in

Coca-Cola Bekalkan Air Minuman di Pusat Pemindahan Banjir

Coca-Cola Malaysia baru-baru ini menggerakkan rangkaian perbekalannya di seluruh negara bagi menghantar 24,000 botol (1,000 karton) air mineral Dasani di pusat pemindahan banjir dan beberapa saluran lain di Pulau Pinang dan Kedah bagi memastikan mangsa banjir mendapat akses kepada air minuman bersih.

Mcgeown Hands Over Drinking Water To Representatives From The Welfare Department At The Lubok Meriam Relief Centre

“Sebagai syarikat yang beroperasi di negara ini, Coca-Cola komited dalam memberi bantuan terhadap usaha pemindahan mangsa bencana di mana ia diperlukan dan usaha sebegini dilakukan terhadap komuniti dan negara di seluruh dunia. Dalam banyak keadaan, The Coca-Cola Company sentiasa bersedia untuk memberikan bantuan sewaktu atau selepas berlaku bencana alam, bagi membolehkan komuniti yang terbabit membina semula kehidupan memandangkan rangkaian pengedaran kami yang besar dan kehadiran kami di lebih 200 negara,” kata Ketua Pegawai Eksekutif, Coca-Cola’s Bottling Investment Group Malaysia-Singapura-Brunei, Gareth McGeown McGeown

McGeown dan Pengarah Jualan Dagangan Am, Yap Wei Han berada di Pusat Pemindahan Banjir Sekolah Kebangaan Bertam Indah dan Pusat Pemindahan Banjir Lubok Meriam di Seberang Perai baru-baru ini bagi membekalkan air minuman kepada lebih 700 keluarga yang mendapatkan perlindungan di sementara di situ.

Pasukan bantuan Coca-Cola turut melawat pekedai runcit di sekitar kawasan berkenaan bagi melihat bagaimana sokongan yang boleh diberikan syarikat bagi membantu kerja-kerja pembaikan kedai.

Mcgeown And Yap Visits Evacuees Based At Sk Bertam Indah In Seberang Perai
Yap dan McGeown bersama warga kerja Coca-Cola membahagi-bahagikan air minuman kepada mangsa banjir.

Mcgeown And Yap Visits Evacuees Based At Sk Bertam Indah And Hands Over Drinks

Coca-Cola Staff Distributes Water To Families Seeking Shelter At Sk Bertam Indah In Seberang Perai

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Lirik Video Lagu YANG TERINDAH Achey Capai 1 Juta Tontonan di YouTube

Pelantikan Tahun Kedua Ezani Masterchef Malaysia Sebagai Duta Scotch-Brite