in , ,

Cara Bikin Content & Berhubung Dengan TikTok Now

Setiap hari, pencipta TikTok mentakrifkan semula maksud berhibur, daripada lagu hit musim panas, It’s Corn, kepada kesan komuniti seperti Horace.

Setiap hari, pencipta TikTok mentakrifkan semula maksud berhibur, daripada lagu hit musim panas, It’s Corn, kepada kesan komuniti seperti Horace. TikTok ialah tempat orang mencipta kandungan yang menarik dan menemui komuniti baharu dan menarik. Terdapat banyak cara untuk mencipta di TikTok, daripada membuat kesan, video, duet dan jahitan kepada menghasilkan video yang lebih panjang atau menggunakan TikTok LIVE – dan TikTok kini mengembangkan set alatan penciptaannya apabila TikTok terus memupuk sambungan yang tulen dan spontan pada TikTok dengan TikTok Sekarang.

Tiktok

Hiburkan dan kongsi detik anda dengan rakan anda

TikTok Now ialah cara terbaharu untuk berhibur dan berhubung dengan orang lain di TikTok – pengalaman foto dan video harian untuk berkongsi detik paling tulen anda dengan orang yang paling penting. TikTok Now membawakan keaslian TikTok kepada pengalaman kreatif baharu yang menghubungkan anda dengan mereka yang paling rapat dengan anda.

Memungkinkan sambungan dan hiburan yang lebih mendalam dalam format yang menyeronokkan, TikTok Now menjemput anda dan rakan anda untuk merakam perkara yang anda lakukan pada masa ini menggunakan kamera hadapan dan belakang peranti anda. Anda akan menerima gesaan harian untuk menangkap video 10 saat atau foto statik untuk berkongsi perkara yang anda lakukan dengan mudah.

Pengguna Malaysia boleh mengakses TikTok Now daripada aplikasi kendiri TikTok Now yang tersedia di App Store dan Google Play Store.

Memperkasakan anda untuk terus mengawal pengalaman TikTok anda

TikTok Now direka dengan mengambil kira keselamatan dan privasi komuniti TikTok. Pencipta mempunyai kawalan untuk menentukan siapa yang boleh melihat atau terlibat dengan kandungan mereka. Mereka boleh menyekat orang lain dan memilih ulasan yang dipaparkan pada kandungan mereka. Dan jika seseorang menemui tingkah laku yang mereka percaya mungkin melanggar Garis Panduan Komuniti kami, mereka boleh melaporkannya untuk semakan.

TikTok berhati-hati mempertimbangkan keselamatan komuniti TikTok apabila memperkenalkan ciri baharu, dan terus mengambil langkah selanjutnya untuk membantu menyokong keselamatan dan kesejahteraan remaja khususnya:

Jika seseorang di bawah umur 16 tahun membuat akaun untuk menggunakan aplikasi TikTok Now, sama seperti TikTok, akaun mereka akan menjadi peribadi secara lalai

Mereka yang berumur di bawah 18 tahun tidak akan dapat berkongsi kandungan mereka pada suapan Teroka

Orang yang berumur antara 13 dan 15 akan mempunyai pilihan mengulas terhad kepada Rakan sahaja untuk membantu melindungi daripada interaksi yang tidak diingini

Mereka yang berumur 18 tahun ke atas mempunyai pilihan perkongsian tambahan. Selain berkongsi dengan rakan bersama, mereka boleh memilih untuk berkongsi siaran mereka dengan komuniti TikTok Now yang lebih luas berdasarkan tetapan privasi yang telah mereka pilih. Tetapan lalai ialah ‘Rakan boleh lihat.’ Untuk menukar tetapan privasi anda untuk TikTok Now:

Pada skrin Siar, ketik Rakan boleh lihat.

Pilih orang yang anda ingin benarkan untuk melihat siaran TikTok Now anda. Rakan boleh melihat: Sesiapa sahaja yang mengikuti anda, dan anda mengikuti kembali boleh melihat TikTok anda Sekarang; Semua orang: Sesiapa sahaja di kawasan anda boleh melihat siaran TikTok Now anda. Perlu diingat, orang yang tidak mengikuti anda atau anda tidak mengikuti kembali tidak boleh mengulas atau berinteraksi dengan siaran TikTok Now anda.

Temui TikTok dan sertai komuniti dengan hanya memuat turun aplikasi secara percuma pada iOS dan Android melalui Apple Store, Google Play Store dan Huawei AppGallery.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Kasyara

Band Kasyara Jawab Isu Apabila Dicop Meniru Gaya & Cara Ariel Noah

Dolla | 11

Isu Berpakaian Seksi di Good Vibes Weekender, Dolla Tampil Mohon Maaf