 12. Nora Danish turut hadir memeriahkan suasana walaupun dia bukan seorang penyanyi.
 13. Klip video Afdlin Shauki membuat persembahan ketika AIM 1999 mendapat sorakan gemuruh penonton dewan kerana saiz badannya ketika itu jauh berbeza daripada sekarang. 

www.gua.com.my

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Video Tomok Nyanyi Lagu Rindu Terhenti di OIAM Final

Gosip Ustaz Akhil Hayy Tidak Berdisiplin?