in

CLEAR Lancar Syampoo Anti Kelumumur Terbaru

Penemuan Hebat dalam Kesuburan Kulit Kepala

Clear memperkenalkan teknologi nutrien kulit kepala pertama yang dipaten – Nutrium 10

Semuanya bermula dengan kulit kepala yang sihat. Lazimnya, kulit yang menutupi bahagian atas kepala kita dilupakan dan diabaikan hanya kerana ia dilitupi oleh rambut dan tidak kelihatan. Lebih dari 60% daripada warga dunia mengalami masalah kelemumur dan pelbagai masalah lain berkaitan kulit kepala.

Para pakar di Clear, syampu anti kelemumur terunggul dari Unilever, telah bekerjasama dengan pakar dermatologi terulung di dunia daripada International Academy of Dermatology (IACD) bagi menghasilkan satu penyelesaian revolusioner untuk kesuburan dan pemulihan kulit kepala: Nutrium 10 untuk kaum wanita dan Pro Nutrium 10 untuk kaum lelaki.

CLEAR Nutrium 10 Launch 10000

“Syampu-syampu anti-kelemumur yang sedia ada hanya membilas kepingan kelemumur, satu penyelesaian sementara, manakala teknologi unggul CLEAR – Nutrium 10 – mengambil pendekatan lain yang lebih daripada sekadar membilas kepingan: ia merawat punca kelemumur, memberi nutrisi kepada kulit kepala dan memulihkannya menjadi keadaan asal yang sempurna,” kata Vicky Lim, Pengurus Jenama Clear, Unilever (M) Holdings Sdn Bhd.

“Kita semua sudah sedia maklum tentang kepentingan menjaga kulit muka kita tetapi bagaimana pula dengan kulit kepala kita – itu adalah kulit juga. Bagi memiliki rambut sihat, anda perlu bermula dengan menjaga kulit di atas kepala anda. Abaikan kulit kepala dan anda akan mengalami masalah kelemumur, rambut semakin nipis dan kurang, hujung bercabang dan kulit kepala yang kering,” kata Dr. Thanaruch Thanakorn, seorang ahli IACD.

IACD telah mengesahkan Nutrium 10 sebagai penemuan pendekatan pertama terhadap penjagaan kulit kepala yang bakal mengakibatkan anjakan paradigm dalam pengurusan penjagaan kulit kepala. Penyelesaian anti-kelemumur sedia ada memfokus kepada menyingkirkan kepingan kelemumur yang hanya merupakan gejala kulit kepala yang tidak sihat. Pendekatan baru CLEAR yang memakan masa 4 tahun untuk disempurnakan adalah satu rumusan penjagaan kulit kelapa inovatif yang merawat punca masalah iaitu lapisan pelindung kulit kepala yang rosak dan lemah. Ini menjadikan rumusan printis CLEAR jauh lebih unggul daripada syampu anti-kelemumur lain di pasaran. Rumusan penjagaan kulit kepala baru ini menangani isu perlindungan kulit kepala dengan tiga langkah revolusioner:

• Menyingkirkan kulat yang mengakibatkan kelemumur dan meletakkan bahan aktif anti-mikrobial di seluruh kulit kepala walaupun selepas dibilas untuk perlindungan yang tahan
lama

• Menembusi kulit kepala sedalam tiga lapisan bagi memulihkan dan memberi khasiat kepada lapisan pelindung semula  jadi kulit kepala sekaligus membina sistem pertahanan
bagi melawan kulat yang mengakibatkan kelemumur (Malassezia)

•Memberi rawatan optimum untuk helaian rambut sekaligus menjadikan serat rambut lebih lembut, licin dan mudah diurus.

Sains di sebalik Nutrium10 adalah gabungan unik vitamin dan mineral yang direka untuk merawat tiga lapisan di dalam kulit kepala dan bukan sekadar di permukaan sahaja. Nutrium10 mengandungi vitamin B6, C, E, mineral, asid amino serta bahan aktif yang memulihara kulit kepala seperti Zink Pyrithione dan bahan penjagaan serat seperti Panthenol untuk penjagaan kulit kepala yang menyeluruh. Ia juga memperkayakan kulit kepala dengan bahan berkhasiat bagi menggalakkan keadaan kulit kepala serta kesihatan rambut yang lebih baik.

Di Kongres Sedunia Ke-7 International Academy of Cosmetic Dermatology (IACD) yang dianjurkan di Kaherah, Mesir, tahun lalu, CLEAR mendapat peluang untuk membentangkan hasil penyelidikan mengenai teknologi baru mereka dan ujian klinikal telah menghasilkan pembangunan Nutrium10. Selepas ulasan ujian klinikal, satu soalselidik telah dilaksanakan. Ia merumuskan bahawa:

  • 90% daripada pakar dermatologi di IACD menyatakan bahawa mereka akan mengesyorkan CLEAR Nutrium 10 kepada pelanggan yang mengalami masalah kesihatan kulit kepala
  • 8 daripada 10 pakar dermatologi di IACD akan yakin dengan CLEAR
  • 9 daripada 10 bersetuju bahawa CLEAR memiliki rumusan yang ternyata lebih unggul, menghalang masalah kelemumur daripada berulang

IACD percaya bahawa teknologi revolusioner CLEAR akan menyumbang ke arah bukan sahaja kesihatan kulit kepala yang lebih baik malah turut meningkatkan keyakinan serta kualiti hidup penderita masalah kelemumur. Dr Lawrence Parish, Presiden IACD berkata, “Ada yang mungkin mengalami masalah sosial atau keyakinan diri. CLEAR baru adalah penyelesaian untuk kulit kepala, rambut serta kehidupan yang lebih baik bagi para penderita kelemumur hari ini.”

CLEAR Nutrium 10 Launch 2

Perbezaan jantina dan keperluan kulit kepala

Kajian oleh CLEAR telah menunjukkan bahawa terdapat perbezaan ketara dalam kulit kepala berdasarkan jantina. “Kulit kepala kaum lelaki dan wanita adalah berbeza. Semasa ujian dan kajian, kami mendapati bahawa kulit kepala lelaki dan wanita adalah berbeza dari segi fisiologi. Penemuan ini mendorong saintis Clear untuk membentuk dan mengolah rumusan Nutrium10 mereka bagi menepati keperluan spesifik kaum lelaki dan wanita,” tambah Vicky.

Kulit kepala lelaki lazimnya lebih lemah dan mengalami stres, pencemaran dan haba. Pro-Nutrium10 untuk lelaki adalah satu adunan asas 10 pro-vitamin, nutrien mineral bagi menyingkirkan sel kulit mati di kulit kepala, memberi khasiat kepada kulit kepala yang dibersihkan dan meningkatkan keupayaan perlindungan semula jadi kulit kepala bagi melawan kelemumur, kegatalan dan keguguran rambut bagi menghasilkan:

  • keupayaan melawan kelemumur yang dua kali ganda lebih pantas bertindak
  • penembusan ke dalam kulit kepala yang tiga kali ganda lebih dalam
  • lima kali ganda lebih perlindungan melawan kelemumur berbanding syampu anti-kelemumur lain

Kulit kepala wanita pula lebih cenderung kepada masalah sisa bahan kimia dan ketegangan. Nutrium10 untuk wanita menawarkan cucian pelembab yang mengandungi vitamin dan mineral untuk menyokong pertumbuhan rambut yang lebih kuat dan memperkayakan kulit kepala agar beliau tidak lagi mengalami kelemumur, kekeringan dan keguguran rambut. CLEAR Nutrium10 memberikan wanita:

  • tiga kali ganda lebih pro-vitamins berbanding syampu anti-kelemumur terkemuka lain
  • rambut yang tiga kali ganda lebih licin berbanding dengan rambut tanpa perapian
  • lima kali ganda kurang rambut terputus dan bercabang berbanding dengan rambut tanpa perapian

Rangkaian syampu anti-kelemumur baru CLEAR, untuk lelaki dan wanita, mensasarkan bukan sahaja kelemumur malah turut menangani sumber kelemumur, iaitu kulit kepala. Setiap botol syampu anti-kelemumur baru CLEAR mengandungi Nutrium10.

CLEAR baru dengan Nutrium10 ditawarkan di semua farmasi terkemuka, kedai ubat, pasaraya, pasaraya hyper dan kedai runcit dengan harga RM4 untuk 80ml; RM11 untuk 180ml; RM18.50 untuk 350ml dan RM36 untuk 700ml.

LATAR BELAKANG CLEAR

Clear adalah jenama anti-kelemumur terunggul Unilever. Sejak pertama kali ia dilancarkan pada tahun 1972, di Asia, rumusan Clear telah terus berevolusi dengan penyelidikan intensif dan ujian klinikal yang dijalankan oleh para saintis di Clear Paris Institute. Setelah mengenalpasti keperluan berbeza bagi kulit kepala lelaki dan wanita, para saintis Clear telah membangunkan rumusan kesuburan kulit kepala dwi jantina yang pertama. Berasaskan fokus konsisten terhadap teknologi terkini, Clear dinobatkan sebagai syampu penjagaan kulit kepala paling terkemuka di dunia dan terus memperkukuhkan kedudukannya di 35 pasaran dengan rancangan untuk berkembang menjadi jenama 1 bilion di masa terdekat.

CLEAR Nutrium 10 Launch 3

CLEAR Nutrium 10 Launch 4

CLEAR Nutrium 10 Launch 5

CLEAR Nutrium 10 Launch 7

CLEAR Nutrium 10 Launch 6

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Siapa Juara Ultimate Power Star 8TV

Office Web Apps Mudah & Jimat Masa