in , ,

Buka Kotak & Pandang Pertama Telefon Bimbit Samsung Galaxy A34 5G

Samsung dengan bangganya telah mengemaskini barisan Galaxy A dengan beberapa produk baharu. Ini termasuklah pengenalan untuk Samsung Galaxy A34 5G yang menjadi model kesinambungan untuk Galaxy A33 5G sebelum ini.

Ini adalah pandangan pertama Budiey apabila menerima Samsung Galaxy A34 5G yang dinanti oleh pengemar peranti berpatutan. Semasa nak buka kotak ni pun Budiey rasa sangat teruja sebab Budiey akan pakai dan guna di acara yang Budiey hadiri nanti! Tak sabar nak snap gambar dengan peranti ini!

Sesuai untuk kalangan remaja yang baharu mahu mengenali dan memegang sebuah telefon bimbit.

Buka Kotak &Amp; Pandang Pertama Telefon Bimbit Samsung Galaxy A34 5G

Dengan reka bentuk serba baharu, paparan lebih terang, perkakasan dalaman dinaik-taraf dan pengalaman perisian terkini, Samsung nampaknya cuba memuatkan pelbagai hal yang menarik pada siri Galaxy A mereka pada tahun ini.

Samsung melancarkan Galaksi A34 5G di Malaysia st Lalaport Rollerblade 2023, sebagai pengganti Galaxy A33 tahun lepas. Telefon ini mengekalkan rintangan habuk dan air IP67, dan bateri 5000mAh, tetapi ia menggantikan Exynos 1280 dengan Dimensity 1080 SoC. 

Buka Kotak &Amp; Pandang Pertama Telefon Bimbit Samsung Galaxy A34 5G

Galaxy A34 5G dikuasakan oleh SoC Dimensity 1080 6nm dengan 8GB RAM dan storan sehingga 256GB.

Prestasinya bagus untuk kegunaan harian, tetapi prestasi permainan tidak setanding dengan Snapdragon 778G. Ia mempunyai sokongan untuk beberapa jalur 5G.

Buka Kotak &Amp; Pandang Pertama Telefon Bimbit Samsung Galaxy A34 5G

A34 5G mempunyai paparan Super AMOLED Infinity-U Full HD+ 6.6-inci dengan kadar penyegaran 120Hz, berbanding 6.4-inci 90Hz pada pendahulunya.

Memandangkan skrin mempunyai kecerahan sehingga 1000 nits, peningkatan 25% berbanding A53, ia terang walaupun di luar.

Buka Kotak &Amp; Pandang Pertama Telefon Bimbit Samsung Galaxy A34 5G

Telefon ini menjalankan Android 13 dengan One UI 4 di atas. Samsung telah menjanjikan 4 kemas kini OS dan 5 tahun kemas kini keselamatan untuk telefon. Ia juga mempunyai keselamatan NFC dan Knox.

Di dalam takuk berbentuk U terdapat kamera 13 megapiksel dengan apertur f/2.2, sama seperti yang terdahulu. Gril alat pendengar terletak di tepi atas, yang berfungsi sebagai pembesar suara kedua.

Berbanding dengan empat kamera belakang dalam A33, A34 mempunyai tiga kamera belakang tanpa bar kamera yang sepadan dengan siri S23 dan telefon lain. Ada kamera di hadapan, kamera ultra lebar dan kamera makro. 

Buka Kotak &Amp; Pandang Pertama Telefon Bimbit Samsung Galaxy A34 5G

Ia mempunyai kamera utama 48MP dengan OIS, kamera ultra lebar 12MP dan kamera makro 5MP. Jadi ada empat jumlah kamera kesemuanya tau!

Khabarnya peranti ini mampu merekodkan detik terbaik anda dalam warna terang dan terang walaupun dalam gelap malah dengan menggunakan Auto Framing ia mampu menyesuaikan gambar agar masuk cantik dalam frame.

Buka Kotak &Amp; Pandang Pertama Telefon Bimbit Samsung Galaxy A34 5G

Pada dasarnya, Samsung Galaxy A 34 5G ini mempunyai tiga lagi lens kamera sampingan daripada kamera utamanya

Ia mempunyai pengimbas cap jari dalam paparan, yang pantas untuk membuka kunci telefon, serta-merta selepas anda menyimpan jari di kawasan itu. Terdapat dagu kecil di bawah paparan.

Peletakan butang, butang kuasa dan penggoncang kelantangan hadir di sebelah kanan. Tiada apa-apa di sebelah kiri. Mikrofon utama, port USB Type-C dan gril pembesar suara berada di bahagian bawah.

Mikrofon kedua dan slot dwi SIM hibrid berada di bahagian atas. telefon tidak mempunyai bicu audio 3.5mm. Walaupun ia kelihatan seperti logam, bahagian tepinya mempunyai bingkai plastik.

Buka Kotak &Amp; Pandang Pertama Telefon Bimbit Samsung Galaxy A34 5G

Telefon mempunyai belakang plastik dengan corak jerebu untuk warna Violet mempunyai corak berwarna-warni. Walaupun ia mempunyai bateri yang besar, 5000mAh, telefon ini mempunyai berat 199 gram, yang lebih tinggi daripada yang terdahulu. Ia mempunyai sokongan untuk pengecasan pantas 25W.

Ia boleh didapati daripada Samsung.com, kedai runcit dan portal dalam talian terpilih. Samsung Galaxy A34 5G berharga bermula pada RM1599 untuk 8GB RAM + 256GB Memori dalaman.

Harganya sangat berpatutan dan mampu milik iaitu RM1,599 bagi Samsung Galaxy A34 5G. Memang mampu milik bagi seseorang yang mahukan peranti bergaya dan mempunyai ciri-ciri yang tidak kurang hebat seperti jenama lain.

Written by Budiey

Penggemar filem seram yang obses dengan gajet & teknologi terkini dan masih tegar menjadi pengendali portal hiburan & gaya hidup sejak tahun 2007. Kini aktif menjadi Youtuber & Podcaster yang menemubual selebriti dalam BORAK SINI HABIS SINI dan menerbitkan program BULETIN VIRAL di Budiey Channel.

Yusof Haslam

Yusof Haslam Reda Dengan Keputusan, Terus Jaga Hubungan Baik Dengan Besa

Portal Featured Zero 7 | 9

Bersama Raikan Kemeriahan Hari Raya Dengan Pavilion Reit Malls